Vodena pumpa by Deša

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Re: Vodena pumpa by Deša

Pet Apr 11, 2014 12:41 pm

Zamolio bih sve prisutne da malo smire strasti i prozivke. ;)
Korisnikov avatar
Bojan90
Garaža: 156 1.6ts
Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 9:18 pm

Re: Vodena pumpa by Deša

Pet Apr 11, 2014 1:14 pm

junky01 napisao:Oni za svaki pregled uzimaju pare ili barem poklone a ponasaju se isto..naj.be onaj ko ode praznih ruku.
Ali ni to nije poenta ove teme :D
sibin napisao:da ali isti taj lekar ne sme da uzima te pare, valjda postoji neka zakletva koju daju, valjda placamo neko zdravstveno osiguranje zbog toga. ali opet ako ne das te pare dobices tretman kao da si zivotinja (zelim samo da izuzmem retke postene lekare)

Niste razumeli poentu mog posta. Poenta je da mozes da dobijes kvalitetnu uslugu u privatnoj praksi za odredjenu kolicinu novca. Inace, zdravstvo nam veoma lose stoji. Sta reci kad u domovima zdravlja nema sanitetskog materijala.

PS

I lekari su ljudi, imaju svoje porodice, i oni od necega moraju da zive (plate i novca koji zarade radeci privatno).

Inace, koliko sam cuo, u Beogradu pokloni ne vrede nista, posto iste vracaju uz objasnjenje da oni nisu seoski doktori, vec ih interesuju samo pare, ali nisu svi takvi.

No da se vratimo na temu i prekinemo sa off topicom.

Bas tako,kod nas moras da postanes strucnjak za nesto da te ne bi zajebali.

Ja smatram kad odem kod majstora da je jedino normalno da mu kazem vidi sta treba,pretresi auto skroz i kazi mi sta smatras da treba i koliko to kosta,ako se slazem da uradi i cao.

Realno zasto bi ja sad morao da razmisljam gde se sta nalazi i cemu skuzi i kako izgleda.
Da su majstori normalni oni bi morali da brinu u automobilu i kad dodjem na servis mali recimo da sami pretresu sta jos treba da obrate paznju ako sam trebao da uradim veliki ,pregledaju servisnu ,upitaju i iskreno posavetuju.

A ne vecina uradi ono sto treba ,naplati i nista ih neinteresuje,mrzi ih da pregledaju neku selnu,crevo ili urade nesto ili urade nesto jos dodatno sto ne treba .

Bre ja morao da zovem rodjaka koji radi u odredjenoj firmi pri jednom od ovlascenih servisa da ode kod majstora da ima kaze da je auto od prijatelja jer se desava da kazu da su zamenili ulje a ne zamene ,renault ovlasceni servis.J.... ti drzavu i majstore kad ja moram mislit jel sfuserio ,zamenio odgovarajucim kvalitetom dela itd

Bas tako. Po meni, u sklopu redovnog servisa potreban je i pregled auta. Najvise mrzim majstore filozofe, a takve obicno srecem. Spominju mi luft u letvi volana, pitam je l moze da se vozi tako, koliko moze da izdrzi, i dobijem odgovor u stilu to niko ne moze da predvidi i slicno.

Posto sam video da su diskovi malo istroseni, odem kod majstora, pitam da pogleda, opet slican odgovor, pa jesu istroseni, mozes da promenis al ne moras.

G0XY napisao:Milosabs

Znaci to tvoje razmetanje i potenciranje kojoj kasti pripadas,je toliko arogantno da ja nemam reci.Sto vise pises,sve vise pokazujes koliko si plitak i da ti je velicina ega obrnuto proporcionalna nivou komunikacije i kolicini tolerancije,sto je tako tipicno za veliku vecinu pripadnika tvog poziva.Pazi molim te,nije tvoj nivo da se sagnes ispod kola,ti si mnogo velika licnost.Moze slucajno neko da te vidi,pa ce se razbiti tvoja licna iluzija o velicini.E moj druze,sada je jasno koliko je sati i koliko ces sebi i ubuduce naneti stete takvim pogresnim pogledima na sebe i svoje okruzenje.
Nisi razumeo poentu njegovog posta. Poenta je da za njim ne idu pacijenti ili clanovi porodica i proveravaju kako je sta uradio, pa isto ocekuje i od majstora. Odes, obavi posao, i ne razmisljas da li je uradio kako treba ili nije.

Povratak na “Area Servizio”