Pitanje za gume
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Bojan Z
- Garaža: BMW 330d
Kontinental mirne savesti preporucujem presao sa njima oko 45000km vecinom voznja van grada , vrhunski drze po krivinima , takodje i danlop , godisnje prelazim oko 70000-80000km neces pogresiti koje god da uzmes.
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
- OMP
- Garaža: GP TJet
listam gume i u najnizem cenovnom rangu za 205/55-16 od 6000-6500din su tigrice, sava, debica i neka slovenacka kelly
drugar vulkanizer mi predlozio savu intensu hp, jel imao neko iskustva sa tom gumom da ne listam stranice unazad???
moracu da pazarim dve prednje, zadnje su solidne mogu jos da guraju

drugar vulkanizer mi predlozio savu intensu hp, jel imao neko iskustva sa tom gumom da ne listam stranice unazad???
moracu da pazarim dve prednje, zadnje su solidne mogu jos da guraju
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Bilo je gore vec pomenuto u pozitivnom kontekstu za Savine gume,odnos cene za ulozeno je odlican po pitanju kvaliteta.Mislim da se neces prevariti za Savu,vec za Tigar nisam bas siguran za letnju varijantu, samo priznajem Winter 1 zimsku.

- OMP
pa da sava mi ipak bolje zvuci od tigrice u svakom slucaju
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa nisam baš siguran,pogledajte iskustva engleza (ne znaju da je tigar iz Srbije)
i kako ocenjuju savu a kako tigar.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/intensa-hp.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Tigar/Hitris.htm
i kako ocenjuju savu a kako tigar.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/intensa-hp.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Tigar/Hitris.htm
- delic
- Garaža: 156 SS
Jeli stavljao neko 205/45x17 na felne od GT-a i moze li to a da lici na nesto?
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
@interceptor
Stavio si link za Savu Intensu HP. To je eko verzija i pravi se u malim dimenzijama.
Pogledaj Intensu UHP koja je Made in Germany.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/intensa-uhp.htm
Stavio si link za Savu Intensu HP. To je eko verzija i pravi se u malim dimenzijama.
Pogledaj Intensu UHP koja je Made in Germany.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/intensa-uhp.htm
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa naravno da sam stavio savu hp jer je to guma koju OMP pominje i cenovno se može porediti sa tigrom a sava uhp je viša klasa od tigra i po ceni.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ko može da priušti Dunlop SP Fastresponse u dimenziji 205/55 R16 neka ne razmišlja ni tren. Ja sam ih vozio 10-ak hiljada na 164 i jako sam zadovoljan. Sad kad sam uzeo 156SW vidim da mi je letnji set ista guma i baš sam se obradovao. Nisu bučne, odličan grip i na suvom i na mokrom, ne troše se previše brzo.
Sećam se situacije na +30 stepeni ide kolona vozila brzinom od oko 60 km/h, odjednom voda na putu (neko je prao automobil pored ulice), iznenadno kočenje i Punto ispred mene počinje da zanosi levo pa desno, jedva stade čovek. Već sam pomislio da nema šanse da se ne zakucam. Ja na legao kočnicu, proradio ABS na trenutak i auto se ukopao nakon nekoliko metara bez ikakve drame. Posle vidim na Puntu zimske gume, samo sam se nasmejao i zadovoljno nastavio svojim putem.
Sećam se situacije na +30 stepeni ide kolona vozila brzinom od oko 60 km/h, odjednom voda na putu (neko je prao automobil pored ulice), iznenadno kočenje i Punto ispred mene počinje da zanosi levo pa desno, jedva stade čovek. Već sam pomislio da nema šanse da se ne zakucam. Ja na legao kočnicu, proradio ABS na trenutak i auto se ukopao nakon nekoliko metara bez ikakve drame. Posle vidim na Puntu zimske gume, samo sam se nasmejao i zadovoljno nastavio svojim putem.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- OMP
kad bih imao para kupio bih mišelinke bez razmisljanja ali jbg gledam nesto u cenovnom rangu do 60e po komadu
- Jurke
- Drug Član
- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
Kupio Dunlop Sport Fastresponse 195/65/15 za 6400 po komadu sa montažom gratis, bešumna guma a ostalo nisam još proverio 
Intensa HP bila ~5000 din i nije dečko rekao ništa loše o njoj dok recimo sam pitao za neke druge koje je imao i nije mi ih preporučivao isto poznate marke ne sećam se tačno koje su bile. Inače znamo se par godina

Intensa HP bila ~5000 din i nije dečko rekao ništa loše o njoj dok recimo sam pitao za neke druge koje je imao i nije mi ih preporučivao isto poznate marke ne sećam se tačno koje su bile. Inače znamo se par godina

Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
- Nigy
- Garaža: .
I kod guma vazi pravilo - pitanje u kojoj fabrici se proizvode, i koji standard zadovoljavaju one sto zavrse kod nas.
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Često se Michelin najviše isplati jer je dugotrajna tako da cena po km bude dobra. Ja sam sa Hitrisom imao dobra iskustva izuzev što se brzo trošila. Sa novijim Savama nemam iskustva (jedino zimske S3) ali verujem da su uporedive sa Tigrom.
Sada imam Bridgestone letnji set i odlične su ali se brzo i troše. Nema dva dobra :-)
Ono što se meni sada dopada su Barum i Nokian, oba brenda na našem tržištu nastupaju sa dobrim cenama a zaista su solidni. Šteta što Hankook nije malo jeftiniji, to je kvalitetan brend sa dosta OE ugovora i imaju dobru gamu proizvoda.
Upada mi u oči je da su kod nas premium brendovi precenjeni, da budem precizniji, u SLO i HU je manja razlika u ceni između Premium i Budget segmenta. Zašto su naši uvoznici takvi... pojam nemam.
Što se iskustava sa engleskih sajtova tiče često su nerelevantni a evo i zbog čega. Olako daju minuseve letnjim gumama ako se loše ponašaju po snegu. To je van svake pameti. Ono što volim je da naglašavaju performanse na vlažnom kolovozu i što oni zaista vole da eksperimentišu sa raznim brendovima, nemaju mnogo predrasuda.
Takođe i nemački časopisi znaju da budu pristrasni, imam utisak da su te(k)stovi naručeni. Sve to pogledam ali nikad ne odlučujem samo na osnovu toga.
Sada imam Bridgestone letnji set i odlične su ali se brzo i troše. Nema dva dobra :-)
Ono što se meni sada dopada su Barum i Nokian, oba brenda na našem tržištu nastupaju sa dobrim cenama a zaista su solidni. Šteta što Hankook nije malo jeftiniji, to je kvalitetan brend sa dosta OE ugovora i imaju dobru gamu proizvoda.
Upada mi u oči je da su kod nas premium brendovi precenjeni, da budem precizniji, u SLO i HU je manja razlika u ceni između Premium i Budget segmenta. Zašto su naši uvoznici takvi... pojam nemam.
Što se iskustava sa engleskih sajtova tiče često su nerelevantni a evo i zbog čega. Olako daju minuseve letnjim gumama ako se loše ponašaju po snegu. To je van svake pameti. Ono što volim je da naglašavaju performanse na vlažnom kolovozu i što oni zaista vole da eksperimentišu sa raznim brendovima, nemaju mnogo predrasuda.
Takođe i nemački časopisi znaju da budu pristrasni, imam utisak da su te(k)stovi naručeni. Sve to pogledam ali nikad ne odlučujem samo na osnovu toga.
- crni labud
- Garaža: Ex alfa romeo 147 jtdm 07
ex alfa romeo 159sw 08 Alfa Romeo 147 Ducati Corse 08
Alfa romeo GT Q2 - Lokacija: Bgd
jel ima neko iskustvo sa uniroyal rainsport 3?ili uopste sa uniroyal gumama?
- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Uniroyal rainsport 3 je novija ako s ene varam, tako da će retko ko imati iskustva. Uniroyal gume ima jedan moj drugar i zadovoljan je.
Imam i ja pitanje pošto stavrno nisam pametan više. Mislio sam da uzmem Barum Baravuris 2, ali ih trenutno nigde nema u dimenziiji 195/50/15. Za te pare mogu se naći Matador Elite 3 i Sava Intensa HP. Koje uzeti?
Imam i ja pitanje pošto stavrno nisam pametan više. Mislio sam da uzmem Barum Baravuris 2, ali ih trenutno nigde nema u dimenziiji 195/50/15. Za te pare mogu se naći Matador Elite 3 i Sava Intensa HP. Koje uzeti?
- crni labud
- Garaža: Ex alfa romeo 147 jtdm 07
ex alfa romeo 159sw 08 Alfa Romeo 147 Ducati Corse 08
Alfa romeo GT Q2 - Lokacija: Bgd
ja imam sad barum polaris 3 i jako sam zadovoljan..a za letnje ne znam..javice se neko vec..
- bigboss894
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Jel ima neko na 147 195/65 R15? I da li mu kaci rub ili nesto drugo?
Lepota je u ocima posmatraca.
- Bojan Z
- Garaža: BMW 330d
Vec sam pisao za gume, vozio na oktavi 2008g matador dosla je satim gumama kao prva ugradnja katastrofalne,savu hp vozio moj zaposleni na fabiji losa je ne drzi u krivinama,ne pricam nista na pamet prelazim godisnje 70000-80000km,bolje uzeti tigrice mekane su i nisu lose jedina mana brze se trose,ovo je moje iskustvo pa kako vam volja.
- bigboss894
Well f*ck...
Sad sam samo još više zbunjen
Nigde nisam čuo da hvale letnje Tigar. Ne prelazim toliko puno i nemam trkački auto, ali opet želim da napravim najbolju moguću kupovinu. Imam skroman budžet i za te novce ne očekujem čuda. Kontam da će otprilike isto da me izađe. Pogledaću još malo pa šta bude biće . Hvala drugari u svakom slučaju 

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kupi svežu i novu gumu bez obzira koja je u pitanju. Ako ti je već budžet ograničen i nemaš neke posebne trkačke pretenzije uz skromnu godišnju kilometražu, onda je i margina za grešku minimalna. Sa novom gumom ipak znaš na čemu si, pogotovo ako malo pogledaš testove i vidiš koje su joj bolje osobine, a šta su joj mane za potrebne uslove eksploatacije 

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER