Letovanje Grcka

Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Letovanje Grcka

Pet Avg 02, 2013 5:48 pm

jel isao neko skoro sa autom na TNG a da nije atestiran uredjaj???
trebalo bi krajem meseca da krenem put grcke pa ne znam dal da krecem 155icom koja nema atest ili 145icom koja ima, 155 mi vise odgovara jer nas ide cetvoro pa zbog prostora a i ona mi naravno lepsa za voznju :)
inace u zakonu stoji da treba atest ali kako kazu ne primenjuje se uopste al ja opet nisam od onih koji su spremni na tu vrstu rizika jer su ipak kazne velike, mada sa druge strane i ovde kod nas stoji u zakonu da mora pa nisam cuo da su nekog kaznili :roll: takodje isto pravilo vazi i za medjunarodnu dozvolu
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Pet Avg 02, 2013 6:07 pm

nisam cuo da su nekoga zaustavili i trazili atest. isao sam dva puta ni jednom nikome nije palo na pamet da pita za atest. ali opet rizik postoji.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Pet Avg 02, 2013 7:58 pm

Medjunarodna ti ne treba mada moze da te zeza,ako imas ovu novu dozvolu onda ti ne treba u cipu postoji i prevod na engleski valjda ,ako nisu zaboravili da ga uglave unutra.
Slika
Korisnikov avatar
Joca
Garaža: ;)
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 9:08 pm

Pet Avg 02, 2013 8:08 pm

Moze, a ne mora... svako radi na svoj rizik.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Avg 02, 2013 8:09 pm

imam medjunarodnu koja jos uvek vazi. kad istekne od mene vise pare videti nece. o neupotrebljivosti iste dovoljno govori cinjenica da je policajci u inostranstvu ne vole vec traze nacionalnu jer je 100 puta razumljivija i preglednija.
zamislite da ste srbin policajac i da vam grk da na uvid medjunarodnu sa koricama na grckom i francuskom (tek unutra imate svesku sa starim kategorijama i dodatim engleskim spanskim ruskim i nemackim). da li biste uvazili nju ili biste mu trazili nacionalnu koja je moderna i standardizovana kao nasha?

Sent from my Wildfire using Tapatalk
Korisnikov avatar
sibin

Pet Avg 02, 2013 8:43 pm

mene su makedonci zaustavili niko nije ni spomenuo medjunarodnu dozvolu. cista budalastina, ali je imam od prosle godine jer su me naplasili kao obavezna je.
Korisnikov avatar
OMP

Pet Avg 02, 2013 9:13 pm

pa i ja sam cuo iste te price za medjunarodnu, moj drugar obidje pola evrope i nikad je nije imao, i ja se sad mislim dal da je vadim uopste, jbg kad je imas sa sobom niko te ne pita a onda kad je nemas e bas tad se desi da te navataju to je jedino sto me jos piiiip i tera na razmisljanje da je ipak izvadim :)

sbine pa ako su te zaustavljali i nisu je trazili onda je valjda jasno da ona i nije potrebna u stvari, jel ti trazili nasu?
na grani predpostavljam da tek nije bitna i da je ne traze, tamo samo zeleni karton i pasos
Korisnikov avatar
Joca

Re: Одг: Letovanje Grcka

Pet Avg 02, 2013 9:21 pm

C R E A napisao:Medjunarodna vozacka je cist lopovluk, ne vadim je vec 5 godina, obican preveden papir koji nikad nije niko trazio. A na novim vozackim lepo pise i na engleskom.
Tako da ni ove godine je necu vaditi.

Voleo bih da mi neko napise, da ga je neko zaustavio i trazio medjunaridnu i koja je kazna bila.

pricalo se o tome na 5-toj stranici...
Korisnikov avatar
sibin

Pet Avg 02, 2013 9:24 pm

nisu ni nasu. uzeli mi pasos i krenuli sa licitacijom koliko ce da izvuku. :P zeleni karton obavezno zbog makedonaca. ove godine mi nisu trazili na granici ali prosle jesu tako da... mislim i za medjunarodnu je kao ono trebalo bi ali se svi sa kojima sam pricao zale da niko to i ne trazi. mislim da je to klasicna fora amss da uzmu pare.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pet Avg 02, 2013 9:27 pm

sibin napisao:...mislim da je to klasicna fora amss da uzmu pare.
:podrzava 100%
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
OMP

Pet Avg 02, 2013 10:16 pm

elas napisao:Ja sam uvek imao medjunarodnu vozacku ali za ovo leto nisam htteo da je vadim,istekla mi je u maju,kakve sam ja srece zaustavila me je patrola skoro na ulazu Nea Vrasnu kad sam dolazio,trazio mi je medjunarodnu i dao sam mu tu koji imam isteklu,samo je pogledao i pusti ome je ne verujem da je gledao u datume cisto da znate ako imate neku da je mozete koristiti
znaci ipak znaju da traze majku im... :glare:
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Avg 03, 2013 7:12 am

Prica se da, ako imas novu vozacku sa cipom, ne treba medjunarodna. To nije tacno, ne vazi, naravno. Nismo jos potpisali neki ugovor... :banghead: :D
edin napisao:A sto se ti nekupas, nego piskaras...
Pa kako da se kupam u podne...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Sub Avg 03, 2013 9:44 am

Kupanje u podne obično počinje tako da zakoračiš prvo levom u vodu padesnom, pa levom pa desnom, pa levom pa desnom i eto ga... U zavisnosti od veličine koraka i konfiguracije dna, možeš očas posla biti preko glave ili do kolena :)

Ja kako god zqkoračim nekima sam preko glave hahaha
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Avg 03, 2013 9:52 am

Ma kakvi, do 11 se kupam, posle ide leva, desna - frizider, pivo. :coolguy:
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
OMP

