Cena nafte (i ostalih derivata) Gde? Šta? Koliko?
-
Ka
- Drug Član
Re: Cena nafte (i ostalih derivata) Gde? Šta? Koliko?
Lož ulje ima malo veću gustinu i viskozitet......desi se da nekad ima i mehaničke nečistoće tako da ga nikako ne bih sipao u jtd!!!Starije dizel mašine da.....ali ove novije nikako!!
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa u novije nikako,znam ljude koji su uništili dizne na John Deere sa ložakom (uzgred komplet od 6 kom košta oko 1200 veverica),ali stari dizeli to progutaju bez problema...
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Ne bih da hejtujem, ali ako dođe do toga da treba da sipam u auto nešto što nije benzin ili dizel znači da je krajnje vreme da prodam auto.
- Milorad
- Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0 - Lokacija: Beograd
Generalno zasto bi neko rizikovao sa lozakom ako prelazi do 15.000-20.000km godisnje? Nije ne znam kolika usteda a moze mnogo toga da unisti.
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Ako auto trosi 10l na 100km to znaci da ti treba za 20.000km 2000l goriva
2000l x 150din = 300.000,00din
2000l x 100din = 200.000,00din
Sto znaci da ustedis 100.000,00din na godisnjem nivou
50din po litri ustedis:Milorad napisao:Generalno zasto bi neko rizikovao sa lozakom ako prelazi do 15.000-20.000km godisnje? Nije ne znam kolika usteda a moze mnogo toga da unisti.
- dejan_ns
- Garaža: '04 156 restyle MJet
Mnogi me ubedjuju da sipam lozak, cak i komsija s pumpe koji radi tamo, svi taksisti sipaju u jtd motore lozak i celu zimu vozili, samo ne sme u HDI motore. To je neka tzv euro loza. Ja cu kod sebe sipati 10ak litara i mesacu s evrodizelom pa sta mi Bog da... 
Sent from my LG-P920 using Tapatalk

-
Ka
- Drug Član
Sve si ti to lepo stavio na papir ali si zaboravio da ubaciš cene dizni,pumpi i ostalih delova koji mogu da ti riknu koristeći lož uljesale_75 napisao:50din po litri ustedis:Milorad napisao:Generalno zasto bi neko rizikovao sa lozakom ako prelazi do 15.000-20.000km godisnje? Nije ne znam kolika usteda a moze mnogo toga da unisti.

- dejan_ns
A nas evrodizel je cist pa nista nece otici? Cisto sumnjam.
-
Ka
- Drug Član
Ti druže onda poslušaj komšiju i taksiste sipaj lož ulje i uživaj 

Poslednja izmena od Kaligula u Čet Mar 15, 2012 3:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Ne bi se trebalo igrati sa loz uljem. Ali svako je krojac/gospodar svoje sudbine.
nelle napisao:Sve si ti to lepo stavio na papir ali si zaboravio da ubaciš cene dizni,pumpi i ostalih delova koji mogu da ti riknu koristeći lož ulje

Ne bi se trebalo igrati sa loz uljem. Ali svako je krojac/gospodar svoje sudbine.
- Milorad
- Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0 - Lokacija: Beograd
Tacno tako kao sto kaze Nelle, niko ne racuna sta jos moze da ti ode. Ako se mom gazdi isplati da sipa eurodizel u kombi sa kojim prelazim 100.000km godisnje po ovim jadnim cenama prevoza onda nece ni ostali propasti za 15k-20k godisnje sto prelazi.
Nemam nista protiv lozaka za starije dizele, i ja da vozim starijeg dizela i ja bi to isto sipao.
Nemam nista protiv lozaka za starije dizele, i ja da vozim starijeg dizela i ja bi to isto sipao.
- dejan_ns
Nego sta cu, nije mi ni prvi ni poslednji auto u kog cu da sipam lozak...
Moj matori takdje sipa vec 4 godine obican D2, lozak i evrodizel u golf 2003, i radi isto kao i prvog dana...
Niko me nece ubediti u suprotno, nase gorivo je krs da veci ne moze biti, sve je to isto samo dodaju aditive...
nelle napisao:Ti druže onda poslušaj komšiju i taksiste sipaj lož ulje i uživaj
Nego sta cu, nije mi ni prvi ni poslednji auto u kog cu da sipam lozak...

Moj matori takdje sipa vec 4 godine obican D2, lozak i evrodizel u golf 2003, i radi isto kao i prvog dana...

