Trapovi na našim Alfama
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
... i ove izadju oko 4000din + potencijalna carina i porez
http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-147- ... 3f30057402

http://www.ebay.com/itm/Alfa-Romeo-147- ... 3f30057402
- Zvrle
- Saradnik Uprave 
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
 ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god.
Au, bas ga preterase sa cenama, nisam se raspitivao za cene kod njih a vidim da i necu 

''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
						- dejanribic
- Garaža: Alfa Romeo GT, 2007, Blackline 2.0 JTS
Upravo sam se vratio iz Kragujevca.
Krenuo rano jutros kod Trifunovica po dogovoru i mogu vam reci da je sve fantasticno uradjeno.
18500 me je izaslo sve ukupno, zamena gornje i donje viljuske na obe strane, obe gumice balans stangle, i oba stabilizatora, sa pregledom na kanalu i rukama!
Majstor Nikola je fantastican i sve je uradio tacno kako treba.
Svaka preporuka.
Imam garanciju godinu dana, a kaze majstor da bi trebalo izmedju 40 i 70 hiljada kilometara da drzi.
Jedino sto primecujem (sem sto ne skripi preko rupa ) jeste da se auto jako ukrutio.
 ) jeste da se auto jako ukrutio.
Konkretno na volanu primecujem cvrstinu, treba puno vise truda da se pomeri i sporo se vraca nazad posle okretanja.
Prosto nece da saradjuje kako sam navikao.
Nazvao sam majstora Nikolu sa puta, posle nekih 30 kilometara, kad sam se uverio da definitivno osetim znatnu razliku, i on me je uverio da je to sasvim normalno, da je trap nov i da ce auto (tojest upravljanje pa samim tim - volan) biti kruti neko vreme, dok se malo ne opuste i naviknu delovi.
Sve u svemu, izuzetno sam zadovoljan!
Hvala Vam na odlicnoj preporuci!

Krenuo rano jutros kod Trifunovica po dogovoru i mogu vam reci da je sve fantasticno uradjeno.
18500 me je izaslo sve ukupno, zamena gornje i donje viljuske na obe strane, obe gumice balans stangle, i oba stabilizatora, sa pregledom na kanalu i rukama!
Majstor Nikola je fantastican i sve je uradio tacno kako treba.
Svaka preporuka.
Imam garanciju godinu dana, a kaze majstor da bi trebalo izmedju 40 i 70 hiljada kilometara da drzi.
Jedino sto primecujem (sem sto ne skripi preko rupa
 ) jeste da se auto jako ukrutio.
 ) jeste da se auto jako ukrutio.Konkretno na volanu primecujem cvrstinu, treba puno vise truda da se pomeri i sporo se vraca nazad posle okretanja.
Prosto nece da saradjuje kako sam navikao.
Nazvao sam majstora Nikolu sa puta, posle nekih 30 kilometara, kad sam se uverio da definitivno osetim znatnu razliku, i on me je uverio da je to sasvim normalno, da je trap nov i da ce auto (tojest upravljanje pa samim tim - volan) biti kruti neko vreme, dok se malo ne opuste i naviknu delovi.
Sve u svemu, izuzetno sam zadovoljan!
Hvala Vam na odlicnoj preporuci!

- Shanirani
- OMP
- Garaža: GP TJet
pa pozovi i pitaj ne stekaj se za minute na telu 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
						- elas
		Re: Trapovi na našim Alfama
Imas dve gumice balansa,cetiri sablje,dve caure na glavcini,i uzduznu sponu koja retko propada jer joj je selen blok mnogo veliki i jak,mada moze da se desi i ona.Cirka jedno do 10000 din ne verujem vise ako poredimo ovo sto je kolega Dejan uradio na svojoj a prednji trap u pitanju koji je malo skuplji.

- Shanirani
Znaci komplet prednji i zadnji 250e kod Trifunovica sa garancijom od 1 godine. Pa to je ok cena.  Ja sam 200e dao samo za 4 viljuske i montiranje Nesi u Nisu :/

- OMP
- Garaža: GP TJet
bas si jeftino prosao u nišu 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
						- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Rekao sam da necu vise da ucestvujem na ovom forumu, ali cu se ipak javljati samo po potrebi, da pomognem.
Kod Trifunovica, zadnji trap:
2xstabilizator po 1000
gumice balans stangle su verovatno oko 1000, posto ima mnogo manje posla nego kod prednjih
4xspona po 1500
2xsilent u glavcini po 1000
2xuzduzne spone po 2000
2000+1000+6000+2000+4000=15000, sto bi bilo oko 125 evra.
Sasvim je normalno da ti je auto krut, primetices i da je stabilniji.
Koje viljuske ti je ugradio Nesa?

Kod Trifunovica, zadnji trap:
2xstabilizator po 1000
gumice balans stangle su verovatno oko 1000, posto ima mnogo manje posla nego kod prednjih
4xspona po 1500
2xsilent u glavcini po 1000
2xuzduzne spone po 2000
2000+1000+6000+2000+4000=15000, sto bi bilo oko 125 evra.
Sasvim je normalno da ti je auto krut, primetices i da je stabilniji.
Koje viljuske ti je ugradio Nesa?
- Shanirani
Pa reparirane. Ali mi je dosta ljudi reklo da su te njegove dosta bolje od Kragujevcana. I zato su i skuplje. Samo daje 6 meseci garanciju. Ali eto meni je garancija prosla pre 10ak dana. I posle ovog vremena sam prekjuce uspeo da vozim auto kako treba malo i pri vecoj brzini primetio sam da mi je auto dosta nestabilniji nego ranije. I da lupa. Sto mi daje neku ideju da su viljuske.

