problem na alfi 155
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ja sam ostao duzan odgovor na delimicno resen problem:komutator je crkao i varirao je ler dosta,pucao na dodavanje gasa.Sada toga nema,ali su jos i dizne malo problematicne,secka po malo i zatrokira na punom gasu.
- tarquini
- Garaža: NZM
- OMP
- Garaža: GP TJet
pitaj ovde...
viewforum.php?f=64
viewforum.php?f=64
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Re: problem na alfi 155
Interesantno pitanjetarquini napisao:Mene zanima koliko kostaju nove dizne za 155
?

FANTAZ'JA
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Mogu uvek da se iščačkaju negde 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Dizel su mnogo jeftinije jer se ustvari (po potrebi) menjaju samo ulošci pa je i cena prikladna tome.To važi za dizele bez Common Rail tehnike koji su još uvek dosta rasprostranjeni kod nas.
Re: problem na alfi 155
Da dodamSantino napisao:Dizni nema nigde i ako se pojave jako su skupe...

Mnogi mešaju benzinske i dizel dizne.
Dizel su mnogo jeftinije jer se ustvari (po potrebi) menjaju samo ulošci pa je i cena prikladna tome.To važi za dizele bez Common Rail tehnike koji su još uvek dosta rasprostranjeni kod nas.
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
- exit
- Garaža: 155 2.0TS 16v rosso
nesto mi slabo greje u kabini
prosle god sam menjao termostat i stavio sam onaj fransuski, zaboravio sam mu ime, i sve je radilo super. ove god od kako je hladno duva mi mlako i opada mi temperatura motora kada vozim na otvorenom, u gradu kreni stani se neprimecuje.
e sad jasno je meni da je termostat riknuo, ali mi nije jasno da kada ga ostavim na parkingu da se bas dobro ugreje i pustim grejanje idalje duva mlako.
znali neko u cemu je stos?
sto se tice onog podrhtavanja i loseg odaziva na gas kada je hladan motor, o cemu je bila rec na prethodnim stranicama, ja sam imao slicne simtome.
kada upalim auto, kad je hladan, radi odlicno sve dok se ugreje do nekih 60 stepeni gde odjednom pocinje da trokira odbija da prihvati gas (na benzinu naravno) na leru podrhtava...
to traje nikih minut i prestane kao da nista nije ni bilo. to mi nije smetalo jer ga obicno tad prebacim na plin i nemam vise problema, ali sam cisto probe radi pre par dana otkacio lamda sondu i to mi se vise nije desavalo.
prosle god sam menjao termostat i stavio sam onaj fransuski, zaboravio sam mu ime, i sve je radilo super. ove god od kako je hladno duva mi mlako i opada mi temperatura motora kada vozim na otvorenom, u gradu kreni stani se neprimecuje.
e sad jasno je meni da je termostat riknuo, ali mi nije jasno da kada ga ostavim na parkingu da se bas dobro ugreje i pustim grejanje idalje duva mlako.
znali neko u cemu je stos?
sto se tice onog podrhtavanja i loseg odaziva na gas kada je hladan motor, o cemu je bila rec na prethodnim stranicama, ja sam imao slicne simtome.
kada upalim auto, kad je hladan, radi odlicno sve dok se ugreje do nekih 60 stepeni gde odjednom pocinje da trokira odbija da prihvati gas (na benzinu naravno) na leru podrhtava...
to traje nikih minut i prestane kao da nista nije ni bilo. to mi nije smetalo jer ga obicno tad prebacim na plin i nemam vise problema, ali sam cisto probe radi pre par dana otkacio lamda sondu i to mi se vise nije desavalo.
- OMP
- Garaža: GP TJet
taj francuski termostat je vernet, postoje razlicita iskustva u vezi tog proizvodjaca, nekima traje dugo nekima rikne posle godinu-dve, ko ce ga znaci, njih je najvise na trzistu i najpovoljniji su koliko sam se ja rapsitivao. probaj da ozracis sistem mozda tu nesto zeza 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Pretresi prethodne strane u temi.Znam da je neko već imao isti problem al' se nesećam detalja

- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Imao sam ja isti problem,majstor mi je to regulisao dvo-komponentnim ljepilom,sad sljaka odlicno 
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
-
gi
- Drug Član
- DushanSD
Mislim da je prikacen iznad neba u gepeku. Ima neka kutijca kad skines nebo, metalna, videces je tu...
FANTAZ'JA
-
gi
- Drug Član
- DushanSD
Nema na cemu. Rekoh da mislim da je tu, nisam 100% siguran. Ja ga nemam na autu (nije prikaceno) tako da ne znam. Ali po onome sto tamo vidim ima par zabica i sidje celo. Procackaj malo
.

FANTAZ'JA
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Modul za grejace i antenu se nalazi u gepeku ispod gornjeg tapacira , prosto se skida postoje plastice zabice , baci pogled odmah ce ti biti jasno 

busso trsi Sline
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ja sam gledao na mojoj, modul ili kako se vec to zove se nalazi u zadnjem stubu na suvozacevoj strani kao i antena i crna kutijica kroz koju prolaze konektori ili neko napajanje.
Da bi dosao do toga moras skinuti zadnju klupu, pa zadnju policu gde su zvucnici, pa tek skidati tapacir ispod kojeg se nalazi ta skalamerija, vrlo je zahtevan posao...
Konektori grejaca zadnjeg stakla su sakriveni ispod, s tim sto se jedan nalazi i na suprotnoj strani
Da bi dosao do toga moras skinuti zadnju klupu, pa zadnju policu gde su zvucnici, pa tek skidati tapacir ispod kojeg se nalazi ta skalamerija, vrlo je zahtevan posao...
Konektori grejaca zadnjeg stakla su sakriveni ispod, s tim sto se jedan nalazi i na suprotnoj strani
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Kod mene na dve 155ice koje sam imao je onoako kako sam napisao, nema skidanja klupe i daske , iz gepeka samo tapacir i otprilike gde se nalazi sijalica tu je i modul za grejace i antenu , postoje dve vrste tih modula , jedan u plasticnoj kutiji koji je inace shit jer je antena slaba i u tamno sivoj metalnoj kutiji dosta veci koji je odlican sto se radia tice 

busso trsi Sline
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
To sto si ti naveo ja sam nalazio kad otvorim gepek, pa skinem tapacir koji ide ispod zadnje police gde je sijalica gepeka, tu ima jedna mala kutijica zasrafljena za lim ispod police, ima na sebi neku oznaku voltaze i cini mi se oznaku u stepenima celzijusa, mislis na to? Cemu sluzi to?
Imam par tih stvari , pa cu uslikati cisto da se zna sta je sta i mene to interesuje jer sam primetio da mi ne radi grejac zadnjeg stakla, mada svetli indikator na tabli kad se ukljuci
Imam par tih stvari , pa cu uslikati cisto da se zna sta je sta i mene to interesuje jer sam primetio da mi ne radi grejac zadnjeg stakla, mada svetli indikator na tabli kad se ukljuci