"Klubić" vlasnika Alfa Romeo 159 forum

Generacija najlepših Alfinih automobila iz novije istorije
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Re: "Klubić" vlasnika 159-ki

Pon Avg 01, 2011 6:38 pm

Ja sam davno napisao svoja iskustva sa Balkanom, prevaranti nevidjeni...
nalfa
Garaža: AR 159 JTDm 16V
Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 7:50 pm

Pon Avg 01, 2011 6:50 pm

Bio sam kod Deshe kada je gledao jednu 159tku iz Balkana.

Pokazao mi je kako su 'ugurali' homokineticki zglob (nisam sad siguran da li i celu poluosovinu) od drugog automobila...
Sto bi Flojd rekao: 'moze da se ubudzi djunta (sa sitnim nutom)'...
Korisnikov avatar
low rider
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:10 pm

Pon Avg 01, 2011 9:27 pm

Tesko bi covek izmerio ko su veci mrsomudi, razni preprodavci ili majstori... Za prve znas da lazu po defaultu, a drugi te iznenade.
Nego, svaki auto ima neke svoje boljke. Nigde na gomili ne mogu da nadjem sta to muci AR159 sa najcescim motorom 1.9jtdm ? Koje su boljke koje ste primetili kroz eksploataciju ?
Korisnikov avatar
Famos1964
Garaža: Honda Civic Type R 2010.
Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 5:03 pm

Pon Avg 01, 2011 10:35 pm

nescha napisao:
I ja sam sa 47 godina i 4 dece ne brini...

Sedišta na 159 nisu mogla da se operu dobro,vidi se i na slici čak.Jesi video pre placa u ulici gde se peru i sklapaju auti???
Svi su oni meni šatro drugovi....od 5 auta samo je Ford Conect putnički ispao ok,pošto sam bio sa čovekom kome sam prodao.Jedina Honda od svih godišta koja mi je pregrejala je bila njihova.U Šapcu se kupuje od Balkana,Holideja i Austrijanca (Šabac Auto).Vodi računa koliko je stajala u Italiji i koliko stoji u Šapcu...ako je raspucaš na auto putu desiće ti se kao i meni sa Hondom VTEC u to vreme jedina u Srbiji.
Idi na dijagnostiku i uradi servise,pa onda možda i ne upadneš u probleme.Proveri km.

166 - a ako si je gledao sa kožom se vidi iz aviona da nije prešla mnogo.

Ne znam da si doveo sa dijagnostikom na plac nekog da li bi ti dali da je kačiš...
Jesam u prednosti jer ne smeju u Šapcu baš svakom sve da prodaju,ali i ti si imao 2-3 kod Balkana sa garancijom.
Video sam njihovu hiruršku salu, i nisam u zabludi da moj auto nije bio tamo. Balkan me blago rečeno razočarao, nije bilo ništa kvalitetno za taj iznos koji sam pripremio, a i sa prodavcem nisam našao zajednički jezik. Sve Alfe koje sam gledao su bile puno oštećene unutra (plastika). Ova moja ima prljava sedišta ali probaću ovde da je očistim.

Odvezao sam je do servisa, uradio dijagnostiku, i uglavnom je OK. Detalje sam opisao ovde.

Inače, oglas za ovu Alfu je objavljen 30.06.2011. (mereno po Google-u)
Znam neke koji su se sređivali godinu dana...kao onaj plavi Fokus ispod 5000e i još se ne prodaje...
BALKAN je prevarant bio koliko i svi drugi,svima je on doterivao auta,svi su kumovi međusobno...Od kada je počeo sa licitacijama imaš dokumentovano za svaku ogrebotinu.

To d aje je zglob stavljen od drugog auta pričaj nekom drugom kolega...za mene su svi prodavci priglupi i sišli iz obližnjih sela tj. sa brda i Cera....ali toliko da je glup i to uradi ne bi imao sve što ima sada...auti su mu poslednja stvar u životu.

Najbolji prodavac je Zoran Austrijanac,koji je imao najskuplju farbaru u ex-Yu i najskuplje i najbolje farbanje...njemu pare ne trebaju do kraja života,pa se i ponaša i uvozi nešto drugačije automobile od drugih.

Svi redom hvalite Alfe i meni je lepa nema dvojbe,al' Fokus i Honda naročito beže ispred za 2 koplja,pa makar i ne bili lepi poput Alfe...'ebo lepotu kada svaki drugi dan saznam da joj nešto fali i čekam koju lampicu će upaliti ničim izazvana...

