ALFA ROMEO 75 - The Legend Continues...

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pon Sep 10, 2007 9:03 pm

tera ga kao da je sluzbeni

nego ljudi jel ima neko ispravnu i skinutu soferku za 75-icu,da je ugradimo pre farbanja,i treba mi zadnja leva lajsna sa prosirenjem za repic na gepeku
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Pon Sep 10, 2007 9:24 pm

pronadjen jos jedan lep primerak 75-ice
Slika
Slika
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Pon Sep 10, 2007 9:27 pm

Ufufufuf majko mila, ALFA 75 BRUTALE! :shock: :twisted:
Ako bi nekad imao love da uradim jednu 75icu ovako bi izgledala...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Uto Sep 11, 2007 7:14 pm

Ajd pronadjite i meni jedan tako lep, ebe
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Sre Sep 12, 2007 11:02 am

Jel ti to prodajes tvoju crnku kad trazis crvenu?
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Sre Sep 12, 2007 11:26 pm

Ne, samo sam svaki svoj auto do sada farbao u crveno hahaha
Kad ovaj budem prodavao izgubi?u sve prijatelje hahaha
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sre Sep 12, 2007 11:40 pm

Danas je Snezna Kraljica imala test voznju. :dugokosi:

Posto je skoro ceo kocioni sistem promenjen, na kocenje nisam mogao da racunam, pa je sve bilo kao po jajima (tj. trebalo je tako da bude, al' sam morao proveriti i rad rezervne turbine :twisted:).
Utisci, u poredjenju sa modifikovanim TS-om, su da je turbo motor do ukljucivanja turbine mrtav :|
A onda sledi 'vezite se, polecemo' =)
Do kraja nedelje bi trebalo i da je registrujem, a onda sledecih godinu dana je dovodim u zelejno stanje. :P

PS. Aco, ocu svoj enterijer! :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 13, 2007 12:45 am

E pa cestitamo,

vidimo se u petak?
Pa da to malo proslavimo.

Pozzz....
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Čet Sep 13, 2007 10:13 am

Nigy, svaka cast. :bow:

Uzivaj u njoj pa da je za jedno dve godine predstavis u Virusu, nemoj da kvaris tradiciju. :mrgreen:
Nigy

Čet Sep 13, 2007 10:17 am

Fala, mada je ovo tek prvi korak. :dugokosi:

A za virus - dobra ideja! :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 13, 2007 1:52 pm

Cestitam :applause: i svaka cast :plavi_voli:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 13, 2007 2:21 pm

O Najdzele, konacno si se provozao :lool: :cool
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Sub Sep 15, 2007 11:19 am

brzo pitanje...

kako se skida volan na ovim kolima... 75...

raskupusao sam celu tablu ali ne mogu da skinem volan... skinuo sam veliku maticu... dvadeset nesto... ali nece ni da mrdne... na povlacenje ka meni... ne pomera se...

i jos jedno pitanjce... osim 4 srafa (2 gore, i po jedan sa svake strane table) da li ima jos nesto sto drzi glavni deo table... deo sa instrumentima skinut odavno i deo koji drzi kontrole grejanja skinut i oko rucne sve povuceno nazad...

kako da skinem centralni deo table... povucem na gore ili nesto trece?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

volan

Sub Sep 15, 2007 12:11 pm

treba ti radapciger za volan, a za konzolu imas srafove sa strane , jedan pored poluge za otvaranje haube i sa suprotne strane isto, moras prvo da otkacis plastiku od ventilacije da se ne bi polomila jer i tu imas po jedan sraf.
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Sub Sep 15, 2007 8:11 pm

skines naslon za ruku ima jedan sraf u sredini,pa ispod nje sraf za kljuc 13,pa pored rucice menjaca,sa jedni i druge strane,vadi se konzola oko ventilacije i radija,pa izvadis pepeljaru pa iza nje 2 sto drze kontrolne lampice,pa unutra jos par komada,a za volan ti je najzgodnije da odvijes kod papucica i na onoj polugi za gore-dole-napred-nazad,i vadis ceo mehanizam,samo poskidas dzekove,brze i jednostavnije od glave volana,a kad sve rasrafis i pocne da se drma i donji deo ide lako gore se samo povuce ima metalne zabice
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 15, 2007 8:18 pm

Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Sub Sep 15, 2007 8:26 pm

sve-sve al dok zver ne zapeva nista
Nigy

Ned Sep 16, 2007 12:19 am

Fala. :dugokosi:
Danas sam ponovo malo krstario razradjujuci kocioni sistem. Bice od nje nesto... ;)

@ Dora
Posto sam kasnio na cas, moze li dopunski oko hladjenja turbine? :oops:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 16, 2007 3:08 am

Pa normalno da si zakasnio kada si se dohvatio one pljeskavice ko pijan plota, da si onom jadnom, gladnom Acinom psicu dao malo stigao bi da cujes nesto.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
hahaha hahaha hahaha
hahahaha hahahaha hahahaha

