To vreme i kupovanje kola su pre vremena o kome pricamo u ovoj temi. To je vreme komunizma i kola su se kupovala preko konsignacije (uzmes robu bez placanja lagera, platis samo ono sto prodas), postojale su kvote koliko moze kola da se uveze. Neki uvoznik je radio bolje, neko gore, kako ko i kako kad...Kola su se kupovala za kes, a krediti su bili jedno vreme popularni u 70-im. Domaca kola su bila jako povlascena i imala su nize dazbine. Sada je prodaja mnogo bolje razradjena, uvoznici se mnogo vise trude i kupac je u mnogo boljem polozaju.Ja uopste ne mogu da se setim tih autokuca... al' moji matori se verovatno secaju... nego mene interesuje kako su se krajem 80-tih, ustvari sve do 1991 kupovala kola, da li su se kupovala na kredu ili za kesh? Da li su bile prisutne sve bitne marke? ko je uvozio Alfu, Fiat, Audi, BMW, Mercedes... ustvari kao kroz maglu se secam BMW-ovog salona preko puta ex Ktitora... cini mi se da se uvoznik zvao Tehnounion ili tako nesto.
Urbane "legende"
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Acqua-Olio-Benzina
znam da je taj decko kad je aktivirao bombu rekao svima da izadju i on je legao na bombu ili tako nesto, ja se secam samo jake eksplozije kad sam krenuo na spavanje te veceri, a pricu o zurci sam prvi put cuo od tog starijeg drugara pre par godina, do tada nista nisam znao sem da je bila neka zurka i da je aktivirana bomba...
Re: Urbane "legende"
OK, napisi mi na p.p.bane napisao: Detalje ti mogu na pp ako te zanima bas,da ovde ne trujemo temu koja je inace ok za razbibrigu ali dokle god se pise ono sto si sam video!!!
znam da je taj decko kad je aktivirao bombu rekao svima da izadju i on je legao na bombu ili tako nesto, ja se secam samo jake eksplozije kad sam krenuo na spavanje te veceri, a pricu o zurci sam prvi put cuo od tog starijeg drugara pre par godina, do tada nista nisam znao sem da je bila neka zurka i da je aktivirana bomba...
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Secam ga se odlicno, cak znam i koje je gume imao
Jeste, crveni Countach u Hali 1. Autokuca Zimonjic, tada uvoznik Mercedesa ga je izlozila.aca73 napisao:bice da si nesto pomesao,countach nije nikada bio na sajmu
Secam ga se odlicno, cak znam i koje je gume imao

crveni countach-lukicev stigao je 97 u bgd tako da 93-4 nikako nije mogao da bude na sajmu to znam jer sam isao da ga pogledam cim je dovezen,taj nesretni auto za sve ove godine provedene kod nas nije presao ni 1000km jer ni jedan ni drugi vlasnik nisu bili preterano voljni da ga pokazuju,kod zimonjica je tih godina bilo svega a nije mu bilo strano da proda i nekog divljaka-naj smesnije je bilo kada je lutriji beograda za fond nagrada prodao dva nisan patrola skinuta sa osiguranja.
sigurno je bio Countach 1994, ajd' naci cu fotku ovih dana pa cu da je skeniram...
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
SHQ napisao:^^ jel' znas slucajno koji je bio Mercedes, bas me interesuje, pretpostavljam neki SL...
Jeste bio SL...tog Sl je,dok nije bio kod njega, vozio i Zoran Lilic... A , kojeg oldtajmera?Dragon napisao:@SHQ
Uf, nemam pojma. On je posedovao i jednog strasnog oldtimera u kojeg je ulozio brdo para, ali kasnije je bio prinudjen da ga iznajmljuje za svadbe jer je finansijski kolabirao. Bio je cak i prilog na kraljevackoj televiziji o tome. Voleo je konje i pse, a sudio se sa Alainom Delonom oko nekog nemackog ovcara.

Gledacu u ponedeljak da nadjem fotku, pa da je skeniram, jer nisam u BG-u ovaj vikend, da ne mislis da kuliramaca73 napisao:ajd...

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ovo, ili je bolesna sala ili nesto drugo... Cini mi se da je slikano negde kod nas, ali je misteriozno mnoooogo. Cena je malo
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ntach_50s/

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Imali li serijski auto da ima sire gume od ovog Lamba?

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- starac vujadin
Nema, a da je ovako malog diametra. Cudo od auta - bio i ostao.
Acqua-Olio-Benzina
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Sjecam se one emisije Top Gear kad je Clarkson bas pricao u Countach-u,i da je bas pominjao sirinu guma.Lud auto,def.pravi super-car.Dok nije dosao Audi i pokvario zabavu.Doduse nikad kvalitetnije modele nisu pravili ni bolje za voznju,nego ove sad,ali sto kaze cika Jeremy-izgubio je dusu.
S tim da se onaj Kinez koji je rekao radnicima da mu polupaju Lamba,ne bi bas slozio sa mnom.

Sjecam se one emisije Top Gear kad je Clarkson bas pricao u Countach-u,i da je bas pominjao sirinu guma.Lud auto,def.pravi super-car.Dok nije dosao Audi i pokvario zabavu.Doduse nikad kvalitetnije modele nisu pravili ni bolje za voznju,nego ove sad,ali sto kaze cika Jeremy-izgubio je dusu.

S tim da se onaj Kinez koji je rekao radnicima da mu polupaju Lamba,ne bi bas slozio sa mnom.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Tomic
- Garaža: Audi TT
Naravno da je sala, za te pare mozes kupiti 5 Countach-a ili 50 replicaalfa&omega napisao:Ovo, ili je bolesna sala ili nesto drugo... Cini mi se da je slikano negde kod nas, ali je misteriozno mnoooogo. Cena je malo![]()

Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Uuuuu, sjecam ja, i to nek tako davno, mozda 2000te kad sam studirao u NS, sjecam se i zmaja koji je voio valjda "gazda"....