Na kraju PREŠLE SU SAČUVAJ BOŽE.....bolje kupiti sam u Nemačkoj auto...kada bi mogao u te pare....Italijani su gori od nas...kilometraža im je uvek mala...da se videti na mobile.de šta rade....
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pon Avg 01, 2011 10:38 pm

Famos1964 napisao:
Svi redom hvalite Alfe i meni je lepa nema dvojbe,al' Fokus i Honda naročito beže ispred za 2 koplja,pa makar i ne bili lepi poput Alfe...'ebo lepotu kada svaki drugi dan saznam da joj nešto fali i čekam koju lampicu će upaliti ničim izazvana...

Izvini,ti poredis Alfu 159 sa Fokusom???? Nije mi bas najjasnije poredjenje... Po cemu je Fokus bolji od Alfe,molio bi da me prosvetlis...

A znas kako kazu, zasto je izmisljen Ford? Da ne bi Opel bio najgori nemacki auto :)
Korisnikov avatar
low rider

Pon Avg 01, 2011 10:45 pm

Famose nisu oni glupi samo su bezobrazni. Ja sam sam seo u dizelasa koji je imao obrtomer tj. cajgere od benzinca. Umesto da kaze jeste, jesmo, svi to rade, on prica pricu kako se novi dizeli vrte u obrtaje :)...

Nego da ja ispravim malo temu, posto me interesuje, a ovo je tema vlasnika 159-ke :
low rider napisao:Nigde na gomili ne mogu da nadjem sta to muci AR159 sa najcescim motorom 1.9jtdm ? Koje su boljke koje ste primetili kroz eksploataciju ?
Korisnikov avatar
Famos1964

Pon Avg 01, 2011 11:33 pm

TheWickerMan napisao:
Famos1964 napisao:

Izvini,ti poredis Alfu 159 sa Fokusom???? Nije mi bas najjasnije poredjenje... Po cemu je Fokus bolji od Alfe,molio bi da me prosvetlis...

A znas kako kazu, zasto je izmisljen Ford? Da ne bi Opel bio najgori nemacki auto :)
Ako sedneš u dvojku Fokusa znaćeš da ih i ne poredim...Pitaj svakog iole iskusnijeg majstora ili stručnjaka i reći će ti da odavno Fokus nije jeftin auto poput Opela kakav je bio decenijama...Prvu 75 Imolu 3.0V6 sam ja vozio,fabričkih preko 200 ks,166 3.0V6 takođe...i da ne nabrajam sve...jedina koja je bila auto to je bila 145-ica 1.4 benzin ali je prešla PRAVIH 46000km kada je kupljena...Jedan od retkih iz doba jeftinih Fordova je takođe bio kod mene pravi Sierra COSWORT i kupio ga je čuveni majstor iz Bg pre nego su Marko i drugovi iz INTERSPEEDA došli da kupe pošto su ga prethodnog dana provozali.Čovek je došao u 06 ujutro,doneo flašu Čivasa i oterao auto...To doba nema veze sa ovim...rekoh ti...provozaj čak i najslabijeg dizela 1.6 TDCi sa 90ks , pa ćeš shvatiti mnogo toga što sam i ja shvatio.Svi napreduju,tako i Alfa,ali Alfa preko 200000km na satu je bure bez dna za budžet,a opet BMW i HONDA sa 200000km i nisu...
Kupiti auto kome je lepljena brizgaljka za vetroban i dati koliko se već dalo mi ne ide u glavu...Usput meni ako ne sijaju sve sijalice na tabli ja prodam auto,ukoliko ne mogu da promenim sam ili ne sija digitalni satić i prekidači za el. prozore....Usput kolega znaš li koji auto ima ubedljivo najviše fan klubova i sajtova u Nemačkoj i USA ???
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Pon Avg 01, 2011 11:49 pm

Sad sa Fokusa prelazis na Sieru Kosworth...

Ja ne znam koja je Alfa "bure bez dna" posle 200000 km... PRAVIH... ti matrapazi iz Sapca me ne interesuju,uvozeci neodrzavane automobile koji su presli po 700-800 000 km... znam za primer gde je Alfa uvezena sa preko 800000 km , u tehnicki besprekornom stanju,prodata i jos se vozi uz minimalna ulaganja...

Fokusa sam vozio, i keca i dvojku i stvarno,ali stvarno ne vidim gde i u kojem segmentu moze da se poredi sa 159kom a kamoli sa 147-icom ...Kojeg "strucnjaka" ili "majstora da pitam za to da , kako kazes "Fokus nije jeftin"... molio bi prevod za ovo...

