Pitanje za gume
-
Ka
- Drug Član
Hvala Dragane......onda ću ih zaobići!Vidim da i Beoguma šalje na gajbu pa ću njih kontaktirati i videti 

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Ja pazario prošle zime gume on-line, iz Planete guma.
Prošao sam dobro i povoljno pazario pa sam onda navukao na greh
i staroga tatka i kolegu sa posla i kuma.
Sve u svemu napazarismo mi 8 ili 10 raznih guma tako. Sve stiglo po dogovoru i sa svežim DOT-om. Jedino je ispao malo karambol oko računa i garancije al smo rešili i to.
Tek kasnije sam se setio da je tada @Mique još radio kod njih pa sam njega iscimao da mi pošalje i te račune.
p.s.
IPG uopšte nisu povoljni sa cenama ...
Prošao sam dobro i povoljno pazario pa sam onda navukao na greh

Sve u svemu napazarismo mi 8 ili 10 raznih guma tako. Sve stiglo po dogovoru i sa svežim DOT-om. Jedino je ispao malo karambol oko računa i garancije al smo rešili i to.
Tek kasnije sam se setio da je tada @Mique još radio kod njih pa sam njega iscimao da mi pošalje i te račune.
p.s.
IPG uopšte nisu povoljni sa cenama ...
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Ja imam iskustva sa IPG par puta u zadnje tri četiri godine a zadnje pre tri nedelje,stvar funkcionisala bez problema i što sam poručio to sam i dobio sve uredno.Dot Decembar 2013 a cene pišu na sajtu pa kako kome odgovara a isporuka me koštala 240 din. za dve gume.Nisam emotivno vezan za IPG i da sam našao povoljnije uzeo bi od drugih ali to što sam konkretno tražio jedino su oni imali u ponudi.
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
U Beogumi su, naprimer, Sava Intesa jeftinije za 500 dinara po komadu od IPG, a isto imaju besplatnu dostavu.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ali razlika u ceni mi je nedavno bila osetna. Preko 650 dinara po gumi, što uz troškove transporta iznosi gotovo 3.000 dinara ukupne uštede u Planeti Guma gde sam pride bio informisan i o starosti gume.
Mada kupovao sam van sezone i rečeno da će cena skočiti pa vidim da su trenutno cene u IPG i PG gotovo identične.
U svakom slučaju vredi malo sesti za računar i istražiti kako stoje stvari...
Re: Pitanje za gume
Dobro je ako su u međuvremenu poboljšali uslugu. Moja saradnja sa njima beše pre nekih 4-5 godina kada sam uzimao GoodYear Excellence za 156-icu. Ostavio sam primedbu nakon kupovine i bilo bi lepo ako se glas kupca negde uvažava.interceptor napisao:Nisam emotivno vezan za IPG i da sam našao povoljnije uzeo bi od drugih ali to što sam konkretno tražio jedino su oni imali u ponudi.
Ali razlika u ceni mi je nedavno bila osetna. Preko 650 dinara po gumi, što uz troškove transporta iznosi gotovo 3.000 dinara ukupne uštede u Planeti Guma gde sam pride bio informisan i o starosti gume.
Mada kupovao sam van sezone i rečeno da će cena skočiti pa vidim da su trenutno cene u IPG i PG gotovo identične.
U svakom slučaju vredi malo sesti za računar i istražiti kako stoje stvari...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
-
Ka
- Drug Član
Meni je malo nelogično jer gledam cene IPG.....Dunlop fast response u mojoj dimenziji sa istim indexom brzine je 9400 i neki dinar a u PG je 10000 

- interceptor
Pa na ovo se uglavnom i svodi sve...alfanatic napisao: U svakom slučaju vredi malo sesti za računar i istražiti kako stoje stvari...
Pa kao i kod većine trgovaca ima momenta kada su povoljniji a ima i onih drugih.Tako da sesti za računar i tražiti najpovoljnije može lepo da se isplati.Najisplativije je kada nemoraš žuriti pa čekaš jer povremeno izlete neke akcije...Kaligula napisao:Meni je malo nelogično jer gledam cene IPG.....Dunlop fast response u mojoj dimenziji sa istim indexom brzine je 9400 i neki dinar a u PG je 10000
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ako je to najjeftinije, a DOT je OK, uzimaj.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
-
Ka
- Drug Član
IPG mi danas ničim izazvan poslao mejl u kojem mi nude Savu HP 205 55 16 91 V za 6000 i neki dinar po komadu.......odakle njima moja adresa pitaj boga 

