ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Trazio sam da mi neko proda ako ima, ne treba niko nista da mi daje!
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Rezervoar bolje okrpi ako moze, a migavce imas po dostupnoj ceni, da ne reklamiram pusticu ti na PM. gde ima.
- sale_75
Hvala drug, probacu samo da potrosim ovih 40l sto sam sipao, migavac mi nije ni trebao nikad!
- Nigy
- Garaža: .
Grujson ti rece da ispravan rezervoar 75 TS za prodaju na forumu ces naci kada i pomenutu pticu, na sta sam dodao i migavce, posto su to stvari koje se u veoma retkim prilikama mogu kupiti na otpadima. Ovde cak i neko da ima, sacuvace ga za sebe kada mu onaj na makini bude crkao.
Ako se secas, ovo za rezervoar sam ti rekao kad' si saznao da ti curi gorivo, al' mi nisi verovao...
Ako se secas, ovo za rezervoar sam ti rekao kad' si saznao da ti curi gorivo, al' mi nisi verovao...
- sale_75
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
Nigy napisao:Grujson ti rece da ispravan rezervoar 75 TS za prodaju na forumu ces naci kada i pomenutu pticu, na sta sam dodao i migavce, posto su to stvari koje se u veoma retkim prilikama mogu kupiti na otpadima. Ovde cak i neko da ima, sacuvace ga za sebe kada mu onaj na makini bude crkao.
a shper'

- Nigy
Sa ostatkom menjaca postoje sanse da se nadje.
Da li ovde igra vozacevo staklo, ili hauba i krilo u tandemu?
[youtube]w3x4gsbpJ5o[/youtube]
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ne igra nista, cini ti se...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Nigy
Ne cini mi se - guma zalepljena za staklo na kojoj stoji ova kamera se prakticno ne pomera, a hauba seta gore-dole zajedno sa krilom.
Vozeci sektasice, znam da hauba seta (blizu 200 izgleda kao da ce se otvoriti), ali nisam primetio da to radi i krilo...
Vozeci sektasice, znam da hauba seta (blizu 200 izgleda kao da ce se otvoriti), ali nisam primetio da to radi i krilo...
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Opet ti protivurecim ali to je od vibracije kamere, opticka varka kako mi se cini zbog filtera "stabilizacije" u post-produkciji...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Nigy napisao:Sa ostatkom menjaca postoje sanse da se nadje.
nadji, molim te

- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
verujte mi ceo auto pocne da zivi,od kako sam spakovao onu babarogu pod haubu,cesto sam isao mnooogo brzo,hauba sa kopcama napred pocne da se izdize i da igra,kamera na staklu pocne da vibrira buka od vetra je tolika da bukvalno se muzika vise ni ne cuje
par puta sam presao 200 i mogu vam reci da ni meni nije prijatno a kamo li one koje obilazim pri toj brzini,s'obzirom da joj je aerodinamika kao gradski bus i gura vazduh ispred sebe,a i zbog zvuka koji ostaje iza mene,jer mi se vise puta desilo da nekog koga sam obisao davno kad me sustigne na nekom semaforu ili naplatnoj rampi,sa oooogromnim osmehom pokaze lajk,zvuk sa samo zadnjim protocnim loncem je objasnjavao
Nigy napisao:Sa ostatkom menjaca postoje sanse da se nadje.
verujte mi ceo auto pocne da zivi,od kako sam spakovao onu babarogu pod haubu,cesto sam isao mnooogo brzo,hauba sa kopcama napred pocne da se izdize i da igra,kamera na staklu pocne da vibrira buka od vetra je tolika da bukvalno se muzika vise ni ne cuje
par puta sam presao 200 i mogu vam reci da ni meni nije prijatno a kamo li one koje obilazim pri toj brzini,s'obzirom da joj je aerodinamika kao gradski bus i gura vazduh ispred sebe,a i zbog zvuka koji ostaje iza mene,jer mi se vise puta desilo da nekog koga sam obisao davno kad me sustigne na nekom semaforu ili naplatnoj rampi,sa oooogromnim osmehom pokaze lajk,zvuk sa samo zadnjim protocnim loncem je objasnjavao
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Ja to nisam imao ni na TS-u koji plovio kao brod na max brzini od fabrickog vesanja i fabrickih guma, a turbo je samo ostavljao varnice od auspuha za sobom kada prelecem preko mostova i vecih neravniva ali se nije tresao niti plovio preko 200, a muzika se ne cuje od auspuha ni ovako a kamoli pri toj brzini. 
Vibracije postoje od puta ali sam auto je zakucan za put ne trese se, a ovo na kameri je od stabilizacije...
Ali svako ko se vozio u jugu preko 200 zna sta je strah

