FORMULA 1 (nastavak)

Sve vezano za profesionalne sportske trke
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Re: FORMULA 1 (nastavak)

Ned Sep 30, 2012 6:16 pm

Bilo kako bilo, tek evo i do naših medija se polako probijaju informacije i mišljenja bliskih ljudi o onome što sam spominjao, odnosno pravom razlogu prelaska Lewisa u Mercedes:
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph" onclick="window.open(this.href);return false; ... _id=647444
Zašto bi njegovo mišljenje bila prava informacija? Kakvi pehari...Mercedes ga više plaća, tj. daje mu veču marketinšku slobodu da zaradi sa strane (Hamilton ima i holivudske planove) i McLaren ne može više da ga plaća nego što može sada jer od sledeće godine mora da plaća punu cenu Mercedesovih motora. Napram ovog jednog mišljenja koje se tebi sviđa, ovo je informacija koja se svuda provlači i govori.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pon Okt 01, 2012 6:22 pm

Starče, jel ti imaš neodoljivu potrebu da uvek kontriraš onome što ja navedem!? To već počinje da me zabavlja.
Koje mišljenje se meni sviđa ili ne je potpuno sporedno, baš kao što je sporedno i mišljenje koje se tebi dopada, a suština je da je priča slojevita. Čitao sam razne članke i intervjue koje je sam Hamilton davao (uz ogradu da se svaka novinarska sa rezervom mora uzeti), evidentno je da se nešto valjalo iza brda u odnosu Lewis-Mclaren i sve to što se šuškalo ranije sada je dobilo oblik i potvrđuje se kroz novinske članke ovde. Mišljenje Hilla, Laude ili bilo koga bliskog treba se uzeti u obzir jer ljudi sigurno imaju dublji uvid u dešavanja u F1. Pare imaju značaj, ali nisu jedini faktor.
E sad ako si ti drugar sa Lewisom i imaš bolji uvid u dešavanja od svih onda svaka čast...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 01, 2012 6:33 pm

Nemam nikakvu neodoljivu želju da ti kontriram (upravo suprotno, baš izbegavam da komentarišem tvoja sočinjenija) već si napisao nešto što se tebi sviđa, a što je u suštini nebulozno, a to potkrepljuješ sa Coulthardom koji radi za Mercedes i Laudom koji je učestvovao u dovođenju Hamiltona i koji će imati poziciju u Mercedesu sledeće godine. Pa, naravno da će govoriti šablonske rečenice o "novim izazovima", "novim vidicima", "pravom trkačko mentalitetu"...sigurno neće reći "doveli smo ga jer ćemo da deremo McLaren za motore" ili "pored ugovora pustićemo ga da snima filmove da bi zaradio koliko on smatra da treba".
Ovim ne kažem da se momak nije zasitio i da se u McLarenu nije osećao loše (što je i normalno jer je u McLarenu uvek loša, sterilna i napeta atmosfera), ali zna se šta je primaran razlog. Kao treći, mnogo manje bitan od ova dva, je i to što je Button izborio sebi jako dobru poziciju u timu i što je Ron Dennis zauzeo nešto strožiji i izbalanisiraniji stav prema Hamiltonu.
Pehari su bitni, i svi koji su vozili za McLaren žale što ih nemaju, ali to dođe kad se oprostiš od trka i kad dođe nostalgija. Pehari kao razlog odlaska u ovom trenutku su glupost.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Pon Okt 01, 2012 6:56 pm

Starče, šta je nebulozno a šta ne to nikada nećemo u praksi proveriti, a ono što sam ja čitao i slušao nije došlo isključivo posredno, već i iz usta/pera samog Lewisa Hamiltona u intervjuu koji je dao još pre više od mesec dana ako se ne varam. Još jednom ponavljam da su odnosi dve strane postali opterećeni već neki period i čim je prva priča o insistiranju na trofejima procurila ja sam bio siguran da niko neće popustiti, te da će Lewis završiti u Mercedesu 100% i nezavisno od para, što se i desilo.
Naravno, pare jesu motiv, uvek su bile i biće, ali nisu jedini, po svemu sudeći ni najjači.
Ali veruj u verziju u koju želiš, suštinski one se i ne razlikuju previše, a ako imaš potrebu da poklopiš svaki put - samo izvoli.
Što se mene tiče, realno stanje je takvo kakvo jeste, over & out!
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 01, 2012 6:59 pm

Ti bi možda voleo da te ja poklapam, ali kao što rekoh - izbegavam. Posle dužeg vremena sam komentarisao nešto što si napisao. Nešto ti se pričinjavam.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Pon Okt 01, 2012 7:36 pm

dusanGT napisao:Inače, zbog ovog i ovakvih stavova...