Za lepljenu brizgaljku no comment,to si sam (ili ko god da je kupio takav auto) kriv, nema zalbe,i ja sam kupio auto sa par fuserskih majstorluka pa se sve sredi...

I jos jedan razlog gde mogu da kazem da vidim da ne poznajes materiju,je pominjanje Honde... Honda je do pre 10 godina imala izvanredan kvalitet a sada je ispod prosleka klase... Provozaj najnovijeg Akorda,oslusni kako zveci suplja plastika i pogledaj dosta problema koje imaju najnoviji Civic- i...

A koji auto ima najvise klubova u Nemackoj i USA? Ja tebe pitam koji auto ima najvise klubova u Italiji... Nasao si nemacku i USA da gledas...

Ja ipak mislim da si zesce omasio forum ili da si dosao da provociras namerno :wave:
Korisnikov avatar
Famos1964

Uto Avg 02, 2011 1:21 am

TheWickerMan napisao:Sad sa Fokusa prelazis na Sieru Kosworth...

Ja ne znam koja je Alfa "bure bez dna" posle 200000 km... PRAVIH... ti matrapazi iz Sapca me ne interesuju,uvozeci neodrzavane automobile koji su presli po 700-800 000 km... znam za primer gde je Alfa uvezena sa preko 800000 km , u tehnicki besprekornom stanju,prodata i jos se vozi uz minimalna ulaganja...

Fokusa sam vozio, i keca i dvojku i stvarno,ali stvarno ne vidim gde i u kojem segmentu moze da se poredi sa 159kom a kamoli sa 147-icom ...Kojeg "strucnjaka" ili "majstora da pitam za to da , kako kazes "Fokus nije jeftin"... molio bi prevod za ovo...

Za lepljenu brizgaljku no comment,to si sam (ili ko god da je kupio takav auto) kriv, nema zalbe,i ja sam kupio auto sa par fuserskih majstorluka pa se sve sredi...

I jos jedan razlog gde mogu da kazem da vidim da ne poznajes materiju,je pominjanje Honde... Honda je do pre 10 godina imala izvanredan kvalitet a sada je ispod prosleka klase... Provozaj najnovijeg Akorda,oslusni kako zveci suplja plastika i pogledaj dosta problema koje imaju najnoviji Civic- i...

A koji auto ima najvise klubova u Nemackoj i USA? Ja tebe pitam koji auto ima najvise klubova u Italiji... Nasao si nemacku i USA da gledas...

Ja ipak mislim da si zesce omasio forum ili da si dosao da provociras namerno :wave:
U pravu si , Italija je veća i merodavnija od obe pomenute...
Da ne otežemo koliko imaš godina ?
Ako je tebi 147 auto onda si visok metar i perspektiva i lagan,pa možeš da ga voziš i da budeš fasciniran njime...

Da ne dužimo: Uloži 100,-e izaberi i deonicu ne kraću od 25 km i izaberi auto do 150 ks
a ja ću sa Fokusom ili Civicom od 115/125ks stati na crtu i uložiti na tvojih 100,-e 1000,-e Možeš da pozoveš da ti asistiraju i Čeda i Andrej kako bi uspeo da stigneš prvi,a da nigde ne izgineš ne daj Bože.Ili sa 166 2.4 jmet sa dosta fore...
Honda škripi i opao kvalitet..pa moguće ako je kupljena kako i ti kupuješ auto i sa tom kilometražom.Jesi svestan da si uzeo auto sa preko 250000 km pređenih ???

Nisi pogledao na pretraživačima u kom su stanju i pošto su 159-ke sa pređenih 150-170000 km ??? Besprekorne....i ne mogu da te izađu manje od 11-12000e pa da ti je stric rođeni vlasnik auto placa.
E zato ti kažem da si trebao 166 za 6500e da kupiš,a i manje sa sve kožom koja je netaknuta,a tvoja sedišta i sam kažeš moraš prati,al' zalud prao je to 'kirbi' više puta,pa ne može...pa ako joj i fali nešto možeš za tu razliku od para da je pozlatiš i kupiš motor pod garancijom.Sada reci da razlika nije kao nebo i zemlja između 159-166 , pa ću ti poverovati da je i Italija centar sveta,a ne prevaranata poput nas,Grka,Poljaka i svih ostalih upletenih u obogaćivanje prodajom krševa.

