Bezbednost u saobracaju

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Re: voznja pod zabranom?

Čet Mar 27, 2014 1:54 pm

thinkof: Mozda su mislili ako ime dve trake u istom smeru a puna linija izmedju?
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Čet Mar 27, 2014 2:01 pm

Nigy napisao:Ovaj deo mi nije naj jasniji:
15) на начин да прелази возилом преко неиспрекидане уздужне линије при чему користи саобраћајну траку намењену за кретање возила из супротног смера.
Po ovome, dozvoljeno je preticanje ako se ne prelazi puna linija, tj. ako se ostaje u desnoj traci... Postoje putevi gde se bez problema moze preteci sporo vozilo bez da se predje preko linije, pa da li je to slucaj kada je legalno obici?
Upravo to, dobro si razumeo, samo je to danas vrlo tesko dokazivo...
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Čet Mar 27, 2014 2:33 pm

meni je taj saobracajac koji mi je pisao kaznu rekao da ne smem ni traktor vise zaobici na punoj. Sto u nasoj zemlji gde ima jedan autoput je jako veliki problem pogotovu ako zabodes iza njega ili kamiona koji ne moze da izvuce uzbrdo.
A to preticanje ako ostanete u svojoj traci je lakomisleno jer autoput prema subotici je sirok ali nije podeljen u vise traka, bar nije bio pre par godina. imala je jedna traka i zaustavne. ali je put bio dovoljno sirok i ljudi su stalno preticali jedne druge, cak i u oba smera je imalo prostora za preticanje u istom trenutku...
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Re: Bezbednost u saobracaju

Čet Mar 27, 2014 2:40 pm

Mene najvise plase pesacki prelazi koji nemaju semafor niti znak da su tu. Pogotovu sto ljudi imaju slobodu da krenu da prelaze ne gledajuci ide li im auto u susret. Dosta puta mi se desilo da krenu da prelaze ulicu i krenu da idu ukoso i tako usporavajuci saobracaj. Ili na raskrsnici gde ide sa jednog na drugi pesacki i to preko pola ulice. Pa izasao bih iz kola i glavu bih im udarao o zemlju.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Mar 28, 2014 8:36 am

Nije Srbija otpad za polovna vozila

Beograd -- U Srbiju je prošle godine uvezeno više od 100.000 polovnih vozila, a novih šest puta manje, oko 18.000, ukazano je danas u PKS.

Podaci ukazuju na to da je neophodno pooštriti regulativu i podići standarde za uvoz polovnih automobila, čiji se kvalitet slabo kontroliše, istakli su u Grupaciji ovlašćenih uvoznika vozila i delova pri Privrednoj komori Srbije (PKS), koja je pokrenula inicijativu za izmenu vladine Uredbe o uvozu polovnih vozila donete 2005. godine.

Potpredsednik Privredne komore Srbije Zdravko Jelušić upoznao je direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadina Jovanovića i pomoćnika direktora Zorana Alimpića sa problemima ovlašćenih uvoznika vozila.

Naime, ovlašćeni uvoznici imaju ozbiljne gubitke u poslovanju zbog nekontrolisanog uvoza polovnih vozila, kao i zbog zastarelih propisa koji regulišu njihov uvoz.

Vozila stara više od 14 godina uvoze se u zemlju i puštaju u saobraćaj bez ikakve kontrole ispravnosti, emisije izduvnih gasova i slično, upozorio je Jelušić.

Stručnjaci su istakli da je neophodno izmeniti Uredbu o uvozu polovnih vozila, kako bi se uskladila i prilagodila savremenim normama i ekološkim standardima, saopšteno je iz PKS.

Na ovaj način sprečilo bi se dalje zagađivanje životne sredine i poboljšali uslovi za veću bezbednost u saobraćaju.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović saglasio se sa inicijativom za izmenu pomenute uredbe i dogovoreno je da se sa njom upoznaju predstavnici državnih institucija, Ministarstva trgovine, Ministarstva saobraćaja, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva finansija i Uprave carine.

Izvor: B92

Najjače mi je kad se lobi uvoznika novih automobila brine za zaštitu životne sredine i bezbednost u saobraćaju a ljudi nemaju leba da kupe a ne nove automobile :angry: :banghead:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Pet Mar 28, 2014 9:42 am

Pa sad bez obzira ko lobira i pod cima ga propagira mislim da treba malo da se uvede kontrola jer ovo sto se uvozi je zaista vecinom samo nevidjeno dubre... To su takvi krsevi, totalno havarisani da bolje da ne komentarisem... Tu kod mene u naselju svaka druga ulica ima barem jednog koji krpi i prodaje...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
sErGiO

Pet Mar 28, 2014 10:51 am

Promašio si poentu. Približavanjem EU i usklađivanjem propisa Srbija će morati da ukine bilo kakvu starosnu ili ekološku granicu za uvoz automobila, što je upravo suprotno onome što propagiraju uvoznici. Sa druge stane potrebno je makismalno pooštriti tehničke preglede pri uvozu automobila i to bi rešilo problem. Naravno pošto je Srbija banana republika nebi se postiglo apsolutno ništa jer bi svi "podmazivali" tamo gde treba samo da prođu tehnički.
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Pet Mar 28, 2014 11:28 am

To sto bi ukinula starosne i ekoloske granice je korak napred ali bi onda na tehnickim pregledima kontrolisali tj merili izduvne gasove pa bi svi bez katalizatora mogli da prodaju auto na otpad ili da im sluzi kao nekretnina...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Pet Mar 28, 2014 11:56 am

Nisam siguran sta sam ja promasio, u vesti je receno bolja kontrola ispravnosti i posle su se pozivali i na ekologiju, ja nisam rekao nista na to sto se tice starosne i ekoloske norme, kao sto sam rekao necu ulaziti u pricu ko i kako nesto lobira ali da bolja kontrola bi svakako dosla... Nije problem da je 25 godina star i da je u skladu sa ekoloskim normama iz tog vremena ako je ispravan sto se mene tice ali ovo sto se kod nas uvozi su raspadi, totalno skrseni autombili sa neispravnim oslanjanjem, kocnicama pa i motorima... Vec sam pisao ono sto su mi pricali ti koji se bave time, redovan auto uvezu samo za sebe, blaze lupane za prijatelje i totalno skrsene i pola spajano iz dva komada za preprodaju ostalima... Licno ja bih zabranio uvoz celog auta ako nije u voznom stanju i isto tako i kao rezervni deo, ako ti treba neki deo onda uvezi svaki posebno a ne ceo auto...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pet Mar 28, 2014 5:22 pm

Podizanje standarda građana i razvoj jedini je pravi recept za rešavanje ove problematike, ali to nažalost neće skoro da se dogodi :(
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
Zvrle
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god.
Pridružio se: Pet Sep 06, 2013 9:50 am

Pet Mar 28, 2014 8:04 pm

''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
Korisnikov avatar
sErGiO

Čet Apr 03, 2014 7:47 am

Poginuo pešak na autoputu

Jedan pešak je poginuo jutros kada ga je na starom autoputu Leskovac – Niš, kod sela Živkovo, udario kamion beogradskih registracija, saopštila je policija.

Identitet čoveka koji je preminuo na mestu događaja još nije poznat.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je Beti da se nesreća dogodila oko 3.50. Pretpostavlja se da je pešak sa područja opštine Bujanovac. Saobraćaj na deonici na kojoj se nereća dogodila neko vreme je bio
blokiran, a jutros je ponovo uspostavljen.

Izvor: Blic

Dokle će više marva da pretrčava autoput :banghead:
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Čet Apr 03, 2014 10:17 am

jbt. pa ovaj nije bio normalan ako je po mraku prelazio auto-put.

