Alfa Romeo 156 jts PROBLEM

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
srlealfa
Garaža: 156 2.0 jts
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 12:41 pm

Re: Alfa Romeo 156 jts PROBLEM

Pet Jan 20, 2012 11:23 pm

starac vujadin napisao:Zupcasti na BMW-u? :scratch:

Nije kritika, vec prijateljsko upozorenje, posto vidim sa si skenj`o menjac na BMW-u, a to nije nimalo lako ;) ...sa Alfom ces morati daleko neznije. ..ali vrati ona to na najlepsi nacin :arflag
1,6 motor M40.Ma nije teško kad te neko ubeđuje da imaš plastičan druk ležaj,a ono se ispostavi da je metalan.Kad je puko polomio je neke polugice u zvonu pa sam uzeo ceo drugi menjač. :) :)
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Sub Jan 21, 2012 1:13 pm

cime se ti na racunarima bavis kad imas tesku ruku pa si polomio menjac? :D
Korisnikov avatar
srlealfa

Sub Jan 21, 2012 3:40 pm

Ma bavim se ja svim i svačim. :grin: Bio sam kod Deše,uporedio je čovek moju glavu sa glavom od drugog JTS-a.Pa ono je strahota.Prvo su je previše ogulili prilikom ravnanja,a onda su naučnici iz nekog meni nepoznatog razloga sekli ventile po 2mm.Zatim su šiceve tako lepo obradili da su ventili upali u njih.Sve to sad lepo može u kantu za smeće,u ponedeljak stiže druga glava i polako idemo dalje. :)
Korisnikov avatar
icemilos
Garaža: alfa 166 TS
Pridružio se: Čet Jan 06, 2011 10:45 pm

Sub Jan 21, 2012 7:42 pm

Zupcasti na BMW-u?

m40b16 ili m40b18 ili m42b18 sa 16 ventila imaju zupčasti i svi su išli u model e36
za starog vujadina
Korisnikov avatar
srlealfa

Pon Jan 30, 2012 7:55 pm

Cisto da javim sta se desava.Danas me je zvao Desha.Auto je gotov.Dakle kupljena je druga glava,ventili,hidropodizaci,dekla itd.Menjane su 2 dizne,lambda sonda.Menjane karike i uradjene hilzne i svasta nesto.Jeste da ja slabo verujem majstorima u zadnje vreme,ali Desha stvarno uliva poverenje prvo svojim nacinom rada i drugo nabavkom delova.Ni za jedan me deo covek nije iscimao ni najmanje,sve je on nasao i zavrsio,tako da od te price da je JTS bauk zbog delova vise ne verujem nista. :D Sutra sam pozvan na probnu voznju,videcemo kako ce da bidne. :) JEDVA CEKAM :arflag
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pon Jan 30, 2012 8:14 pm

Nek je sa srećom, verujem da je sve ok čim te je zvao da probaš auto lično pre preuzimanja (znači da su ga već probali i da je ok).
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Jan 30, 2012 8:38 pm

Sa srećom i da se lepo navozate :arflag :arflag
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jan 30, 2012 9:45 pm

Super, svaka ti cast. Stoicki si sve ovo izdrzao.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pon Jan 30, 2012 10:32 pm

:thumbsup:
Srećno i da te mimoiđu problemi sa tom Alfom makar u narednih 20 godina :grin:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jan 30, 2012 10:41 pm

Odlicno. Sa srecom i da vise osim redovnih servisa i sipanja goriva nikad nista ne radis na toj Alfi :) .
Cekamo da cujemo utiske sa probne a i posle probne voznje :) .
:arflag :arflag :arflag
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Pon Jan 30, 2012 11:15 pm

:wave: :wave: :wave: :drink :drink
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Uto Jan 31, 2012 9:08 am

Neću sreću da ti poželim jer nadam se da ti neće biti potrebna...
I inače kakvi su utisci?
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Uto Jan 31, 2012 11:27 pm

auuu srle se jos nije javio izgleda da ga ne mozes isterati iz auta :grin:
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sre Feb 01, 2012 12:03 am

:grin: :grin:
Xaxa,bice da je to. :arflag :arflag
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
srlealfa

Sre Feb 01, 2012 12:22 am

Bio sam kod Deše,oduševljen sam načinom na koji taj motor sad radi.To više taj auto nije po pitanju kretanja u nižim obrtajima.Vozio sam jedan krug blago do 3000 obrtaja,pa me drugar odrukao kod Deše kako sam vozio lagano. :D Onda sam morao još jednom življe do 6000.Ide bruka.Ostalo je još da se zameni termostat pošto sporije postiže temperaturu,ali već kad se do ovde išlo radimo i to.Što kažu kad jedeš g.. onda jedi do kraja. :grin: Ovo je bila samo probna vožnja,utisak je stvarno fenomenalan.Moj plan je da ga ne forsiram prvih 2000km što je i Deša mi savetovao.Polako ću da razrađujem mašinu,jer planiram da ostavim ovaj auto za sebe.Hvala vam svima na lepim željama.Sigurno je da u skorije vreme ne planiram neke veće poduhvate.Možda da ponovim ceo kočioni sistem novim diskovima i pločoicama na leto ali otom-potom. :arflag
U ovih par meseci naučio sam mnogo o ovom motoru,ali je iskustvo vredelo.Sad znam ko će održavati taj auto i da će sve uvek biti menjano na vreme kao i na prošlim automobilima.Nadam se da ćemo se viđati na skupovima. :beerchug:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sre Feb 01, 2012 9:14 am

Super, ostaje da posećuješ forum redovno i pomogneš nekom sa svojim iskustvom u vezi tog motora. Možda i nije loše kad nađeš vremena da rezimiraš šta se sve dešavalo na jednom mestu dok ti je još sveže sećanje... :quadrifoglio
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:20 pm

Sre Feb 01, 2012 10:26 pm

Hvala bogu da je sve reseno, sad uzivaj...
Korisnikov avatar
srlealfa

Čet Feb 02, 2012 12:19 am

Hvala svima.Ovih dana ću napisati sažeto sve šta je bilo i kako.Sva sabrana nedela i dela. :grin:
Korisnikov avatar
lalicspecial
Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 12:14 am

Sub Feb 04, 2012 7:29 pm

super je sto si je sredio,bi ce to dobra masina samo je polako razradjuj i ne forsiraj pa ce te sluziti mnogo... :arflag :wave:
Korisnikov avatar
srlealfa

Sre Mar 07, 2012 8:20 pm

Nisam do sad stigao da se javim.Alfu sam kao što znate preuzeo i vozim je kad stignem,pošto imam službeni i manje više alfa se ne vozi toliko.
Da sve rezimiramo kako je bilo to sam ostao dužan.Auto sam kao što znate kupio od Čačana,posle sam ga ponovio farbanjem i lakiranjem u komori komplet.Nije bio truo,niti udaran bilo gde ali je imao manje više sitna udubljenja po svim delovima.Auto sam radio za sebe,te smo svaki deo detaljno pretresli ne znajući da nismo najvažniji ,a to nismo ni mogli mi (motor).Kad sam ga uzimao palio je grešku i trokirao,nakon toga sam kupio original svećice ali nije pomoglo pa smo kupili i nove bobine,jer su polovne mačka u džaku.
Po knjižici što sam imao iz Delte ispalo je da auto nije servisiran skoro 18000 kilometara,neko bi rekao ok,ali meni nije.Navikao sam da menjam ulje i filter na maksimum 5000 km kakvo god bilo i tako sam se upustio u avanturu jako dugačku.
Registrovao sam ga 19.og avgusta i malo nakon toga rešio da odem na veliki servis i Rikambi.Znam da se čuo varijator faze,ali sam verovao da je to samo ni slutio nisam da će zavrzlama biti veća.
Onda su me zvali iz Rikambija i rekli mi da je bregasta izduvna crkla odnosno da se pojeo jedan breg na njoj,bio sam u čudu jer sam verovao da na novijem jts-u to ne može se desiti ali dobro.Oni nisu uspeli da nađu deo,auto sam preuzeo i otišao skroz smoren kod majstora koji mi je održavao bmw-a i tako u priči kaže on meni da da imam ja te blokatore i ja ko najveća budala kažem mu da on sve to zameni jer ima alat,a verovao sam i znanje.Ja sam programer i zaista nisam mnogo znao o motorima u tom trenutku pa sam verovao da on zna.
Krenulo je redom.Kupljen je ceo set za veliki servis koji je podrazumevao sve kajiševe,španere,rolere,vodenu pumpu,filtere,ulja motora i menjača i čekalo se jedino da mi Čačani daju bregastu.To čekanje je bilo agonija,ja polovnu nisam nalatio za C&B sam čuo da trebaju prepravke na usisu pa sam ih čekao i čekaooooo...U međuvremenu mi majstor javlja da su skinuli karter i da je radilica neoštećena ali da leteći ležajevi imaju sitne riseve pa bi ih bilo dobro zameniti i tu nastane problem...3 puta nosio ležejeve dok nisam našao prave ili crvene 010 koji su bili prva ugradnja.Na kraju dobijem i bregastu,a opet u međuvremenu kupim 8 hidropodizača da se zamene.I tako sve spremno ja opet na čekanju,svi automobili se rade,moj ne.
Smiluje se jedan dan majstor i sastavi moju mašinu (bolje da nije),ja dolazim a ona radi kao traktor.Pitam ga šta se dešava a on kao pa znaš izbacuje grešku mogu biti bobine ili dizne,a može biti čak i glava da ventili dobro ne zatvaraju i da mi prave problem.Naravno na kraju je po njemu ispalo ovo treće i odnese on glavu na obradu i kaže mi da već ima njihov znak,da je već rađena kod njih.Ja u čudu odem tamo i gledam kako je moguće da me neko toliko zajebe.Kažu mi ova glava je druže rađena već ovde itd.Ja reko ok rađena je ali svaka glava koju vi radite ima broj pod kojim je zavedena...Kaže lik na to jeste ima,sad ću da ti nađemmmm...Vidi nema broja...I onda ja tu reko čekaj ajde istoriju u računaru i nisu uspeli da je nađu.Dal je neka muljavina bila ili ne nemam pojma,uglavnom na kraju se ispostavilo da je "kao" sečena ranije i da je trnovano ležište izduvne bregaste,te da je ona ispravna,ali da mora da se vrate stari hidropodizači jer novi prave problem.Pošto sam imao jako puno posla nisam stigao,da se zezam oko toga uzme ovaj dripac iz servisa što je radio moj auto i satavi sve kako "valja".Dođem po auto,on opet se čuje kao dizel.Naravno poludim,uzmem auto i odem.
Čim sam imao vremena zakažem kod Deše,sa kojim sam se i ranije čuo i bio je upoznat manje više sa situacijom oteram auto gore i proverili nivo ulja i dosuli još Selenije Racing,koju sam i ranije sipao.Dogovorim se sa njegovim pomoćnikom da napravim 1000km i da se vidi onda dalj je potrošnja ulja tako velika kaoš što sam ja rekao.Odem za Aranđelovac i u povratku svratim u Stepojevcu na Eko pumpu,sipam bmb 95 i nsatavim put,kad posle 2 minuta greška,pa se ugasi pa opet.Stanem sa strane otvorim haubu vidim usijao se katalizator levi,ok pustim da se ohladi nastavim.On posle upali grešku za stalno i piše da idem u servis.U međuvremenu me Deša zove i kaže da obavezno više ga ne vozim i da je situacija katastrofalna.Čekao se ponedeljak,dođe tog jutra šlep služba pukoh pare i za to i oterasmo ga kod Deše.
Momci su za 2-3 sata rasturili skoro ceo motor.Prve stvari koje sam video,jeste da je deklu majstor prošli polomio,pa lepio silikonom pa je auto tu gubio ulje,Deša kad je video glavu čovek je stao u neverici jer kaže nikad tako nešto nije video u životu da se trnuje glava tako što se seče sa jedne strane.
Probao je da nosi tu glavu na obradu kod čoveka u čiji rad nema ni najmanju sumnju,ali su je vratili i rekli da je uništena.Sicevi su bili loše obrađeni,pa su ventili upadali skoro,glava nepravilno poravnjana čak ispod treće crte i više se nije videlo udubljenje koje je na glavi što smo kadnije uzeli itekako vidljivo.
Ventile su sekli da bi uspeli da se zatvaraju.
Epilog cele priče je bio da sam menjao ovaj put celu glavu,drugu deklu,dihtunge..Uzeli smo glavu u extra stanju sa garancijom,druge ventile i hidropodizače,varijator faze,nove karike,hilzne je Deša rekao da im najmanja obrada rešava problem tako je i urađeno.Kupljena je nova orginalna lambda sonda i zamenjena je ona što je izgorela kad se katalizator usijao.Auto je sastavljen veova,ali veooma brzo jer ljudi znaju svoj posao.Na kraju su dizne dve loše radile.Kupljene su dve,sve sređene i zamenjeni ulošci i montirane.Ovoga puta auto je radio kao sat,ali sam hteo da brže postigne radnu temperaturu,pa smo kupili i nov termostat.Inače naravno opet je sipana nova Selenia Racing.Auto je bio 2-3 nedelje nakon toga kod Deše,ali ga je čovek držao u garaži noću i palio svako jutro da se razrađuje mašina i jako sam mu zahvalan na tome.Drugo u svim servisima u kojima sam bio nisam video takvu pedantnost,zainteresovanost za mušteriju,kao i organizovanost celokupne ekipe.Utisak je čista 10ka i najtoplije preporuke za taj servis i majstora Dešu.. :wave:
Dok je bio kod njih Deša je sredio i prednji trap,zamenio viljuške kako on reče kuća časti i hvala mu na tome zaista je čovek ZMAJ! :yipi:
Imao sam problem i sa papučicom kvačila gde je guma spadala,on je stavio novu orginalnu isto o trošku kuće. :)
Račun je na kraju zaista nebitan,jer što se Deše tiče mislim da sam povoljno prošao. :)
Sad imam makinu koja je konačno spremna za put,merim ulje i vodu redovno i zasad je sve super.Inače auto je imao 84100 kad sam ga kupio,sad verovali ili ne ima 84980km.
Treće možda i najbitnije,čitav motorni prostor je sređen tiptop kao da je pre mesec dana napustio salon.Inače sad se sipa samo Euro premijum na MOL-u i to je to.Auto nikome ne dajem,a niko ne želi ni da ga uzme od ukućana,jer su prestrašeni :grin: :grin:
Sad je sve onako kako je i trebalo da bude.Napominjem da sam auto radio za sebe ne za drugoga i da oglas koji je stavljen sa većom cenom je čisto onako,ako neko naleti što da ne,mada ni za te pare da ga prodam opet nisam ni na nuli. :D :D