- Bojan90
Svaki ciga svog konja hvali  U Kragujevcu bi prosao skoro duplo jeftinije, a cisto sumnjam da su te iz Nisa duplo bolje. Duplo bolje, sa duplo kracom garancijom
 U Kragujevcu bi prosao skoro duplo jeftinije, a cisto sumnjam da su te iz Nisa duplo bolje. Duplo bolje, sa duplo kracom garancijom  Postao je Nesa skup za neke stvari. Recimo INA set zupcastog je kod njega 10.000, a isti takav mogu da nabavim za 7.500.
 Postao je Nesa skup za neke stvari. Recimo INA set zupcastog je kod njega 10.000, a isti takav mogu da nabavim za 7.500.

U Kragujevcu bi prosao skoro duplo jeftinije, a cisto sumnjam da su te iz Nisa duplo bolje. Duplo bolje, sa duplo kracom garancijom
 U Kragujevcu bi prosao skoro duplo jeftinije, a cisto sumnjam da su te iz Nisa duplo bolje. Duplo bolje, sa duplo kracom garancijom  Postao je Nesa skup za neke stvari. Recimo INA set zupcastog je kod njega 10.000, a isti takav mogu da nabavim za 7.500.
 Postao je Nesa skup za neke stvari. Recimo INA set zupcastog je kod njega 10.000, a isti takav mogu da nabavim za 7.500.- Shanirani
Da dosta stvari je kod njega skuplje.. Za v.servis mi je trazio 50 000. Tj njegovi delovi i ruka.

- Coo
- Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
 Yeti TDI 4x4
Nova balans štangla za 156 + da se kupe gumice izađe po ceni Powerflex gumica. Da l' Powerflex vredi tih para?

http://www.autoricambi.co.rs/index.php? ... &Itemid=29elas napisao:Da da decko...ni meni nije dobro kad sam procitao.
Nova balans štangla za 156 + da se kupe gumice izađe po ceni Powerflex gumica. Da l' Powerflex vredi tih para?
If it ain't broke, don't fix it.
						- dejanribic

Imate li mozds ideju koliko ce vremeneski trebati da se stvari slegnu i vrate na staro?Bojan90 napisao:Sasvim je normalno da ti je auto krut, primetices i da je stabilniji.
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Kad razvalis trap tad ce da ti se vrati na staro. 

Alfa Romeo - The car inside the driver.
						- dejanribic
Kakvo pitanje takav i odgovor 
Ajde ovako: koliko vremena (kilometara) ce morati (otprilike) da prodje pre nego sto se volan oslobodi? (pocne sam da se vraca posle krivine i slicno)
Drugari koji ste radili kod trifunovica, dajte komentar neko

Ajde ovako: koliko vremena (kilometara) ce morati (otprilike) da prodje pre nego sto se volan oslobodi? (pocne sam da se vraca posle krivine i slicno)
Drugari koji ste radili kod trifunovica, dajte komentar neko

- Boki Ar
- Garaža: Alfa Romeo GT
Nisam radio tamo ali iskustveno - na dobro se čovek brzo navikne.

Reglažu trapa si uradio, verovatno... Vozi i uživaj, sam ćeš nam javiti kad "omekša".

Reglažu trapa si uradio, verovatno... Vozi i uživaj, sam ćeš nam javiti kad "omekša".

- Shanirani
Pa i treba volan sam da se vraca. To je normalno. Gledaj neke klipove gse ljudi testiraju kola (uglavnom snimak iz kabine kako driftuju) i videces da ne moraju volan da vracaju.

- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Nisi pročitao lepo šta je čovek napisao...on je svestan da volan treba sam da se vraća, ali njemu se NE vraća sam, jer je suviše stegnut na trapu novim elementima.  

Ja mislim da će se već posle par stotina km silenti malo 'ugladiti' na nalegajućoj površini i biće ti auto lakši na volanu.Nisam radio trap na alfi ali iz nekog iskustva sa pethodnim autom prilikom zamene nekih elemenata prednjeg trapa.

Ja mislim da će se već posle par stotina km silenti malo 'ugladiti' na nalegajućoj površini i biće ti auto lakši na volanu.Nisam radio trap na alfi ali iz nekog iskustva sa pethodnim autom prilikom zamene nekih elemenata prednjeg trapa.
- elas
Samo naci gumice kvalitetne i trajace i one dosta dugo,jer je cimanje da se opet skida za glupu zamenu.

6000 sigurno ne vrede,ali da je jaci i trajnije to jeste.Za ovu novu balans stanglu ne znam sta da kazem jer mislim da nije iz originala ili se mozda varam.To jedino se kupuje ako od nekog udesa se metal deformise ovako je suludo kupiti.Coo napisao:http://www.autoricambi.co.rs/index.php? ... &Itemid=29elas napisao:Da da decko...ni meni nije dobro kad sam procitao.
Samo naci gumice kvalitetne i trajace i one dosta dugo,jer je cimanje da se opet skida za glupu zamenu.

- Bojan90
Balans stangla iz Ricambija je original i ide sa sve gumicama. ja mislim da se isplati, ako planiras auto dugo da zadrzis. Sa novom stanglom miran si najmanje 100k km.

- elas
Evo uslikane gumice iz originala...neko je trazio ja sam samo razlepio platno koje se nalazi unutra gumice gde naleze na metal.
Verujem da je dobra mada se treba potruditi i naci original gumice i opet je problem resen.
Nego ima li u Ricambio original gumica.

Verujem da je dobra mada se treba potruditi i naci original gumice i opet je problem resen.
Nego ima li u Ricambio original gumica.

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
 Alfa Romeo GT
Sinoc sam nesto gledao...sa platnom unutra, na oko OK izgledaju oko 900din.