Ja sam imao slučaj kad sam kod Jagodine video čiču u kožnim opancima, šajkačom i štapom kako preskače bankinu i prelazi auto-put, samo sam pogledao u retrovizor kad će da ga razvuče neka mečka sa 200 i da ostanu samo opanci od njega ...
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Čet Apr 03, 2014 12:49 pm

Meni je zao tog vozaca kamiona sto ce zbog budale da prodje kroz pakao i kako ce to da se odrazi na njegov zivot. Aj sto pretrcavaju auto put, nego jednom sam gledao na satu kako autobus staje na auto putu da pokupi putnike :banghead:
Slika
Korisnikov avatar
sErGiO

Čet Apr 03, 2014 1:12 pm

Upravo to, na...e čovek ni kriv ni dužan što je zgazio marvu.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Apr 03, 2014 1:15 pm

Srdjane, da budemo nacisto - svaki od ljudskih zivota je vredniji od bilo kakve stoke... Ko zna sta je coveku bilo u glavi, mozda je bio pijan ili je hteo da digne ruku na sebe.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 03, 2014 1:32 pm

Sve razumem ali samoubice nikako..........isključiv sam!Ali nemoj idiote drugog da zajebes i upropastis život..........skoci sa mosta ali ne Pancevca jer mislis onaj iz Konobe ce da te spase(pa bi malo da se rekreiras).......sa druge strane skoči,utoka u vugla,zilet i vene,tablete,kreč,benzol........rokni se ko čovek.
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Čet Apr 03, 2014 1:45 pm

A da otvorimo temu "Uradi se sam..." ? hahaha

Nisam mogao da odolim...mada je malo bolesno :D

Tuzan je povod, jer stvarno nije sve jedno ni vozacu ni porodici nastradalog, s`tim se slazem sa Erdeljanom ali nije mi jasan ni povod ovih ljudi, bili trezni ili ne da se setaju po putu i to duboku u noc.
Korisnikov avatar
sErGiO

Čet Apr 03, 2014 2:39 pm

Ma kakvo samoubistvo, marva pretrčava autoput jer je marva. Imao sam priliku i uživo 2 puta do da vidim a bio sam na mestu vozača. Jednom kod mostara, drugi put na vrh brda kod Bubanj Potoka. Oba puta sam se us**o da ne ubijem čoveka. Ovakav tekst u novinama se pojavljuje bar 5-6 puta godišnje pa se zato nerviram jer ne vredi ljudima objašnjavati da je pretrčavanje autoputa opasno, marva je to.
Los
Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:00 pm

Sub Apr 19, 2014 1:47 am

Kaligula napisao:sa druge strane skoči,utoka u vugla,zilet i vene,tablete,kreč,benzol........rokni se ko čovek.
hahaha hahaha hahaha OPLAKAH!!!! hahaha hahaha hahaha
Korisnikov avatar
AckeB
Drug Član
Drug Član
Garaža: Gtv 916 2.0 Twin Spark Ph2
BMW e63 630i N52B30 6 Spd Manual
Mercedes Benz S210 E270 CDI Avantgarde

Ex Alfa Romeo
- 2001 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
- 2000 Alfa Romeo 146 1.9 JTD 8v
- 2005 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 16v
Pridružio se: Sre Jul 24, 2013 3:08 pm

Pon Apr 21, 2014 5:53 pm

Un amore, una vita - Alfa Romeo
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Pon Apr 21, 2014 7:03 pm

Uf,tragedija!
Slika
Los
Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:00 pm

Pon Apr 21, 2014 10:55 pm

Bio na licu mesta par minuta nakon udesa... Zapravo bilo je u Tabanovicu, ne u Metkovicu... Zaboravili su da je poginula zena... Zena u drugom stanju, tj trudna :(
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sre Apr 23, 2014 10:31 am

Ibarska magistrala.

Slika
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sre Apr 23, 2014 10:36 am

Los napisao:Bio na licu mesta par minuta nakon udesa... Zapravo bilo je u Tabanovicu, ne u Metkovicu... Zaboravili su da je poginula zena... Zena u drugom stanju, tj trudna :(
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/459926 ... ref=fbblic

Stoka pijana! :banghead:
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”