Vibracije postoje od puta ali sam auto je zakucan za put ne trese se, a ovo na kameri je od stabilizacije...
Ali svako ko se vozio u jugu preko 200 zna sta je strah

Poslednja izmena od JaMaL u Sre Mar 12, 2014 11:14 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
a na gornjim krakovima na koje se srafe krila,zbog tih vibracija pucaju tacno iznad tocka,meni sa obe strane bila pukotina,a vidjao sam i po netu da tu pucaju
a ovu sliku je slikao nas kolega profesionalni fotograf i mene je odusevila
- Nigy
Makina je stabilna i ne trese se, nije to problem, vec se hauba vijori. Misim da pod nju ulazi vazduh pa je izdize. Bude mi frka da se ne otvori...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
zato ja stavio kopce na haubu ali dzaba,opet je isto radila
- JaMaL
tesko da ce tako da se otvori. uvek postoji sansa ali bas tesko...
u najgorem slucaju uvek mozes da prepravis da se otvara na stranu soferke kao na gtv-u...

u najgorem slucaju uvek mozes da prepravis da se otvara na stranu soferke kao na gtv-u...

- Nigy
Ako ne vratim rucicu do kraja, ne zabravi haubu pa se otvori do sigurnosnog zuba. To da se desi na velikim brzinama, sumnjam da bi je zub zadrzao.
Pinovi na haubi su pravo resenje, ali necu da je busim...
@JaMaL
Neka hvala, dosta sam se zlopatio sa Ladom - raditi bilo sta u motornom prostoru sa haubom koja se otvara na napred je nocna mora koju vise ne zelim!
Pinovi na haubi su pravo resenje, ali necu da je busim...
@JaMaL
Neka hvala, dosta sam se zlopatio sa Ladom - raditi bilo sta u motornom prostoru sa haubom koja se otvara na napred je nocna mora koju vise ne zelim!

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ispade kanterica najbolji patent
i ja mislim da je ono na slici 90% od opticke stabilizacije kamere, a 10% od vibracije vetrobranskog stakla. najgore uvijanje haube sam video kod Kurbalije na M3 V8 nitro drift, ali ta hauba je 2,5kg i od karbona je, bez ikakvih ojacanja po dijagonali. ovo je hauba od 15kg ojacana na sve strane. moze malo da se uvije ali tesko moze da seta 1cm gore dole, sa sve krilom...
jos jedan detalj, na 155 V6TI u Areseu sam video metalni podupirac na vetrobranskom staklu, na sredini... jbg nisu je zvali tada F1 sa karoserijom bez razloga...

i ja mislim da je ono na slici 90% od opticke stabilizacije kamere, a 10% od vibracije vetrobranskog stakla. najgore uvijanje haube sam video kod Kurbalije na M3 V8 nitro drift, ali ta hauba je 2,5kg i od karbona je, bez ikakvih ojacanja po dijagonali. ovo je hauba od 15kg ojacana na sve strane. moze malo da se uvije ali tesko moze da seta 1cm gore dole, sa sve krilom...

jos jedan detalj, na 155 V6TI u Areseu sam video metalni podupirac na vetrobranskom staklu, na sredini... jbg nisu je zvali tada F1 sa karoserijom bez razloga...

- Nigy
Verovatno, mada mi nije logicno da ne igra i guma od nosaca kamere...
I nemo' trujes temu sa nekm tamo Lancia/Fiat varijantama!
PS. Jos uvek je nisam sklopio...
I nemo' trujes temu sa nekm tamo Lancia/Fiat varijantama!

PS. Jos uvek je nisam sklopio...

- JaMaL
Nema ona staklo to je plexi a on se uvija i da ne bi odleteo treba mu taj podupirac, svi nascar automobili to imaju, veliki tanki plexi se previshe uvija na tim brzinama... a laksi je od stakla...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
...@JaMaL
[/quote]
napravi kao na staroj skodi,na stranu

napravi kao na staroj skodi,na stranu
- JaMaL