Još jednom svima vama koji ste mi pomogli hvala maksimalno i nadam se da ću i ja biti u mogućnosti vama da pomognem kad god zatreba,a nadam se da neće biti nešto ozbiljno. :) Nisu alfe toliko kvarljive,koliko su ljudi navikli da ih arče i ne vode računa o njima.Izvinjavam se ako je tekst u nekim delovima konfuzan,žurio sam.Pozdrav svima i pitajte šta god vas zanima. :arflag
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Sre Mar 07, 2012 9:28 pm

Kako to da posle toga nisi nekog zadavio??? (nemoj odgovarati,nadam se da ipak nisi :mrgreen: )
Korisnikov avatar
goran973
Garaža: Uskoro 147 :)
Pridružio se: Uto Nov 20, 2012 5:16 pm

Pet Nov 30, 2012 3:36 am

Evo 3:35 je, procitah i nije mi dobro, kako je tebi tj kako ti je bilo mogu da zamislim...
Sanjacu nocas jts...
Korisnikov avatar
srlealfa

Pet Nov 30, 2012 6:56 pm

Uglavnom sam uzimao neke tablete da smirim glavobolju.Sreca pa sam mlad i izdrzao sam sve to OK.Secam se kad sam otisao kod Dese da sam mu rekao radite joj sta znate samo da proradi.Za nesto jace od 2 sata motor je skroz bio rasturen.Sad znam da imam pouzdanu masinu. :D Alfica radi kao sat,samo sto je prodajem jer necu vise biti u Srbiji tako cesto.Voda uvek na istom nivou,ulje skoro da i ne trosi. :)

Povratak na “Area Servizio”