Nego imaš u papirima koje si dobio i carinsku,a nisam primetio da si napisao koliko je auto plaćen u Italiji,tj. na koliko je carinjen ???
Korisnikov avatar
nescha
Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 16V SW 110kW 2007. crna metalik
Pridružio se: Uto Jun 21, 2011 3:22 pm

Uto Avg 02, 2011 6:46 am

Vidim da je moj post pokrenuo malu (nepotrebnu) raspravu, u kojoj nisam ja učestvovao.
Famos1964, ja sam taj koju je auto uzeo iz AutoItalia-e, ali nijednom nisam polemisao oko tvojih navoda (sem prvog Reply-a).

Da li si u pravu za 250+k km, videćemo. Nemam carinsku deklaraciju, mislim da je otišla u SUP a nisam je iskopirao. Cena je ta koju sam platio i nisam planirao više. Razliku da ovih 11-12k, ako auto bude u problemu i ako je stvarno u lošem stanju, moraću da uložim u popravke. Vreme će da pokaže...

Lepljenje brizgaljki - svako rešava problem u jednačini vreme x novac donoseći subjektivne odluke. Ako nemaš gde da kupiš deo u momentu (kao što ja nisam), rešavam problem kako znam i umem.

Za pomenutu 166, rekao sam samo da mi je oko ne hvata i da je zato nisam razmatrao. Sve ostalo su bili utisci i razmišljanja drugih.

Elem, da ne baksuziramo mnogo. Neka auto potera još jedno 60k kod mene bez većih trzavica, i ja ću biti srećan
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Uto Avg 02, 2011 6:54 am

Famos1964 napisao:
Da ne otežemo koliko imaš godina ?
:) cim nemas cime da mi odgovoris,odmah se hvatas za godine... vidim , ti si jasno naglasio da imas 46 godina,da se vidi da si covek sa iskustvom ,sto bi negde mozda i znacilo da imas nekog iskustva... Ali to meni iskreno i ne zanima...

E,da,imam 29 godina ... jesmo zavrsili raspravu jer sam mladji od tebe? :)

I visok sam 193 cm i imam solidno dosta kilograma pa se opet lepo smestim u 147-icu...
Famos1964 napisao: Da ne dužimo: Uloži 100,-e izaberi i deonicu ne kraću od 25 km i izaberi auto do 150 ks
a ja ću sa Fokusom ili Civicom od 115/125ks stati na crtu i uložiti na tvojih 100,-e 1000,-e Možeš da pozoveš da ti asistiraju i Čeda i Andrej kako bi uspeo da stigneš prvi,a da nigde ne izgineš ne daj Bože.Ili sa 166 2.4 jmet sa dosta fore.

Ti bi da se trkas? Ja ne znam ko je uopste pomenuo trke i to da je bolji auto koji je brzi... Po tome zakljucujem da ipak nemas iskustva,iako imas godine ... jer samo internet-decurlija,odmah hoce da se trka a, vodi se ozbiljan razgovor na temu kvaliteta i uporedjivanja automobila :) a Cedu (ko god da je Ceda) i Andreja ne bih ni zvao, ocigledno da ce pre trebati tebi ;) jer ja nisam trkac kao sto si ti ocigledno ...

A moja 145 sa 150 ks dere te tvoje " pulene" kao od sale ;) :) (ali da ne vozim ja,nisam ja trkac kao ti posto bi meni trebala pomoc Cede Velje i Crnog Gruje , dao bi nekom od kolega sa foruma da vozi :) )

Ko kaze da sam ja kupio auto sa 250000 km? Koji auto? I najbitnije ,odakle znas ? :)

A Hondi jeste opao kvalitet i to dosta, informisi se malo ;)

Famos1964 napisao: Nisi pogledao na pretraživačima u kom su stanju i pošto su 159-ke sa pređenih 150-170000 km ??? Besprekorne....i ne mogu da te izađu manje od 11-12000e pa da ti je stric rođeni vlasnik auto placa.
E zato ti kažem da si trebao 166 za 6500e da kupiš,a i manje sa sve kožom koja je netaknuta,a tvoja sedišta i sam kažeš moraš prati,al' zalud prao je to 'kirbi' više puta,pa ne može...pa ako joj i fali nešto možeš za tu razliku od para da je pozlatiš i kupiš motor pod garancijom.Sada reci da razlika nije kao nebo i zemlja između 159-166 , pa ću ti poverovati da je i Italija centar sveta,a ne prevaranata poput nas,Grka,Poljaka i svih ostalih upletenih u obogaćivanje prodajom krševa.
Ja ovde ne razumem o cemu ti pricas ... kakva 166, mene je zanimalo kako je Fokus bolji od 159-ke,sto si ti okrenuo na broj klubova u Nemackoj i Sierru Cosworth i kako si prvi vozio to i to i kako su Paja i Jare kupovali Coswortha pre Milke i Laze... i nisi mi odgovorio na pitanje da nisi slucajno omasio forum , forum ljubielja Fordova je na drugoj adresi...
Famos1964 napisao:
Nego imaš u papirima koje si dobio i carinsku,a nisam primetio da si napisao koliko je auto plaćen u Italiji,tj. na koliko je carinjen ???

