problem na alfi 155
- OMP
- Garaža: GP TJet
ma nisam ja tu sinu sa sajlom ni dirao, cim sam skinuo lim na vratima, dosao do motora i video da nije isti kao na 145ici nisam hteo nista da rasturam dalje, samo sam sredio najlon koji se zguzvao i kocio staklo i to je to
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
E to je vec druga stvar...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
OMP-ista situacija kod mene bila, kada motor spojim na struju bez opterecenja on radi, dizao staklo kao slow motion, kad spustim staklo skroz do kraja nije mogao da ga podigne bez rucne asistencije-u prevodu: nabavi novi elektromotor
Resen deo problema sa grejanjem, isao sam do majstora koji se inace bavi samo klimatizacijom i grejanjem na vozilima. Prvi utisak kada je osetio miris u kabini po ukljucenom grejanju je da je polen filter zaprljan i da je to logicno posle letnjeg perioda i pocetka grejanja. Kaze i da je to karakteristicno za vozila sa klimom, jer se nakupi dosta prljavstine i bakterija tokom rada klime i da je obavezno da se ocisti ventilacija posle leta.
I to smo odradili, zamenio polen filter:

pa posle temeljno ciscenje ventilacije. Rezultat je da se prilicno manje oseca taj neprijatni miris, a po recima majstora za nekoliko dana bi trebalo da nestane skroz.
Videcemo sta ce biti, ako ne pomogne ide na red kontrola malog hladnjaka
Inace, evo ovako mi je ostala klapna za recirkulaciju-otvorena:

Resen deo problema sa grejanjem, isao sam do majstora koji se inace bavi samo klimatizacijom i grejanjem na vozilima. Prvi utisak kada je osetio miris u kabini po ukljucenom grejanju je da je polen filter zaprljan i da je to logicno posle letnjeg perioda i pocetka grejanja. Kaze i da je to karakteristicno za vozila sa klimom, jer se nakupi dosta prljavstine i bakterija tokom rada klime i da je obavezno da se ocisti ventilacija posle leta.
I to smo odradili, zamenio polen filter:

pa posle temeljno ciscenje ventilacije. Rezultat je da se prilicno manje oseca taj neprijatni miris, a po recima majstora za nekoliko dana bi trebalo da nestane skroz.
Videcemo sta ce biti, ako ne pomogne ide na red kontrola malog hladnjaka

Inace, evo ovako mi je ostala klapna za recirkulaciju-otvorena:

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Zamenio komutatore i opet ne pali.Skinuo sam ECU i nosim kod elektronicara da pregleda,izgleda da je neki "okidac" za struju za bobinu pregoreo,cuo sam za taj problem na jednoj 155-ici dana...a zeza me i sto nema signala za pumpu koji isto dobija iz ECU-a,ocigledno ima neki problem tu...Ludim polako
-
gi
- Drug Član
Vidi da li dolazi minus svuda gde treba da dođe na ecu. Ako ga nema, onda je sve mrtvo: nit pumpa dobija pobudu, nit bobine, ništa. Imao isti problem pre dve godine. Ecu OK, sve OK, al kablovi ecu nisu bili. Doveo minus gde treba i odjednom je sve proradilo.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Znaci da proverim na konektoru ECU-a na pinovima koji trebaju da dobiju minus,jel tako?Ipak cu proveriti i bobine jos jednom i racunar,da eliminisem jedno po jedno.Problem je sto je auto trenutno nekretnina i ne bih da ga seljakam slepom sa jednog na drugo mesto,vec dovodim majstore kuci ili skidam delove i nosim na proveru.Ako nista,makar cu sve imati isproveravano...
-
gi
- Drug Član
Baš tako. Ima 4 ili 5 pinova čini mi se, imaš tačan spisak ovde.Znaci da proverim na konektoru ECU-a na pinovima koji trebaju da dobiju minus,jel tako?
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Da li "cakne" ispod haube kada das kontakt? Ako se ne cuje krivi su releji. Proveri njih prvo (one ispod haube). Mene su zezali, pa je majstor to podmazao i sad rade. Unutra ima neki namotaj i kao neko platinsko dugme. Ono moze da zalepi. Ali cu ipak da kupim nove, a ovi idu u rezervu. 200 din je komad 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Problem je u blokadi motora,bobine su ispravne,jedan komutator je zveknuo(nije sastavio ni godinu dana,italijanski ili kineski-ne secam se).Kad je na kontakt-u ima varnicu na svim svecicama,medjutim,u verglanju se izgubi,Stefan mi jos ne odgovara gde je vezao blokadu-elektricar nije uspeo da pronadje.Pumpa isto ne dobija struju,relej je ispravan...ECU je isto u redu,kao i dzek za isti...Uglavnom,auto sam raskupusao skroz,sve zivo je rastureno.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Koji je ovo djavo?

Na izlazu iz ECU-a,na zelenoj i zeleno-crnoj zici je ovaj dzek prespojen...iste boje zica imam i dzeku pumpe goriva i ne dobijam struju na njemu
A imam i ovaj dzek na koji je vezana blokada i blokira prekidac plin-benzin...jel treba on negde da bude zakacen?trazio sam odgovarajuci dzek ali nema nista ispod sto bi odgovaralo njemu...Da li su na njemu i zice za kontakt bravu paljenja?