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Ja ovde još uvek nabavljam (ispod žita)eurodizel po 100din/l
ne trebaju mi neke velike količine
tako da ne bi probao tu kombinaciju sa ložakom

- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
dok ti pokuca murija na vrata pa ti pise prijavu za nezakonitu trgovinu

na ELP pumpama ima tzv.euro lozak koji nije crvene boje vec zut i kao nema tu farbu koja steti motoru. Uvoze ga iz Austrije i sigurno i provereno voze ljudi sa TDI,JTD,DCI motorima. Cena mu je 102 dinara. Mozda neka mesavina malo lozaka malo dizela? Kako kaze jedan na forumu on sipa lozak i stavlja mu aditiv na jedan rezervoar i kaze da to radi godinama i nikad nije imao problem. Ali uvek stavi aditiv.
I ja cu probati taj lozak pa sta bude ili cu da parkiram auto jer 150 din litar...mnogo je kume
pa daj kombinaciju i drugarimaTihomirce napisao:Ja ovde još uvek nabavljam (ispod žita)eurodizel po 100din/l

dok ti pokuca murija na vrata pa ti pise prijavu za nezakonitu trgovinu

na ELP pumpama ima tzv.euro lozak koji nije crvene boje vec zut i kao nema tu farbu koja steti motoru. Uvoze ga iz Austrije i sigurno i provereno voze ljudi sa TDI,JTD,DCI motorima. Cena mu je 102 dinara. Mozda neka mesavina malo lozaka malo dizela? Kako kaze jedan na forumu on sipa lozak i stavlja mu aditiv na jedan rezervoar i kaze da to radi godinama i nikad nije imao problem. Ali uvek stavi aditiv.
I ja cu probati taj lozak pa sta bude ili cu da parkiram auto jer 150 din litar...mnogo je kume

-
Ka
- Drug Član
Poštovane kolege ostavite lož ulje za nemce
nisu Alfe za takvo gorivo.....samo ime vam govori zašto ono služi!Razumem ja krizu i lopovske cene derivata ali Alfa jednostavno sama po sebi nije za takvu improvizaciju! 

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Voze se automobili i na ulje za fritiranje (korisceno pa cedjeno) tako da ako mene pitate - jeftinije jeste i sa ciscenjem/zamenon dizni i ostalog potrosnog materijala koji se vise haba prilikom koriscenja istog.

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- OMP
- Garaža: GP TJet
u Kuvajtu gorivo 13(nasih)dinara po litru, samo 11 puta jeftinije nego kod nas, sitnica 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
-
Ka
- Drug Član
Kad god odem u Libiju šlogiram se kad vidim da je voda za piće skuplja od benzina 

- dejan_ns
Sipao sam danas taj evrolozak da probam, 20litara na prazan rezervoar. Ide potpuno isto kao pre, nema dima na auspuhu, videcemo za dalje.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
mada čujem (ne provereno) da ima toga ,
samo treba navatati kojeg kamiondžiju
Nema toga u nekim velikim količinamadarkbgbd napisao: pa daj kombinaciju i drugarima![]()
to je za mene drugarska cena
mada čujem (ne provereno) da ima toga ,
samo treba navatati kojeg kamiondžiju

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Cena nafte (i ostalih derivata) Gde? Šta? Koliko?
Evo u Berlinu je 1.55e neki super eurodisel...jeste sluplje nego kod nas ali zato standard
i prosek plata su vrh.

- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Juce sam na auto pijaci cuo da panduri imaju neko sranje koje ti gurnu u rezervoar i mogu da provale da li ti je u rezervoaru lozak, d2 ili eurodiesel! Da li je jos neko cuo nesto o tome?
Mom drugaru cale donese jednom nedeljno oko 20-ak litara bezolovnog iz Rusije ili Ukrajne sada sam vec i zaboravio, kaze da mu auto ide 20% bolje, manja mu je potrosnja i na sve to ispadne kada pretvori u dinare da placa oko 47,00 din za 1l goriva.
Mom drugaru cale donese jednom nedeljno oko 20-ak litara bezolovnog iz Rusije ili Ukrajne sada sam vec i zaboravio, kaze da mu auto ide 20% bolje, manja mu je potrosnja i na sve to ispadne kada pretvori u dinare da placa oko 47,00 din za 1l goriva.
- nidza
- Garaža: ex 159
U Rusiji uglavnom svi voze na neki niskooktanski (92-95 mislim) benzin, čak i automobili novijeg datuma proizvodnje. Cena po litru nije baš toliko povoljna kao što si napisao, ali jeste otprilike duplo jeftinije nego po Evropi.
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Hm. i da je isitna sto bi se nervirao? Ti sipas u svoj rezervoar.sale_75 napisao:Juce sam na auto pijaci cuo da panduri imaju neko sranje koje ti gurnu u rezervoar i mogu da provale da li ti je u rezervoaru lozak, d2 ili eurodiesel! Da li je jos neko cuo nesto o tome?

- dejan_ns
Re: Re: Cena nafte (i ostalih derivata) Gde? Šta? Koliko?
Ma kakvi, i sta kad vide sta je u tvom autu? Tvoja je stvar sta ces sipati u auto...sale_75 napisao:Juce sam na auto pijaci cuo da panduri imaju neko sranje koje ti gurnu u rezervoar i mogu da provale da li ti je u rezervoaru lozak, d2 ili eurodiesel! Da li je jos neko cuo nesto o tome?