jesi li ti pogledao sa leve strane sta ja uopste vozim? Ja sam svoj auto kupio ovde tako da ne znam koliko je presao.. verovatno 600 - 700 hiljada...

Ipak si ti dosao da provociras :wave:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Uto Avg 02, 2011 6:56 am

nescha napisao:Vidim da je moj post pokrenuo malu (nepotrebnu) raspravu,
Druze, nije nepotrebna, dosao covek na Alfin forum i pljuje Alfu... Poredi je sa nekim americko - nemackim djubretom od Fokusa... To moze da ode na njihov forum, da pljuje Alfu i da mu svi tapsu :)
nalfa

Uto Avg 02, 2011 7:56 am

@ "To d aje je zglob stavljen od drugog auta pričaj nekom drugom kolega...za mene su svi prodavci priglupi i sišli iz obližnjih sela tj. sa brda i Cera....ali toliko da je glup i to uradi ne bi imao sve što ima sada...auti su mu poslednja stvar u životu."

Nemam potrebu da pricam nekom drugom. Prenosim na forumu za Alfe ono sto mi je covek (majstor) rekao.

Elem, sto se tice mana 159tke (moja saznanja - dizeli):

1. Varijabilni usis - Pojedu se, ili zaglave klapnice. Jedino zamena kompletne usisne grane resava problem. Formalno, moze da se vozi i tako, ali se gubi na performansama. Check engine se ne pali, pa mnogi i ne znaju da im je raspadnut usis.

2. Letva volana - propiski na krajevima. Da bi se utvrdilo, moraju da se skinu manzetne na krajevima. Moze da se reparira.

3. Posuda za servo ulje. Koliko sam shvatio, neke klapne u njoj se zaglave, pa piski ulje na poklopcu. Na mnogima sam video umazanu posudu.

4. Na forumima se spominje i problem sa poluosovinom, ali ne znam detalje.

Ja ne znam za druge mane...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 02, 2011 8:55 am

Famos1964 napisao: ...Prvu 75 Imolu 3.0V6 sam ja vozio,fabričkih preko 200 ks,
Meni je dovoljna ova izjava da zaključim da se sa njim ne vredi raspravljati hahaha hahaha hahaha
Korisnikov avatar
Famos1964

Uto Avg 02, 2011 11:30 am

nescha napisao:Vidim da je moj post pokrenuo malu (nepotrebnu) raspravu, u kojoj nisam ja učestvovao.
Famos1964, ja sam taj koju je auto uzeo iz AutoItalia-e, ali nijednom nisam polemisao oko tvojih navoda (sem prvog Reply-a).

Da li si u pravu za 250+k km, videćemo. Nemam carinsku deklaraciju, mislim da je otišla u SUP a nisam je iskopirao. Cena je ta koju sam platio i nisam planirao više. Razliku da ovih 11-12k, ako auto bude u problemu i ako je stvarno u lošem stanju, moraću da uložim u popravke. Vreme će da pokaže...

Lepljenje brizgaljki - svako rešava problem u jednačini vreme x novac donoseći subjektivne odluke. Ako nemaš gde da kupiš deo u momentu (kao što ja nisam), rešavam problem kako znam i umem.

Za pomenutu 166, rekao sam samo da mi je oko ne hvata i da je zato nisam razmatrao. Sve ostalo su bili utisci i razmišljanja drugih.

Elem, da ne baksuziramo mnogo. Neka auto potera još jedno 60k kod mene bez većih trzavica, i ja ću biti srećan
Nije ti faktura na to koliko si platio,bar do sada nikada nije bila....3 x sam bio po pozivu Finansijske policije da bih odrukao prodavca,jer svi znaju da se plaća npr. 8 hiljada,a faktura na 5 hiljada il' i manje,mada im ne mogu ništa,po zakonu.
Imaš jedan primerak pogledaj bolje gde se vidi koliko je plaćena.

