?
 ?Trapovi na našim Alfama
- Mikele
- Drug Član 
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
 147 FL 2.0
@Crni,kad idemo kod Tejovića  ?
 ?

?
 ?Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
						- Boki Ar
- Garaža: Alfa Romeo GT
- rudicmiki
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Taj imbus ja secem i stavljam novi sraf.Mora i da se grje aluminijum da se izbije. 

- Falcon037
- predsednik kluba 
- Garaža: -
 ex: Alfa 147 JTD 16V
 ex: Alfa GT JTDM
 Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
 Alfa Mito MultiAir Turbo
Ovi u KG su specijalizovani za trapove rade žmureći  Dok sam ja otišao do ćoška i pojeo punjenu pljeskavicu već su raskantali ce prednji trap sa sve amortizerima pošto sam i njih menjao
 Dok sam ja otišao do ćoška i pojeo punjenu pljeskavicu već su raskantali ce prednji trap sa sve amortizerima pošto sam i njih menjao 

Dok sam ja otišao do ćoška i pojeo punjenu pljeskavicu već su raskantali ce prednji trap sa sve amortizerima pošto sam i njih menjao
- Crni
- Drug Član 
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
@Mikele Nema Tejovic servis, kod Trifunovica ce moci vec i da vidimo taj LCD rostilj. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
						- dejanribic
- Garaža: Alfa Romeo GT, 2007, Blackline 2.0 JTS
Sad sam zvao.
Potpuni su debili, reci nemam.
Delovi kostaju 32000 ukupno, a zamena 12000 + pdv, tojest petnaestak hiljada.
To sve apsolutno nisu spomenuli.

Potpuni su debili, reci nemam.
Delovi kostaju 32000 ukupno, a zamena 12000 + pdv, tojest petnaestak hiljada.
To sve apsolutno nisu spomenuli.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
mogao si otici sacekati u kafeu i onda videti racun od 400E... mada ako si pitao samo koliko kosta zamena lepo su ti rekli hehe 
otidji kod jos nekog nezavisnog majstora da ti pregleda viljuske pa ako su bas tako lose sve 4 i za zamjenu kupi reparirane iz kragujevca i nemas brige, vecina nas te vozi bez problema...

otidji kod jos nekog nezavisnog majstora da ti pregleda viljuske pa ako su bas tako lose sve 4 i za zamjenu kupi reparirane iz kragujevca i nemas brige, vecina nas te vozi bez problema...
- dejanribic
Ma pitao sam koliko kosta SVE: delovi i pregled i usluga.
Zato kazem da su retardi, ne zbog cene. -.-
Vidim da me ceka kragujevac.

Zato kazem da su retardi, ne zbog cene. -.-
Vidim da me ceka kragujevac.
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Kragujevac je uvek najisplativiji. 

Alfa Romeo - The car inside the driver.
						- dejanribic
Je l' dobro shvatam da ocekujem da kostaju oko 16000 delovi ukupno?

- dejanribic
Kazite mi samo sta su stabilizatori, i da li se i oni menjaju kad se viljuske menjaju?
I koliko gumica ukupno ima?
Hvala na pomoci!
Mogao me je ovaj Stojanov preci samo tako 

Re:
ChobbyJTD napisao:
Donje viljuške su ja mislim 4500
gornje 2500.
Gume balans štangle su 500 dinara po komadu.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Ovo se fino poklapa.Falcon037 napisao:Ja sam kod išao kod Trifunovića u KG koji ne naplaćuje ugradnju svojih viljuški i cifre su :
- donja 4500 din.
- gornja 2000 din.
- stabilizator 1000 din.
Kazite mi samo sta su stabilizatori, i da li se i oni menjaju kad se viljuske menjaju?
I koliko gumica ukupno ima?
Hvala na pomoci!
Mogao me je ovaj Stojanov preci samo tako

- ChobbyJTD
- Garaža: Alfa Romeo GT
2 gumice imas na prednjoj i 2 na zadnjoj balans stangli.
Stabilizator balans stangle imas napred x2,za nazad nisam siguran ali mislim da isto ima.
Ne moras ih menjati ako su dobri,promeni viuljuske i provozaj pa ako i dalje nesto kucka onda menjaj ovo sve.
Meni je kuckala balans stangla non stop,danas kako je otoplilo odmah je prestalo i sad ne znam sta da radim

Stabilizator balans stangle imas napred x2,za nazad nisam siguran ali mislim da isto ima.
Ne moras ih menjati ako su dobri,promeni viuljuske i provozaj pa ako i dalje nesto kucka onda menjaj ovo sve.
Meni je kuckala balans stangla non stop,danas kako je otoplilo odmah je prestalo i sad ne znam sta da radim

- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
Ja sam imao cukanje posle promene gumica balans stangle, jer strucnjaci nisu balans stanglu vratili na mesto, vec su je malo gurnuli u levo i kad se spusti auto, stabilizator udara u nosac amortizera. Za rezultat sam imao nenormalno udaranje koje se prenosilo na balans stanglu, i pokrivljeni stabilizator. 

Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
						- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
 280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
 ......................................
 ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
 ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
 ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
 ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
 ex 156 2.0 TS '00 Grigio
 ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
 ......................................
Pre većih radova na automobilu tržiš da ti izdaju predračun na kompletne radove i ne predaješ automobil dok nisi siguran da si u potpunosti sve razjasnio.
Same gumice balans štangle si tamo mogao uraditi, ali reparacija viljuški, barem na način na koji se to radi u Kragujevcu, u ovlašćenom servisu se ne radi. Zamena takvih sklopova samo novim delovima uz odgovarajuću garanciju, a to ipak košta više od repariranih.
Ako ništa drugo sada imaš dijagnozu i raspon cena od originalnih do repariranih, pa možeš kalkulisati. Ja bih možda prvo odradio gumice balans štangle pa video kako se Alfa tada ponaša. Možda viljuške nisu još sasvim zrele za zamenu, ali da ne nagađam sada iz fotelje 

Re: Re:
Ne bi te niko prešao i očigledno se niste u startu potpuno razumeli.dejanribic napisao:Mogao me je ovaj Stojanov preci samo tako
Pre većih radova na automobilu tržiš da ti izdaju predračun na kompletne radove i ne predaješ automobil dok nisi siguran da si u potpunosti sve razjasnio.
Same gumice balans štangle si tamo mogao uraditi, ali reparacija viljuški, barem na način na koji se to radi u Kragujevcu, u ovlašćenom servisu se ne radi. Zamena takvih sklopova samo novim delovima uz odgovarajuću garanciju, a to ipak košta više od repariranih.
Ako ništa drugo sada imaš dijagnozu i raspon cena od originalnih do repariranih, pa možeš kalkulisati. Ja bih možda prvo odradio gumice balans štangle pa video kako se Alfa tada ponaša. Možda viljuške nisu još sasvim zrele za zamenu, ali da ne nagađam sada iz fotelje

ONLY ALFA  |  FOREVER AND EVER
						- dejanribic
U ponedeljak idem put kragujevca, pa cemo videti sta majstor Nikola Trifunovic kaze.
Ako neko iz okoline oce da se popije kafu, ili mozda da putuje sa mnom donde, nek se javi!

Ako neko iz okoline oce da se popije kafu, ili mozda da putuje sa mnom donde, nek se javi!

Poslednja izmena od erdeljan u Pet Jan 16, 2015 7:18 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Rezlog: Nema potrebe citirati prethodni post

- Falcon037
- predsednik kluba 
 Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
 Alfa Mito MultiAir Turbo
Sve ima svoje original deo i ovlašćeni servis je svakako najbolja kombinacija ali većina ipak nema mogućnost da priušti tako nešto.
Vidim da se cene "gađaju" sa cenama na Ricambi sajtu i to mu dođe negde 3x skuplje od repariranih.
http://ricambi.alfisti.net/index.php?la ... -axle.html
Moj ti je savet da ako već ideš u KG zameniš sve elemente prednjeg trapa jer koliko sam skapirao iz tvoje teme Alfa je dugo stajala na placu lizing kuće ? Guma propada mnogo brže kada auto stoji i ne koristi se ... možda grešim pa neka me neko ispravi.

