javljaju mi se neki blesavi simptomi,na benzinu normalno radi,miran ler,dok na plinu skidanjem kabla sa cetvrtog cilindra ne menja zvuk i otresa,nisam primetio da vuce fals vazduh ali moguce je na oring gumici ispod cevke,menjao sam ih sve,zamenuo sam ih sve
na komp od 3.0 12v ide mnogo dobro i bez turba,ali se desi da kad je na leru i na ubadanje gasa pukne na usis,trenutno je na venturi izmedju protokomera i leptira sa klapnom
Nemoj na venturiju da nabadaš gas na leru, nije to za takve stvari, razletečeš protokomer kao kokicu...
Pucanje znači nema dosta goriva ili je bobina u maleru...
Ispravno montiran mikxser se nalazi izmedju filtera za vazduh i protokomera a na protokomer dodje klapna.
Kad pukne mala količina vatra se ugasi a klapna ispusti pritisak i to je ok, kad pukne veća količina vatra stigne da upali gas u protokomeru a to izaziva raspad istog...
ovo je vrlo interesantno ali taj kardan od a6 naci u Srbiji,i po kojoj ceni,za te pare kupis dve 75-ice v6 strance
najjednostavnije i najjeftinije resenje prednje hard gume je za sad lada niva,gledao sam od bmw-a,dal je kockica ili ne nemam poima ali je mala pa ne moze,verovatno od nekog veceg modela,mozda cak i od omege mv6,nisam imao da je uporedim ali vidim pos slikama je su rupe 12mm
srednja za sestaka mala bi mozda mogla od neke mecke,koja ima isto tako malu
Ladina guma se raspada za mesec dana na ladi od 80ks... licno imao problem menjanja krstova i guma 4 puta godisnje... dobro je da su bile jeftine ko kikiriki...
Na alfi sa 240+ Nm nece to da moze sto rece laki...
@laki
Gde su oni kacili vesanje? i vidi debljinu i oblik tog dediona :
Hehe, jbga stelovanje minusa + prava pozicija za amorte (skroz do tocka). Ovo je projekat za dane kada se budem penzionisao, ali pre toga ce morati IMSA body kit da bi se sve nekako spakovalo do tocka...
Ono sto cu verovatno prvo uraditi je izmestanje amorta ili izmestanje opruge, u zavisnosti sta budem video kao najbolje resenje. Malo sam crtao pozicije vesanja da bi se shvatilo koliko amort mora biti dubiozno jak da se izbori sa jacinom opruge... Poluga ogibljenja koja deluje na dedion je nevidjeno jaka, kada dodamo tome poziciju amorta koja je negde na 4/5 poluge i oprugu koja je na kraju poluge, dobijamo suvise tesku poziciju za formiranje ozbiljnog ogibljenja u smislu staze.
Danas sam zamenio sve konektore injectora novim... 2-3 cilindar su bili toliko polomljeni da su sami spadali... sada su svi full... kada sam vec skidao zamenio sam i konektor temp senzora i boost pritiska... koji nisu bili 100% ispravni, drzali su ali jedan je napukao a jedan se razlabavio od toplote... pa ih je bolje zameniti...
a kako izgleda produkt toplote/ulja/benzina na usisu turbo motora... ovako... kako pustis gas na visim obrtajima tako vakum povuce sve iz komore nazad i prilepi za cevi ulaz u intecooler je cist ali izlaz prema cilindima je...:
izlaz iz intercoolera... ne smem da pomislim kakve su komore unutra... ili chelo klipa
od 164 fizicki ne moze da stane a od 75-ice nisam nasao,al rado bih je ugradio
iako je beo auto i duva hladno iz ventilacije ali dzaba kad je sve vrelo,tunel oko kardana budeo topao,patos takodje,i ne moze da se rashladi,u autu bude i do 10 stepeni toplije nego napolju u toku voznje
ako je ima neko i trazi razumnu cifru,pa da trgujemo
U svakoj postoji mesto za ubacivanje 'hladnjaka', a ostatak je samo pitanje povezivanja i uklapanja delova sa drugih Alfi. Postoje i otvori za prolazak creva od klime, a od standardne komandne table se razlikuje samo u tome da je jedan tockic dodeljen umesto otvaranju klapne (koja je na el. motor) za podesavanje nivoa hladjenja.
Ja sam maltene sve uzeo, samo mi fale nosaci kompresora, ali s' obzirom da su to dva veoma zanimljiva komada aluminijuma, koji idu oko razvodnika paljenja, nisam nasao ko bi to napravio, i ako sam im (hvala Doro ) uzeo meru...
Mada, kompresor je ogroman, pa je ideja da se stavi neki savremeniji i manji.
bice bice samo kad me ne bude mrzelo da pakujem a i kad nadjem adekvatne delove
od 164-orke ce verovatno kod caleta u cromu,posto je sve skoro sraf na sraf
nego jel neka 75-ica ima oplate oko auspuha,imam utisak da mi se auto greje vise nego ranije,cak mi se i rucica menjaca greje,razmisljam da od obicnog lima napravim oplate i odvojim toplotu