Trapovi na našim Alfama
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Kako ne vredi menjati gumice?Ako kupujes one za 200-300 din sigurno je da ne valjaju,original je oko 20 evra sa teflonom i te traju bas dosta.

- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Original je sve komplet sa stanglom, sve ostalo su zamenske varijante, mada sigurno ima kvalitetnih. Npr. Strongflex izadje oko 30-40 evra, ali vise ne razmisljas o gumicama.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
To sa celom stanglom je previse skupo i po mom misljenju bespotrebno uzimati osim ako se desi mehanicko ostecenje stagle usled udarca,pa onda mora.Ja sam uzeo Birtove i odlicne su a vec vozim dosta sa njima.Stim da je sad mnogo lakse zameniti gumice jer se usice raspunktuju i onda su iz dva dela,most se vise ne dira nego sa strane se lako pridje i skine gumica.

- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Slazem se ja da je glupo da se menja cela balans stangla, kad ona moze 10 puta da nadzivi auto, ali tako je predvidjeno. Naravno, ima kvalitetnih gumica, tako da je to mnogo povoljnije i razumnije resenje. U ovlascenom servisu nisi nikad mogao da promenis samo gumice, nego se menjala cela stangla.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Može i to. Prilagođavaju se i ovlašćeni kriznim vremenima. Meni na 156-ici upravo ponudili tu mogućnost kako bi cena bila povoljnija za mušteriju.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Meni evo skoro 15-20000km ni da zaskripe,a kamo li da kuckaju +18' i eibach opruge..Ali su uzete sa platnom u Ap sportu 250din/kom.
Re: Trapovi na našim Alfama
Ko kaze da ne valjaju ?elas napisao:Kako ne vredi menjati gumice?Ako kupujes one za 200-300 din sigurno je da ne valjaju
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
MA zavisi gde vozis i kako. Oce i balans stangla da se razbije vremenom pa joj se smanji obim za koji mm.. Meni merio drugar i kaze 22.5mm, i rece mi uzmi 22mm dok mi sve kolege ovde rekle 23 je kod 156.
Inace gde ja vozim od 60km u jednom pravcu ako 20km lepog puta, sve je kao da puta nema. A vec pocelo da mi lupa nesto i da me nervira. Nikako da stignem da vidim sta je.
Inace gde ja vozim od 60km u jednom pravcu ako 20km lepog puta, sve je kao da puta nema. A vec pocelo da mi lupa nesto i da me nervira. Nikako da stignem da vidim sta je.
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
Za 156 postoje 21,22,23,24,26mm prednje i 14/16/18mm zadnje balans stangle. Nema tu razbijanja nikakvog niti deformacije/glodanja osim ako nije metal na metal ili mehanicka deformacija. Gume stradaju od lufta u nosacu ili nepravilne montaze, cak i najjeftinija mora da traje bar 15000 
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Hoce b. stangla da se otanji na mestu gde je gumica, obicno kad omatore onda okamene i ne zaptivaju dovoljno pa udje prljastina i sama gumica je tvrda pa ko smirgla skine dole... Naravno govorimo o mozda 0.5 do 1mm u precniku. Barem ja nikad nisam video gore od toga.
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Shanirani
Pa moramo da priznamo da su nam automobili u proseku stari 13-14 godina. Nije sve vecno.
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
U svakom slucaju to za vasa vozila nije preterano bitno posto b. stangla nije noseci element oslanjanja. Gumice svakako trebaju da budu nesto manjih dimenzija u precniku kako bi jace pritisle b. stanglu.
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Shanirani
- ivcha90
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Kod mene to sa crevom radilo na prethodnom autu (citroen saxo) 4 god, a pre toga sam jednom godisnje menjao gumice silikonske. A na alfi pozadi odradjeno cim sam je uzeo i evo vise od god dana ne mrda, napred mora da se malo bolje pogleda navodno nema luft ali mogle bi da se odrade preventivno. 
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
- Zvrle
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Ima nekoliko njih u KG koji rade trap, Trifunovic i Tejovic su najpoznatiji.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- Dika
A neki Sladjan Popovic? Kod njega su donje viljuske 3600 sa godinu dana garancije..
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
- Dika
- ivcha90
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Taj novi ne kazem da je los ali ja licno za razliku od 5e ne bih rizikovao. Ja imam dve gornje viljuske i donju desnu od pre mesec dana od Trifunovica i prezadovoljan sam, ove gornje sljakaju preko god ipo a vozim iskreno po losem putu, jugoistocna srbija 
- Dika
Jel cvile nekad? Ovaj mi rece cenu a ne zmam.koliko.su kod Trifunovica donje
- Zvrle
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Dobri su i Tejovic i Trifunovic, za Sladjana ne znam. Meni je desna strana od Tejovica i posle skoro dve godine polako pocinje da se cuje kugla na donjoj viljuski i sileni na gornjoj u poslednje vreme ponekad zacvile ali retko. U martu sam bio kod Trifunovica i uradio mi je komplet levu stranu i za sad je bas ok. Ako se cene nisu promenile, meni je naplatio gornju, donju, ruke i reglazu oba trapa 8000 din. I kod mene su putevi ocajni tako da sam zadovoljan i jednim i drugim.
Poslednja izmena od Zvrle u Sub Dec 12, 2015 10:33 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
- Dika
- djordjevije
- Garaža: Alfa Romeo
Hvala za informaciju o majstorima iz Kragujevca , i za broj njihovog telefona da ih mogu kontaktirati o servisiranju moje 166-tice , mene samo muci gas , ovde u bg kod mene u Jurija Gagarina brate nema pravog majstora za alfe , vise pokvare nego sto poprave , pa cu da zovem te iz KG . Jos jednom hvala za insformaciju , i srecno vozio svoju ljubimicu .
- Shanirani
U Bg imas Desu. Najskuplji je, ali zna svaki sraf gde je na alfi. Bar tako kazu. A za trapove za 166 imas kolegu Ljube kugla ovde na forumu pa se cuj sa njim.