Malo kasnim sa fotkom... moj mladji burazer 1994 ispred Countacha na sajmu...SHQ napisao:sigurno je bio Countach 1994, ajd' naci cu fotku ovih dana pa cu da je skeniram...

- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
tacno, rekao bih da ga krajem 2001 vise nije bilo...brzi_pas napisao:Uuuuu, sjecam ja, i to nek tako davno, mozda 2000te kad sam studirao u NS, sjecam se i zmaja koji je voio valjda "gazda"....

^^ kakve je taj salon imao veze sa Ferrarijem? Pretpostavljam da nije imao nikakve zvanicne veze...
Ja se secam tamo negde 2000-2001 citam u TopSpeed-u intervju sa tadasnjim biznismenom Borovicom, vozio je 360 modenu (koja je i testirana u tom broju), pricao je u stilu "odem sa njim u Bec na kaficu". Sta je sad sa tim likom, ne znam da li se pominjao ovde u temi?
Ja se secam tamo negde 2000-2001 citam u TopSpeed-u intervju sa tadasnjim biznismenom Borovicom, vozio je 360 modenu (koja je i testirana u tom broju), pricao je u stilu "odem sa njim u Bec na kaficu". Sta je sad sa tim likom, ne znam da li se pominjao ovde u temi?
- starac vujadin
Spominjali smo ga, naravno...on je nezaobilazan za ovu pricu 

Acqua-Olio-Benzina
- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
Shta je sa tim likom?
Pa pogledaj bilo koji kamion ili bager na autoputu (shto se pravi) i videcesh "Borovica".
Inache ima lep vozni park... Merc S Kleemann, ML brabus, Modenu itd...
A taj Ferrari salon mislim da nije imao neke zvanichne veze, ali je bio lep prizor gledati Ferrari-je u izlogu
A vlasnik je preshao na neshto "malo" brzhe od Ferrari-a 

Inache ima lep vozni park... Merc S Kleemann, ML brabus, Modenu itd...
A taj Ferrari salon mislim da nije imao neke zvanichne veze, ali je bio lep prizor gledati Ferrari-je u izlogu

Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
ko je taj lik uopste >? Neki krimos ?
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Tek sad vidim ovo... pa koja je to bila prica, 25 ljudi skupi lovu, pa onda svako vozi po malo? Znam jednog komsiju koji je 90-tih trebao da kupi auto, da li tako ili na neki drugi nacin, bila je tako neka prica, kao njih nekoliko trebali kupe auto... na kraju je ostao i bez para i bez auta...aca73 napisao:to je isti lik,radio je r5 campus,toyotu corolu i jos par auta koje su svi kupovali a imao je i trkacki tim,viktorijakomerc je radila stanove,masine i jos kojesta(samo velike cifre)-tomato samo kola.ako se dobro secam po 25 ljudi je skupljalo lovu i u krug.
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Ne, nego se svaki mesec kupovao po jedan auto, na pocetku su se izvlacili brojevi i auti su se dobijali tim redom....jednostavno skupi se grupa od 25 ljudi koji daju ratu koja je dovoljna za jedan auto...i tako svaki mesec dok ne istekne 25 meseci..i onda se neka budala posle trece smisli da on nece da placa vise a sticajem okolnosti prvi je dobio auto i eto igranke 

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
a jel' se neko seca onog lika koji je pre godinu-dve usao u Predsednistvo Srbije sa bombom? to je lik koji je pocetkom 90-tih bio krupan biznismen, medjutim sve je bilo na staklenim nogama. Za njega sam saznao kad je 2004 strajkovao gladju ispred Skupstine Srbije, pa je u nekim novinama izasao intervju sa njim... surovao je sa drzavnim gigantima, nastupao zajednicki na bliskoistocnom trzistu, pa su ga za*ebali i uzeli sve pare...
E sad za ovu pricu je interesatno sto je on prodavao i automobile, bas te Toyote Corole. Govorio je da je prvi uveo lizing u Srbiji, da je pored automobila prodavao i Sony televizore na lizing... vrteo se on tu koje kakvim ciframa, u stilu imao sam promet od milijardu dolara, mislim iz "intervjua" mi deluje da covek ocigledno vise nije pri sebi... a ko bi i ostao da mu se tako nesto desilo, bankrotirao je valjda 1994 kad su mu iz sefa u kancelariji njegove firme u hotelu Hyatt-u ukrali milion (ili par miliona) dolara...
Ne mogu uopste da se setim kako se taj lik zove... pretpostavljam da je to njegovo "prvi sam uveo lizing" bilo upravo ovo sa 25 kupaca...
E sad za ovu pricu je interesatno sto je on prodavao i automobile, bas te Toyote Corole. Govorio je da je prvi uveo lizing u Srbiji, da je pored automobila prodavao i Sony televizore na lizing... vrteo se on tu koje kakvim ciframa, u stilu imao sam promet od milijardu dolara, mislim iz "intervjua" mi deluje da covek ocigledno vise nije pri sebi... a ko bi i ostao da mu se tako nesto desilo, bankrotirao je valjda 1994 kad su mu iz sefa u kancelariji njegove firme u hotelu Hyatt-u ukrali milion (ili par miliona) dolara...
Ne mogu uopste da se setim kako se taj lik zove... pretpostavljam da je to njegovo "prvi sam uveo lizing" bilo upravo ovo sa 25 kupaca...