"... postoji veliki raskorak u filozofijama timova i vozača. Vozači žele samo da se trkaju, a ne da vide Formulu 1 kao neku marketinšku vežbu ili poligon za razvoj tehnologije."

... sam i postao navijač g-dina Hilla... A i iz fine kuće je...
Hill je OK, zaista jedan džentlmen za volanom i van njega, poštovao sam ga i imao osećaj da baš nekako pripada onom timu i bolidu. Jedino što u njemu nije bilo toliko vatre, recimo Mansell mi je bio zanimljiviji za gledati, pa je to jedina uslovno rečeno zamerka. Inače ga izuzetno cenim.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pon Okt 01, 2012 8:22 pm

alfanatic napisao:...Mišljenje Hilla, Laude ili bilo koga bliskog treba se uzeti u obzir jer ljudi sigurno imaju dublji uvid u dešavanja u F1. Pare imaju značaj, ali nisu jedini faktor.
Naravno... To što se radi o legendama ovog sporta, samo je jedan od razloga da njihovo mišljenje ima primat. Hill (i još neki), osim što su bili vrsni vozači, umeju i nešto drugo da rade u životu...

...pa je uputno razmisliti o tome što govore... U tom smislu prednost je Hillov očigledan nedostatak agresivnosti - niti brani stavove, niti se promoviše time što izaziva neprijatnosti...

Jasno je i da novac tu ne igra primarnu ulogu: vozači (Hamilton) nisu opterećeni egzistencijom, jer ne znaju šta će sa parama (na ovim "tranzicionim" prostorima to se, iz razumljivih razloga, ne shvata), imaju i snažnu potrebu za slobodom u pobedi i dokazivanju, pa je jasno da se njihove odluke, mogu učiniti i kontroverznim, čak i prizemnim, ako se samo "tranziciono" razmišlja.
Poslednja izmena od dusanGT u Pon Okt 01, 2012 8:37 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 01, 2012 8:35 pm

Tranziciono razmišljanje je "ne znaju šta će s parama". Zato Šumaher traži dečji dodatak od nemačke države...jer poštuje novac. Tako funkcioniše većina ljudi preko. Kada se živi ovde, onda se nema prava percepcija njihovog načina razmišljanja. Ali, odnos to su sve spekulacije i sa iracionalnog terena i psihologije treba se vratiti "dobro informisanim krugovima".

Hil jeste drugačiji od drugih vozača, vrlo produhovljen čovek i veliki sportsmen.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
dusanGT

Pon Okt 01, 2012 8:39 pm

dusanGT napisao:... vozači nisu opterećeni egzistencijom, jer ne znaju šta će sa parama (na ovim "tranzicionim" prostorima to se, iz razumljivih razloga, ne shvata)...
Nastojim da me baš svi razumeju... zato ta stilska figura...
Poenta je ovo drugo...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 01, 2012 8:58 pm

Razumem šta si hteo da kažeš. Mislim da ti nije tačna percepcija tog što želiš da kažeš. Živeo sam u inostranstvu i svojim poslom ovde uglavnom radim sa strancima, a poznajem i ovdašnju percepciju imanja i nemanja novca. Izuzetaka naravno ima. Mislim da Hamilton nije izuzetak. Damon Hill ili Kimi su drugačiji, za njih se sigurno može reći da su ljudi koji nisu opterećeni novcem. Hill doduše jeste prešao u Arrows jer je imao bolju ponudu od Williamsa, ali tu se pre svega radilo o ponižavajućem odnosu Williamsa prema svetskom prvaku.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
dusanGT

Pon Okt 01, 2012 9:14 pm

Hteo sam da kažem da Hill, budući da je iz fine kuće (tata mu je bivši svetski prvak) verovatno ne bi izjavom podržao i imao razumevanja za nekog ko je zapeo za pare*. Ili nekog ko nije iz sličnog socijalnog miljea.
Doduše, sve je moguće... ne poznajem ni jednog, ni drugog.

*opšteprihvaćen izraz za osobu koja preferira materijalne vrednosti...
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 01, 2012 9:47 pm

Možda, a možda je u pitanju i solidarnost za zemljaka...videćemo.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Uto Okt 02, 2012 1:11 pm

:bluechin: ej bre ljudi bre... totalno ste me... sad ne znam shta sam ja hteo da napishem... ih bre... Hill, Hamilton ovaj i onaj, onaj ovome, pehari shta li ... fijuuuu... :fight_twak: :grin:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Uto Okt 02, 2012 3:21 pm

Eklston: Novi motori na formulama se očajno čuju

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston izrazio je nezadovoljstvo zbog novih V6 turbo motora koji će se uvesti u "najbrži cirkus" od 2014. godine.