Na izlazu iz ECU-a,na zelenoj i zeleno-crnoj zici je ovaj dzek prespojen...iste boje zica imam i dzeku pumpe goriva i ne dobijam struju na njemu
A imam i ovaj dzek na koji je vezana blokada i blokira prekidac plin-benzin...jel treba on negde da bude zakacen?trazio sam odgovarajuci dzek ali nema nista ispod sto bi odgovaralo njemu...Da li su na njemu i zice za kontakt bravu paljenja?

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Ovo crveno na prvoj slici je OK.Msm,tako je fabrički a zaboravio sam što je beše tako prespojeno
Ovo na drugoj slici mi je nepoznato

Ovo na drugoj slici mi je nepoznato

- mali radojica
jel zna neko koja je gedora za šraf na homokinetičkom 34 ili 36?
klapna za recirkulaciju mi je skroz otkačena, klati se slobodno. motor se čuje da radi.
a najviše sam izgoreo na to što su mi crkle obe pozicije u farovima, kao lucas sijalice, nisu sastavile ni pola godine. jednu izvadio, druga pukla jer se utopila u far pa ću morati da skidam staklo. izgleda da će morati diode.
klapna za recirkulaciju mi je skroz otkačena, klati se slobodno. motor se čuje da radi.
a najviše sam izgoreo na to što su mi crkle obe pozicije u farovima, kao lucas sijalice, nisu sastavile ni pola godine. jednu izvadio, druga pukla jer se utopila u far pa ću morati da skidam staklo. izgleda da će morati diode.
- OMP
- Garaža: GP TJet
gedora 36 ali ne moze svaka gedora da udje u onu rupu, ja sam pozajmljivao od ortaka skoro i on ima jednu koju je posebno obradio na strugu za fiat/alfa/lancia glavcine da bi mogla skroz da pridje i uhvati sraf a da ne zadire o bocne ivice glevcine u suprotnom neces moci da odvijes jer ja sam se mucio sa svojom punijom gedorom koja knap ulazi i cim malo zakaci ivicu onda vise nema tu silu da prenese na sraf da odvije tako da nisam sa njom nista uradio ni sa prekretom od 1m
dok nisam pozajmio ovu

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
hvala OMP! znam da mora neka tankozidna, ali imam strug na stand by-u pa nije problem. 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Posle 3 nedelje stajanja i proucavanja raznoraznih majstora,Alfa je konacno dobila varnicu i upalila,ostao je problem benzinske pumpe koja je za samo 3 mesece crkla iako je original stavljena i relej pumpe koji je neko nekad stavio neodgovarajuci i pravio problem ECU koji se nenormalno grejao.Problem je bio u instalaciji izmedju ECU-a i ostalih komponenti,99% je kad je ugradjivan plin lose sve izvedeno i sada se manifestovalo....Ako neko zna gde da uzmem relej sa 5 izlaza i diodom za pobudu nek pise adresu ili telefon....
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Taman resim jedan problem,pojavi se drugi
Papucica kocnice mi je odjednom otvrdla kao da nemam servo aparat,ne sisti nigde vazduh,papucica se podigla par cm.Auto slabo koci kao kad je ugasen.Znam da je pre godinu i po dana stavljen gl.kocioni i servo za yuga NT.Proverio sam crevo sa serva do usisne grane,nista ne sisti ni kad mrdam i pomeram,ler ne varira kao kad mi je prsao onaj ventil na servu pa je vukao fals vazduh.Sta jos da se proveri a da moze da utice na tvrdu pedalu i gubitak servo pojacivaca?
P.S sad se setih da mi je pre 5-6 meseci palio lampicu za kociono ulje i falilo je u cantri ali nisam nigde nasao da je vlazno.Mozda je pustio g.kocioni u servo aparat i zeznuo membranu?ali kako onda odjednom da crkne bez ikakvih drugih simptoma...

P.S sad se setih da mi je pre 5-6 meseci palio lampicu za kociono ulje i falilo je u cantri ali nisam nigde nasao da je vlazno.Mozda je pustio g.kocioni u servo aparat i zeznuo membranu?ali kako onda odjednom da crkne bez ikakvih drugih simptoma...
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
membrana vakum aparata(servo aparata)?Kako da proverim da li je servo aparat ispravan?svakako cu zameniti crevo i onaj jednosmerni ventil,najjeftinije je-300,400 dinara.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Crkao jednosmerni ventil servo aparata
Cena 200 kinti
i zamena za 2 minuta i auto ponovo koci 

- Brana
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
I ja se nadam,nisam se nesto "puno" ni naplacao ali pojede mi sve zivce ovih par meseci.Moram je oprati i usisati,sada izgleda kao da je neka krsina sa gomilom prasine po sebi.Mozda padne i rucno poliranje ako dozvoli vreme u narednih 15-ak dana.Tvoja 155 je
citam da su i Koni legli napred
Kakav je osecaj sa njima i koji model?Pozz

- borko_dr
- Garaža: ALFA155 2.0TS 8V
pozzz svima
zna li neko gde u Bg ili Sapcu mogu da se kupe machevi brisaca i koja je cena po komadu ili u paru.

zna li neko gde u Bg ili Sapcu mogu da se kupe machevi brisaca i koja je cena po komadu ili u paru.

Alfa Romeo 155 2.0 T.Spark 8V Formula