Sub Avg 03, 2013 10:41 am

ja tek od 11 krecem na kupanje :)
Korisnikov avatar
alfa159zemun
Garaža: Alfa Romeo 159jtdm 16v, 2008
Fiat Grande Punto 1.3mjet, 2009
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:58 pm

Uto Avg 13, 2013 10:41 pm

Samo da se javim da sam u Nei Poriu,pa ako je neko blizu i za piće neka se javi.
Pozdrav!
PANTA
Korisnikov avatar
Joca

Uto Avg 13, 2013 11:10 pm

imali smestaja slobodnog u Nei Pori? od 22. sam u Leptokariji, al bih krenuo ranije 3-4 dana do Nei Pori.
Korisnikov avatar
alfa159zemun
Garaža: Alfa Romeo 159jtdm 16v, 2008
Fiat Grande Punto 1.3mjet, 2009
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:58 pm

Pon Avg 19, 2013 6:25 pm

Gužva je velika u celoj Olimpijskoj regiji, ali može da se pronađe neko mesto.

Od 13-og avgusta nisam pisao jer je u ovoj vili gde sam smešten WI-FI bio u kvaru.
Danas je sve sređeno pa mogu da uživam na forumu.

Pozdrav iz N.Poria
PANTA
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Uto Avg 27, 2013 8:53 pm

Bio na novoj turneji do Grčke, opisao u svojoj temi:
viewtopic.php?f=6&t=52871&start=200

Pored napisanog i konstatacije da se putevi ipak još nekako drže nakon letnje najezde na grčko primorje, mada mestimično zaista nisu sjajni, moram podeliti i svoje iskustvo sa makedonskim gorivom koje sam ranijih godina hvalio na sva usta. Naime, ne samo da onaj Ultra 100S na Mak Petrolovim pumpama ne deluje išta bolji i poletniji (a skoro da nije ni jeftiniji!) od ovog našeg domaćeg, već pumpadžije kao da su se dogovorili da na rezervoar goriva ukradu bar dva litra goriva, odnosno moguće da su im tako baždarene pumpe! Već tri puta mi se dešava da mi se sipa otprilike dva litra više nego što rezervoar može da primi, pa sam skoro pomislio da mi skala za merenje nije baš tako precizna (ili da se rezervoar u međuvremenu "rastegao" :glare: ), međutim sve takve ozbiljne i šaljive varijante padaju u vodu nakon što sam natočio ponovo na domaćem OMV-u gde se sve u dlaku uklopi kao i uvek!
Inače su svi merači zajedno sa board computerom u MiTo neverovatno precizni, pa mi je tako zapravo kompjuter ispravno zaračunao prosečnu potrošnju potvrdivši opisanu prevaru.
Toliko o tome, za neke naredne turneje Mak Petrol više ne računa na mene, eventualno da proverim situaciju na Okta pumpama, mada verujem da je najispravnija varijanta sipanje na OMV-u kod nas i jedno točenje na nekoj grčkoj Shell pumpi gde su cene jače, ali prevare nikada i nikome ne opraštam zbog čega će Makedonija služiti samo za tranzit.
Izuzev opisanog detalja i tradicionalno kilavog rada na makedonskim granicama mogu reći da sam imao više nego uspešno i prijatno letovanje...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
OMP

Uto Sep 03, 2013 8:00 pm

upravo stigoh iz GR, putevi kroz MK su shit zivi i smrt za one sa velikim tockovima i niskim gumama, na srecu nisam isao alfom vec drugim autom sa višim gumama pa je dobro podnosio put ali drugar isao sa niskim gumama i poludeo je kroz MK od zakrpa, rupa i cega vec sve, doslo mu bilo da u GR kupi neke celicare sa balonkama samo da se vrati kuci udobnije :)

sto se goriva tice napunio sam rezervoar u KŠ(benzin) i dopunio opet do čepa u Vranju i presao ukupno 1200km tako da GR i MK gorivo nisam probao ali dizel vredi sipati u MK jer je oko 30ak din jeftiniji nego kod nas a kazu da je ok
Korisnikov avatar
elas

Uto Sep 03, 2013 8:38 pm

Samo je dizel ok u MK sve ostalo je sranje
Slika
genca
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 1:51 pm

Sre Sep 04, 2013 2:56 pm

:podrzava ,i dosta tise radi na MK dizlo :yahoo:
cuore sportivo
Korisnikov avatar
elas

Sre Sep 04, 2013 7:00 pm

Veruj mi nisam to primetio od lupanja tockova po putu
Slika
genca
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 1:51 pm

Čet Sep 05, 2013 3:34 pm

Ja na 15_icama nisam ni oseti gornji deo autoputa kroz MK koji je mnogo losiji od donjeg. ;)
cuore sportivo
Korisnikov avatar
Joca

Uto Jan 14, 2014 5:39 pm

elas napisao:Mi smo ove godine bili u Vrasna beach,nadomak Stavrosa odusevio sam se mirom i tisinom samog mesta.Kome treba malo buke i muzike skoci do Stavrosa ili Asprovalte.Apartman na samoj plazi sa koriscenjem lezaljki i suncobrana,na 300 metara mini market,a malo dalje na jedno 2 km je LIDL,tu sam se snabdevao.A partman je lep,u samoj kuci postoji mini bar i restoran,klima se koristi neograniceno i bez doplate.Iza same kuce je parking koji je u vlasnistvu gazde objekta koji je jako fin i moze svaki dogovor sa njim.
Smestaj sam platio za dve odrasle osobe i dvoje dece 420 evra.Svaka preporuka za vilu Afrodita
verovao ili ne ja već gledam za more, sale kako si zadovoljan u N.vrasnu...
plaža,voda...

Povratak na “Nostri Viaggi”