Ovaj za Imolu priča koliko zna,tj. ne zna ništa.Na jednom Alfinom forumu pre 10 godina pojavio se čovek koji je prijatelj onoga koji je kupio od mene i čak me ispravio u oznaci koju sam ja prevideo IMOLA AMERICA 3.0V6 Izguglajte pa pogledajte koliko ks i kakav je to auto bio.

Ovaj što kaže da pljujem Alfu neka ode na univerzalne forume,pa će videti da je bljuvotina tipa 'američko-namačko' đubre adekvatna pljuvanjima 'ko je video da crni žabari umeju da naprave auto' pa sve do statistike o pouzdanosti i broju poseta servisa i kvarova.

Ako vozim ili mi je lepa Alfa ne znači da mogu da lupetam da može da se poredi sa BMW-om,Mercedesem....ovi ostali su diskutabilni.A i Audi A5 je đubre i nije lep poput 159-ke...pristranost i navijački duh razumem,al' porediti babe i žabe nema smisla.Svaki svoj auto sam voleo...od Yugića i Renoa 4,Golfa 1,2 pa do ovih novijih.

Elem prvi taj koji meni neće da proda da Alfu kod njih je gazda AUTOITALIE i simpatični prodavac koga kolega pominje.166 hoće...i onda znam da je ovo ostalo kvarljiva roba.

To što VI shvatate sve zlonamerno,a ne u smislu da će obratiti pažnje više i sprečiti veće izdatke ako mu neko predoči pravo stanje to je druga stvar.Ili koliki ti je IQ toliko i znaš i pričaš.

Kada pripadnik države poput naše napiše 'američko-nemačko' đubre onda pomislim da isti misli da smo mi 'nebeski narod' a nema nas ni koliko stanovnika u Štutgartu i okolini,gde se sva đubrad od kola i prave... :banghead:

Ljubav prema autu ne znači i realnost da je najbolji i najlepši....Zamisli da te čita neko ko je kupio A5 ili A7...stvarno bi ga povredilo tvoje mišljenje i fasciniran bi bio tvojim poimanjem automobila....Ne bi tužan zaspao posle tvoje pljuvačine...Još ti treba da se navozaš auta da bi umeo i da voziš i da skontaš da su ljubav i sex u ovom slučaju ljubav i auto dva pojma koja ne idu uvek zajedno.
Korisnikov avatar
nescha
Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 16V SW 110kW 2007. crna metalik
Pridružio se: Uto Jun 21, 2011 3:22 pm

Uto Avg 02, 2011 12:18 pm

Famos1964 napisao: Nije ti faktura na to koliko si platio,bar do sada nikada nije bila....3 x sam bio po pozivu Finansijske policije da bih odrukao prodavca,jer svi znaju da se plaća npr. 8 hiljada,a faktura na 5 hiljada il' i manje,mada im ne mogu ništa,po zakonu.
Imaš jedan primerak pogledaj bolje gde se vidi koliko je plaćena.
Ako misliš na PDV fakturu, ljudi pitali jel može na manje. Meni je bilo svejedno, ali volim čiste papire, pa nisu forsirali to. Dali su mi fakturu u dinarima na iznos koji sam stvarno dao.

Famos1964, ja sam ti zahvalan na informacijama, i obratiću više pažnje oko elemenata vozila koja si naveo kao problematična.

Zamolio bih te samo da odgovaraš (Reply) samo na stvari koje sam ja rekao. Ovako, ne znam da li se meni obraćaš, ili svima ostalima, jer je pomešano
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Avg 02, 2011 12:45 pm

@Famos1964
Prijatelju ovde jedino ti upoređuješ Alfu sa Mercedesom i BMW-om. Niko ovde ne tvrdi da je Alfa najbolja, najbrža i najkvalitetnija ali da ima svoj specifičan šarm, ogromnu tradiciju i Cuore Sportivo to je neosporno. Alfa se kupuje srcem i ko to ne razume ne treba ni da je kupi jer naprosto nije za njega. Ti se očigledno vodiš drugačijom logikom i to je u redu, to niko ne spori, to je tvoje pravo. Ali nemoj da pljuješ po Alfama i da omalovažavaš ostale učesnike foruma, nije lepo sa tvoje strane. Postavljaš se kao da u najmanju ruku imaš 50 godina iskustva sa svim mogućim markama automobila a očigledno da nije tako.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 02, 2011 12:57 pm