Poenta price o turbini je da pre nego sto stignes na odrediste vozis laganije kako bi se mala malo ohladila, pozeljno je cak malo stajati na leru kako bi doslo do hladjenja turbine pre gasenja motora.
Posto se turbina podmazuje uljem iz motora ako bi odma ugasio motor to ulje bi, usled povecanja temperature turbine, koksovalo. Ako bi se ovakav proces ponavljao nekoliko puta doslo bi do stvaranja naslaga na turbinskom kolu. Ta pojava je smrt za turbinu.
Hladjenje turbine se vrsi pomocu ulja zato je je jako bitno da se motor ostavi da radi jos malo na leru.
Pominjao je i neke posebne sisteme na trkackim auticima gde el. pumpe vrte i vodu i ulje kroz motor dokle god se motoru ne zavrsi proces prirastaja temperature.

Tako nekako ali fino ne kao ja s'brda s'dola, ali s'obzirom na vreme i moje trenutno stanje(subota 0400) dobro je to i ovako ispalo.

A sada idem da pavam,
Dobro vece, dobro jutro ili laku noc? Sta se kaze
:rotfl: :rotfl:
superfly tnt
Garaža: Ford Tabanus
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 12:53 am

Ned Sep 16, 2007 11:21 am

jim_mojo napisao:brzo pitanje...

kako se skida volan na ovim kolima... 75...

raskupusao sam celu tablu ali ne mogu da skinem volan... skinuo sam veliku maticu... dvadeset nesto... ali nece ni da mrdne... na povlacenje ka meni... ne pomera se...

i jos jedno pitanjce... osim 4 srafa (2 gore, i po jedan sa svake strane table) da li ima jos nesto sto drzi glavni deo table... deo sa instrumentima skinut odavno i deo koji drzi kontrole grejanja skinut i oko rucne sve povuceno nazad...

kako da skinem centralni deo table... povucem na gore ili nesto trece?
imas jos jedan skriveni saraf tamo kod suvozaca ona rupa, mozes ga vidjet od ispod, dakle prema gore se sarafi. kad to maknes moras pocupat tablu, ide tesko ali moze se. volan ces tesko skinut, gotovo nemoguce ako nije dosad izasao. probij one 4 zakovice i poslje ugradis sarafe. a jos ti je jednostavnije izvuc cijeli stup volana, nemoras skidat rucice za zmigavce i brisace. cijeli stup drze samo 2 sarafa i jedna velika matica.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Sep 16, 2007 11:31 am

Nigy napisao: @ Dora
Posto sam kasnio na cas, moze li dopunski oko hladjenja turbine? :oops:
Uglavnom sve
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Ned Sep 16, 2007 3:27 pm

ok, hvala na predlozima, ali sam potrefio sve sem skidanja volana... a za njega je odradio radapciger veoma lako.. :)

tabla je sletela i sad gledam kako da pridjem grejanju... posto zbog njega sve i skidam... a vidim da su divljaci koji su ovo radili pre mene polomili par plastikica na grejanju i kod volana, malo cu morati da preorem otpade ovih dana..., fali mi j*beni upaljac... i plastika oko njega je sjebana... :) i tako par gluposti da se dovede u .mint condition. unutrasnjost...

pitanje, ako neko ima bilo kakvu instrument tablu za 75, 1.6, 1.8 bilo sta... treba mi ona mala polugica sto resetuje lokalnu kilometrazu, neko je vracao sat i sjebao rucicu... kupujem sta god...
Nigy

Ned Sep 16, 2007 3:39 pm

VOR75 napisao:Pa normalno da si zakasnio kada si se dohvatio one pljeskavice ko pijan plota, da si onom jadnom, gladnom Acinom psicu dao malo stigao bi da cujes nesto.
Sta mu bre nisam dao? Pa dobio je 1.5 rolovani cevap!
Slika
VOR75 napisao:Poenta price o turbini je da pre nego sto stignes na odrediste vozis laganije kako bi se mala malo ohladila, pozeljno je cak malo stajati na leru kako bi doslo do hladjenja turbine pre gasenja motora.
To radim i sa atmo motorom, na kome imam i prekidac za startovanje ventilatora na hladnjaku.
Problem je sto posle malog divljanja sa turbaljkom, ventilator hladnjaka se ne iskljucuje vise od 5 minuta rada u leru... :?
VOR75 napisao:Pominjao je i neke posebne sisteme na trkackim auticima gde el. pumpe vrte i vodu i ulje kroz motor dokle god se motoru ne zavrsi proces prirastaja temperature.
Meni pade na pamet da stavim ventilator na hladnjak ulja i eventualno neki koji ce duvati na samu turbinu... :roll:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Ned Sep 16, 2007 7:08 pm

moze i ispred hladnjaka jedan veliki ventilator,pa cak i ubaciti bocu sa nekim gasom nisam siguran koji sto pravi suvi led,to sam video na Brozoj sijeri,oladi je za cas posla
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Ned Sep 16, 2007 7:14 pm

CO2(ugljen-dioksid)

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”