Vidim da se cene "gađaju" sa cenama na Ricambi sajtu i to mu dođe negde 3x skuplje od repariranih.
http://ricambi.alfisti.net/index.php?la ... -axle.html
Moj ti je savet da ako već ideš u KG zameniš sve elemente prednjeg trapa jer koliko sam skapirao iz tvoje teme Alfa je dugo stajala na placu lizing kuće ? Guma propada mnogo brže kada auto stoji i ne koristi se ... možda grešim pa neka me neko ispravi.
- dejanribic
Tako ce i biti. 
Ako JA dobro shvatam to su gornje i donje viljuske, obe gumice i stabilizatori?
gornje viljuske - 4500 x2
donje viljuske - 2000 x2
stabilizator - 1000 x2
gumice balans stangle - 500 x2
To ispadne 16000
Majstor nikola mi danas rece da ce ukupno biti oko 18, 19 hiljada.
Ne propustam neki deo?
--------------

Ako JA dobro shvatam to su gornje i donje viljuske, obe gumice i stabilizatori?
gornje viljuske - 4500 x2
donje viljuske - 2000 x2
stabilizator - 1000 x2
gumice balans stangle - 500 x2
To ispadne 16000
Majstor nikola mi danas rece da ce ukupno biti oko 18, 19 hiljada.
Ne propustam neki deo?
--------------
					Poslednja izmena od erdeljan u Pet Jan 16, 2015 7:17 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

- Falcon037
- predsednik kluba 
 Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
 Alfa Mito MultiAir Turbo
To bi bilo to što se tiče prednjeg trapa ... imaš još i spone od letve volana ali one ne lupkaju i ne škripe 
... i nemoj da citiraj prethodni post ako pišeš odmah ispod njega (to mnogo ljuti admina foruma )
 )
EDIT:
Možda su malo korigovali cene ali ne verujem. Za viljuške i stabilizatore ne naplaćuju ali za gumise balans štangle sigurno uzimaju 2 hiljade pošto ima posla u PM + imaš i reglažu trapa 1000 din.

... i nemoj da citiraj prethodni post ako pišeš odmah ispod njega (to mnogo ljuti admina foruma
 )
 )EDIT:
Možda su malo korigovali cene ali ne verujem. Za viljuške i stabilizatore ne naplaćuju ali za gumise balans štangle sigurno uzimaju 2 hiljade pošto ima posla u PM + imaš i reglažu trapa 1000 din.
					Poslednja izmena od Falcon037 u Pet Jan 16, 2015 6:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

- dejanribic
(Losa) navika sa drugih foruma.
Necu vise!
Hvala na pomoci drugari, javljam se kad se odradi sve!

Necu vise!
Hvala na pomoci drugari, javljam se kad se odradi sve!

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
odradi u KG sve i neces imati problem za dalje...ovi originali jesu odlicni ali cena radova nije u skladu sa nasim mogucnostima.

Re: Trapovi na našim Alfama
Sta si stavio od priloga u pljeskuFalcon037 napisao:Ovi u KG su specijalizovani za trapove rade žmurećiDok sam ja otišao do ćoška i pojeo punjenu pljeskavicu već su raskantali ce prednji trap sa sve amortizerima pošto sam i njih menjao

odradi u KG sve i neces imati problem za dalje...ovi originali jesu odlicni ali cena radova nije u skladu sa nasim mogucnostima.

- dejanribic
Imate li ideju koliko delovi iz KGa umeju da traju?
Ja ovaj auto planiram voziti bar 4, 5, 6 godina. iliti barem do nekih 100.000km

Ja ovaj auto planiram voziti bar 4, 5, 6 godina. iliti barem do nekih 100.000km
- elas
Danas sam rasturio staru balans stanglu sa zelene alfe...i vidim da gumice na sebi gde se spajaju sa metalom na stangli imaju platneni plast,koji sluzi kao pojacanje i da guma ne skripi.Ove zamenske to nemaju ili ja nisam video u prodavnicama do sad.Jako bitna stvar i sad razmisljam kako to nadograditi  da valja.

- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS

Uopste negresis meni je alfa stajala tri godine na carini i kad pocne da se vozi jedno po jedno otkazuje tako da iz licnog iskustva i ja te savetujem da sve elemente prednjeg trapa pa i zadnjeg zamenis ako nemozes odmah sve bolje ceo prednji deo pa posle zadnji jer postoji mogucnost da je neki stabilizator ili nesto drugo na oko dobro a posle 100 tinak kilometara i on strada jer u zavisnosti koliko je dugo stajao auto svi ti gumeni delovi pocinju da se rasipaju tj krune kad se auto vozi. Opet da naglasim da ti prenosim samo moje licno iskustvo jer je i moj auto duuugo stajao u mestu opet nemora da znaci da ce kod tebe biti ista stvar. PozdravFalcon037 napisao:
- elas
Traju po dosadasnjim iskustvima i nasim putevima jedno 40-50000 km,sasvim dovoljno za novce koje das