Famos1964 napisao: Ovaj za Imolu priča koliko zna,tj. ne zna ništa.Na jednom Alfinom forumu pre 10 godina pojavio se čovek koji je prijatelj onoga koji je kupio od mene i čak me ispravio u oznaci koju sam ja prevideo IMOLA AMERICA 3.0V6 Izguglajte pa pogledajte koliko ks i kakav je to auto bio.
Ja ti mogu održati predavanje na temu Alfa 75 sa svim njenim specijalnim verzijama. Tu priču o 3.0 V6 Imola verziji sa preko fabričkih 200ks možeš prosipati na nekom drugom forumu, ovde ne!
Oznaka Imola (tipo 161.546) je išla samo uz verziju 1.8IE(pored ove postojala je i verzija 1.8IE Epoca ali ti verovatno ne znaš ni šta znači Epoca,a kamoli nešto drugo), a fabrička Alfa 75 sa preko 200ks ne postoji.

Izguglaj slobodno pa postavi link i ja ću priznati da nemam pojma.
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Uto Avg 02, 2011 1:14 pm

Ja iskreno ne znam o kom kvalitetu BMW i Mercedesa ti pricas u poslednjih 10 godina makar. Cak i vlasnici BMW priznaju da kvalitet opada kako dolaze novi modeli i da imaju mnogo problema. Surova istina je da vecina ljudi kupi Alfu sa 300.000 km ili vise i da ih ti automobili jako dobro sluze i pored toga....
Korisnikov avatar
low rider

Uto Avg 02, 2011 1:22 pm

nalfa napisao: Elem, sto se tice mana 159tke (moja saznanja - dizeli):

1. Varijabilni usis - Pojedu se, ili zaglave klapnice. Jedino zamena kompletne usisne grane resava problem. Formalno, moze da se vozi i tako, ali se gubi na performansama. Check engine se ne pali, pa mnogi i ne znaju da im je raspadnut usis.

2. Letva volana - propiski na krajevima. Da bi se utvrdilo, moraju da se skinu manzetne na krajevima. Moze da se reparira.

3. Posuda za servo ulje. Koliko sam shvatio, neke klapne u njoj se zaglave, pa piski ulje na poklopcu. Na mnogima sam video umazanu posudu.

Hvala na pravom odgovoru.

Kako se detektuje taj kvar u usisnoj grani, koji su simptomi. Sta konkretno strada ?

Sto se tice ramena, spona, krajeva balans stangli itd, trpe li srpske puteve ?
Citam da su neki imali probleme sa menjacem, koliko je to cesta boljka ?
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Uto Avg 02, 2011 1:33 pm

Ako sedneš u dvojku Fokusa znaćeš da ih i ne poredim...Pitaj svakog iole iskusnijeg majstora ili stručnjaka i reći će ti da odavno Fokus nije jeftin auto poput Opela kakav je bio decenijama...Prvu 75 Imolu 3.0V6 sam ja vozio,fabričkih preko 200 ks,166 3.0V6 takođe...i da ne nabrajam sve...jedina koja je bila auto to je bila 145-ica 1.4 benzin ali je prešla PRAVIH 46000km kada je kupljena...Jedan od retkih iz doba jeftinih Fordova je takođe bio kod mene pravi Sierra COSWORT i kupio ga je čuveni majstor iz Bg pre nego su Marko i drugovi iz INTERSPEEDA došli da kupe pošto su ga prethodnog dana provozali.Čovek je došao u 06 ujutro,doneo flašu Čivasa i oterao auto...To doba nema veze sa ovim...rekoh ti...provozaj čak i najslabijeg dizela 1.6 TDCi sa 90ks , pa ćeš shvatiti mnogo toga što sam i ja shvatio.Svi napreduju,tako i Alfa,ali Alfa preko 200000km na satu je bure bez dna za budžet,a opet BMW i HONDA sa 200000km i nisu...
Kupiti auto kome je lepljena brizgaljka za vetroban i dati koliko se već dalo mi ne ide u glavu...Usput meni ako ne sijaju sve sijalice na tabli ja prodam auto,ukoliko ne mogu da promenim sam ili ne sija digitalni satić i prekidači za el. prozore....Usput kolega znaš li koji auto ima ubedljivo najviše fan klubova i sajtova u Nemačkoj i USA ???

Ljudi ne ložite se ,ovaj Famos1964 nije vozio dva automobila u životu,a znanje mu je ono što je pročitao po raznim forumima...i to je učio napamet,kampanjski.Toliko hvalisanja i toliko "iskustva",bogatih poznanstava (sve čovek zna), može se čuti svaki dan iza ćoška,od društva što stoje ispred dragstora i drže Rubinove osvežavajuće napitke :D
Sviđa mi se što je bar lepo savladao pravopis,tako da se ne može reći da je uludo stukao vreme po raznim forumima :thumbsup: .