Slika
"Slušao sam zvuk novih motora pre neki dan u Maranelu i ono je užas. Sa mnom se složio i prvi čovek Ferarija Luka di Montecemolo. Verujem da će predsednik FIA Žan Tod doneti pravu odluku i odustati od novih motora. Bolje da se držimo ovih starih, i jeftiniji su", rekao je Eklston.

http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/Au ... cajno-cuju" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
dusanGT

Uto Okt 02, 2012 4:34 pm

Ne znam za zvuk, al' temperatura (oko 900°C) izgleda opasno (vidi izduvnu granu):
... re=related
Korisnikov avatar
interceptor

Uto Okt 02, 2012 8:58 pm

Na noćnim trkama će izgledati kao da imaju ugradjene neonke :D
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Uto Okt 02, 2012 10:33 pm

Njima su svakako usijani izduvi otprilike oduvek, nego se ne vide. Čisto da se ne pomisli da su ove sprave nešto posebno nemilosrdne po izduv. :-)
Korisnikov avatar
interceptor

Sre Okt 03, 2012 5:41 am

Znam, samo se šalim.Isto tako se i diskovi usijavaju...
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Sre Okt 03, 2012 8:05 pm

eee, jbg...ode čovek malo na odmor kad ono...luis umesto "šu-mejkera", pa gde će im duša :D
dobro, nije im trebalo previše vremena, samo tri godine da shvate u čemu je zajeb u ekipi...sada imaju sve preduslove da postanu
šampionska ekipa, keš, englezi na bitnim funkcijama, ekipa stacionirana u engleskoj...dogodine u ovo doba biću milioner/šampion :grin:
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Sre Okt 03, 2012 9:54 pm

Brate,izvini ali ne mogu da vjerujem sta si izjavio :shock: :blink: :confused: :rofl: :lol: :rotfl:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Okt 04, 2012 1:28 pm

Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sub Okt 06, 2012 7:38 am

Ode legenda, svaka mu čast što je stisnuo zube i vratio se među decu u cirkus. Skapirah da nije imao šta više da dokazuje. Pun titula, iskustva, novaca a bogami i godina ali ljubav prema ovom sportu je nešto što se ne može kupiti novcem. Bez obzira na sve hvala mu što je bio tu sve ove godine.
:quadrifoglio
Korisnikov avatar
dusanGT

Sub Okt 06, 2012 11:44 am

Višestruki prvak (i možda najveći svih vremena, slično kao i Federer) ne postaje se iz "ljubavi prema ovom sportu" o čemu svedoči i izjava (slična Federerovim):

"... Odlučio sam da se povučem na kraju godine. Osećam veliko olakšanje. Da sam želeo, mogao sam da ostanem. U nekom trenutku je dobro reći zbogom, iako sam još u stanju da se takmičim sa najboljim vozačima. Ne ljutim se, u drugačijim uslovima postigli bi veliki uspeh...".

Dakle, možda nešto drugo čini "višestrukog" prvaka u odnosu na "samo" prvaka...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sub Okt 06, 2012 12:33 pm

To jeste ali je Šumi uvek voleo izazove i napuštao timove dok su bili vrhunski (npr beneton i ferrari) a nije kao Prost po matore dane svoj povratak uslovio ako to bude isključivo u dominantni Wilijams. Čak je i Sena rekao zbogom Meklarenu kada je taj bolid posto neupotrebljiv i prešao u fancy Wilijams. Šumija je ipak privlačio rad i razvitak a rezultati su naravno došli zahvaljujući i njemu. Kad se setim koliko je Ferrari bio krš pred Šumijev dolazak. Onaj Alesi je jednu pobedu imao za par godina...Beneton takođe, procvetao je zavreme Šumija.

Neko će se zapitati šta mu je to trebalo kad je imao i pare i iskustvo a i godine u cirkusu ali se on vratio da vozi i to da se bori jer mu rezultata i titula sigurno nije manjkalo a bogami ni keša...
Korisnikov avatar
dusanGT

Sub Okt 06, 2012 12:52 pm

Imao sam na umu ono što čini "pravog" šampiona: rezultati, naravno...
Ali bez dovoljne doze sujete, potrebe za dominacijom i "killer" instikta (redosled nije bitan) nema tih rezultata. A ovo nabrojano, bez rezultata, samo je manji ili veći poremećaj u ponašanju (da ne kažem precizniji izraz).

Povratak na “Automobilizam i motociklizam”