Pa ja sam tebi lepo rekao da je Alfa Romeo GT Junior 1.6 kriv za sve, ti bar znas tu pricu. I sad pazi, naletim na takav primerak, pa jos u Alfa crvenoj boji - pa kako bre suza da mi ne krene, matorom konju od 54 godine? E, al' tada sam ja imao 20 ...
I sad znajuci to, koji drugi motor je mogao da cucne u Yuga nego FIAT/Lancia/Alfa? Koje drugo ubrizgavanje sem Weber/Marelli I.A.W.? Koji drugi cajgeri sem Veglia-Borletti? Koje druge gume sem Pirelli? Koji drugi sportski filter za gorivo sem italijanski .Clean Filter.? Cija ramena sa po tri uniball-a ako ne italijanska?
Ma uostalom, mani pricu, reci su jeftine, daj da ga registrujem i zamenim menjac (iz FIAT HGT), pa da sednemo malkice da ga cimamo, sve ce ti biti jasno.
Sta mislis, ciji motori su mi bili uzor? Zna se, Alfa 1.6 iz GT Juniora, mada je moj 8V SOHC, ali zato uredno 4x36 mm leptiri (istina, nacisticki, tj. nemacki, ali su zato sami leptiri olaksani Delorto!), spic na normalnih italijanskih 6.700 o/min, a limiter nista do 8.200 o/min.

Nije bas prava Alfa, al' se svercuje.