Izvinjavam se ako sam bio malo zao :grin:
A Man's Got to Know His Limitations...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 02, 2011 1:47 pm

Vidiš da je dao sieru coswort za flašu čivasa, nešto tu ne štima :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nalfa

Uto Avg 02, 2011 2:11 pm

low rider napisao:
nalfa napisao: Elem, sto se tice mana 159tke (moja saznanja - dizeli):

Hvala na pravom odgovoru.

Kako se detektuje taj kvar u usisnoj grani, koji su simptomi. Sta konkretno strada ?

Sto se tice ramena, spona, krajeva balans stangli itd, trpe li srpske puteve ?
Citam da su neki imali probleme sa menjacem, koliko je to cesta boljka ?

Kod modela do 2007. bila je metalna spona koja je drzala i otvarala/zatvarala sve 4 klapne. Moze da se vidi sa gornje strane motora. Kada se ona otkaci (spadne), gotovo. Zamena cele usisne grane.
Kod modela od 2007. nema te spone, problem je ostao isti, samo ga je teze je utvrditi. Jedino dijagnostikom, preko parametara rada motora i kod dobrog majstora.
Kada se pomenute klapne razlete, ne dolazi ista kolicina vazduha u cilindre. Rezultat je delimican gubitak snage i donekle neravnomeran rad motora.

Sto se tice menjaca, jeste kilav, ali ne mislim da je mehanika slabijeg kvaliteta. Bilo je problema kod chipovanih primeraka... Potrazi malo na forumu.
Korisnikov avatar
Famos1964

Uto Avg 02, 2011 3:01 pm

Sasha napisao:
Famos1964 napisao: Ovaj za Imolu priča koliko zna,tj. ne zna ništa.Na jednom Alfinom forumu pre 10 godina pojavio se čovek koji je prijatelj onoga koji je kupio od mene i čak me ispravio u oznaci koju sam ja prevideo IMOLA AMERICA 3.0V6 Izguglajte pa pogledajte koliko ks i kakav je to auto bio.
Ja ti mogu održati predavanje na temu Alfa 75 sa svim njenim specijalnim verzijama. Tu priču o 3.0 V6 Imola verziji sa preko fabričkih 200ks možeš prosipati na nekom drugom forumu, ovde ne!
Oznaka Imola (tipo 161.546) je išla samo uz verziju 1.8IE(pored ove postojala je i verzija 1.8IE Epoca ali ti verovatno ne znaš ni šta znači Epoca,a kamoli nešto drugo), a fabrička Alfa 75 sa preko 200ks ne postoji.

Izguglaj slobodno pa postavi link i ja ću priznati da nemam pojma.
Evo priznaj odmah ...da li može da prođe oznaka AMERICA bez IMOLA ? Da li je dovoljno što 3.0V6 postoji... Hoćeš da skeniram fotku na šabačkim tablama,a prodata je prvoj privatnoj televiziji u Požarevcu tj. vlasnici...ako je neko iz Požarevca onda zna sigurno...Ako ima 29 godina onda ne zna sigurno,pošto je davno bilo...

ili AMERICA još bolje

Ipak si u pravu...fali 8 ks
1990

1.6 i.e with 107 PS (79 kW) @ 6000 rpm and 137 N·m (101 ft·lbf) @ 4000 rpm
1.8 Turbo Quadrifoglio Verde with 165 PS (121 kW) @ 5800 rpm
2.0 TS catalytic with 148 PS (109 kW) @ 5800 rpm (replacing existing 2.0)
3.0 V6 QV @ 192 PS (141 kW) @ 5800 rpm and 250 N·m (184 ft·lbf) @ 3000 rpm (replacing existing 3.0, the motor from the 164 featuring a Motronic system as opposed to the earlier 3.0 V6-es which were equipped with the L-Jetronic. This model was known as the "Poten
Poslednja izmena od Famos1964 u Uto Avg 02, 2011 3:10 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 02, 2011 3:09 pm

Druže da li ti čitaš ono što napišeš?
Ti si tvrdio da je oznaka na tom autu bila Imola V6 Amerika, oznaka V6 Amerika je opšte poznata i ona ima verzije sa 180ks, 185ks i 192ks.
Zaključak je da nemaš pojma o čemu pričaš.

Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”