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- interceptor
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Treba mi strucni savet:
Posto bih mogao veoma povoljno da dodjem do letnjih, skoro novih guma u dimenziji 215/50 R17, a moje Speedline fabricki nose 225/45 R17 (preporuka) hoce li biti velika razlika u visini, stabilnosti i izgledu?
Moje felne:

Prema nekom kalkulatoru ovo je preporucena sirina guma za felne od 7,5 J u koje spadaju i moje Speedline:

Posto bih mogao veoma povoljno da dodjem do letnjih, skoro novih guma u dimenziji 215/50 R17, a moje Speedline fabricki nose 225/45 R17 (preporuka) hoce li biti velika razlika u visini, stabilnosti i izgledu?
Moje felne:

Prema nekom kalkulatoru ovo je preporucena sirina guma za felne od 7,5 J u koje spadaju i moje Speedline:

- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Dimenzije jesu slicne, ali ce guma delovati usko na felni, a bice kao balon. Auto ce biti visi 6mm, i 6mm ce lukovi biti popunjeniji. Ako ti ne smeta "balonast" izgled, nece biti problema. Samo ce biti jos udobnije.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ne smeta mi balonast izgled ako dobijam jos malo na udobnosti,ali videcu prvo kako ce to da izgleda kad namontiram jednu
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Drugari, moze li pomoc, ako neko ima iskustva iz prve ruke? Danas posle posla svratio kod lokalnog vulkanizera koji drzi Hankook da se raspitam za letnje gume... Ono sto trenutno ima je Hankook H115, dobro poznata proverena guma, po ceni od 13,300 rsd/kom. A onda mi baci bombu, za 10 dana mu stize tura guma Lassa, ja prvi put cujem za njih... U dimenziji koja meni odgovara 215 45 R17, model Lassa phenoma cena bi bila 10,500 rsd/kom. Nema ni jednu da se vidi uzivo a na slici izgleda bolje nego Hankook... Malo sam googlao i za Lassu sve same pohvale... E sada, ima li neko bilo kakvog iskustva sa pomenutim brendom?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ja kad ne znam kakva je koja gume, pogledam na: http://www.tyrereviews.co.uk/
Konkretan model: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Lassa/Phenoma.htm
Konkretan model: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Lassa/Phenoma.htm
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Pa to sam i ja prvo pogledao... Ocena nije losa, a komentari sve same pohvale... Samo mi nece dusa da ja za njih nikad cuo, a mislio sam da znam nesto o gumama....
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Pitanje za poznavaoce direktorki: Koja je dimenzija fabrickog rezervnog tocka za Alfu 164 Super 1997 god?
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- PedjaJ
- Garaža: Alfa Romeo Sprint 1.7 QV
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
They are made by BRISA which is a joint venture between the Bridgestone Corporation of Japan and The Sabanci Group of Turkey. They have been in production since 1988 with Bridgestone technology and are produced alongside Bridgestone in the manufacturing plant based in Izmit in Turkey. The factory is one of the largest in Europe.
Re: Pitanje za gume
Lassa ti je praktično Bridgestone-ov spin-off koji se proizvodi u Turskoj. Solidne gume i ako ih dobijaš po dobroj ceni nema razloga da ih ne kupiš. Ko ih prodaje kod nas?milos80 napisao:Drugari, moze li pomoc, ako neko ima iskustva iz prve ruke? Danas posle posla svratio kod lokalnog vulkanizera koji drzi Hankook da se raspitam za letnje gume... Ono sto trenutno ima je Hankook H115, dobro poznata proverena guma, po ceni od 13,300 rsd/kom. A onda mi baci bombu, za 10 dana mu stize tura guma Lassa, ja prvi put cujem za njih... U dimenziji koja meni odgovara 215 45 R17, model Lassa phenoma cena bi bila 10,500 rsd/kom. Nema ni jednu da se vidi uzivo a na slici izgleda bolje nego Hankook... Malo sam googlao i za Lassu sve same pohvale... E sada, ima li neko bilo kakvog iskustva sa pomenutim brendom?
Čovek lepo napisao:
They are made by BRISA which is a joint venture between the Bridgestone Corporation of Japan and The Sabanci Group of Turkey. They have been in production since 1988 with Bridgestone technology and are produced alongside Bridgestone in the manufacturing plant based in Izmit in Turkey. The factory is one of the largest in Europe.
- Jurke
- Drug Član
- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
Ja mislim da ih Agrohim reklamira. Pre neki dan dok sam čekao na ugradnju bila je velika reklama ispred ako se ne varam baš tih guma, prvi sam put tad čuo za njih.
I ne bi me iznenadilo da su čak i ekstra kvaliteta
Nema to veze što je Turska u pitanju.
I ne bi me iznenadilo da su čak i ekstra kvaliteta

Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош