Republika ili monarhija?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Re: Republika ili monarhija?

Pon Maj 27, 2013 3:10 am

Opet se ponavljaš i opet praviš grešku u proceni........mada u pravu si,umorio sam se!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Maj 27, 2013 7:04 am

Jagnje, pragnje, skup Subotom, Sredom ili bilo kad, značke i sl... su u cilju druženja, nemaju striktno veze sa Alfama ali ima sa kvalitetnim druženjem alfista.

Teme kao republika VS monarhija, Religija VS nereligija, Partizan VS Zvezda su takodje normalne teme ali nemaju cilj za druženje alfista a sa Alfama tek ništa zajedničko nemaju. Veoma su rizične po pitanju uvreda kad nestane argumenata , kad tad nekom dosadi pa opali po Srpski itd...Da ne bi do toga došlo potreban je stalni nadzor moderatora. Postoje forumu koji imaju širok auditorijum na takve teme i ne vidim nikakvu svrhu da vas tri pravite monolog da bi šiljili ud sa pravilnikom, pravdom i zakonima koji UBR nikad nisu na istoj strani..

Osnovno nevaspitanje i elementarno nepoštovanje ljudi koji odvajaju svoj deo vremena da bi mi svi mogli ovde pisati. Ako kaže nije tema za ovde koji ste vi faktori u životu vasione da se vama to posebno obrazlaže? Ego, neprilagodjenost, mala jahta?
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Pon Maj 27, 2013 7:06 am

I sasvim umesni razlozi da startuje tema o mnogo važnijim stvarima od onih kojima smo se do sada bavili... JaMaL?
Mislim da je "neumesno" i totalno uzaludno praviti diskusiju ili ako bas hocete "mlatiti praznu slamu", kako i vecina stvari se zavrsi u srbiji kada se proba voditi ozbiljan razgovor o "ozbiljnoj temi".

Jer, zagrizenost i tvrdoglavost naseg naroda je vrlo dobro poznata svima ovde pa i sire i totalno je uzaludno pokusati voditi dikusiju, bilo koje vrste i povoda, da li zelite da obrazujete narod ili da mu ukazete na mogucnosti i prosirite njihova shvatanja jer ce to odmah biti docekano sa predrasudama, invazivno na njihov nacin razmisljanja i odmah ce biti pokusano ostro branjenje sopstvenih stavova i pokusavanja uvlacenja u njihov zacarani krug njihovog "logicnog i razumnog" razmisljanja, iako ljudi kao vrsta nisu niti logicna niti razumna bica vec vrlo subjektivna, instinktivna i "obojena" prethodnim iskustvima i vaspitanjem sredine iz koje dolaze.

Nas narod (kao i vecina ljudi na ovoj planeti) ne voli da razmislja, 99% ljudi voli da mu se kaze sta da radi i kako jer tako su oslobodjeni sve odgovornosti i imaju koga da krive ako to ne uspe i da prisvajaju zasluge i besramno se samopromovishu ako to uspe. Vrlo je bitno biti prihvacen u sredini, individualnost ne postoji vishe, ko i kako i sta je za to krivo je totalno nebitno za ovu diskusiju, ali dovodi do vrlo zanimljivog zakljucka u vezi originalnog pitanja, i cini ga vrlo jasnim i nebitnim u sustini.

Nema potrebe razglabati o ovome jer samim tim sto smo se separisali na ljubitelje alfa romea i odvojili od nekih tamo ljubitelja bmwa ili opela i nasli razloge zasto je tako a nismo ljubitelji automobila kao takvog smo napravili malo plemensku zajednicu u okviru koje smo se podelili opet na mikro plemena u kojima su nasi stavovi prihvaceni i imamo istomisljenike...

Ako do sada niste ukapirali zasto je ova tema na alfa romeo forumu oksimoron... jbg dobro dosli u opsteprihvacenih 99% planete.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: Re: Republika ili monarhija?

Pon Maj 27, 2013 7:09 am

alfaholic napisao:Budi ljubazan molim te pa argumentuj svoj postupak, imaš pravilnik, dobro ga pročitaj pa obrazloži.
Cim se dokopam kompjutera, dobices odgovor.

Samo cu jednu stvar da napisem.
Tema "Mi Zemljani" je zakljucana, sa razlogom i sa obavestenjem moderatora, ti se pravis jako lud ( ili bolje jako bezobrazan ) i otvaras temu sa ISTIM imenom i kreces da nastavljas pisanije na tu temu. Pa ko koga onda pod.je.bava? ;)

Plus, ti kazes meni da ja DOBRO procitam pravilnik? Jako drsko sa tvoje strane...

Sent from my HTC Desire Z using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pon Maj 27, 2013 7:26 am

Slika je sve bolja. Suma sve manje. :)
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pon Maj 27, 2013 7:56 am

JaMaL napisao:...Mislim da je "neumesno" i totalno uzaludno praviti diskusiju ili ako bas hocete "mlatiti praznu slamu" - kako se i vecina stvari zavrsi u Srbiji kada se proba voditi ozbiljan razgovor o "ozbiljnoj temi".
Jer...
Slažem se...
Alfa je stil... ostalo je status...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 27, 2013 7:58 am

alfaholic napisao:Budi ljubazan molim te pa argumentuj svoj postupak, imaš pravilnik, dobro ga pročitaj pa obrazloži.
§ 10. Moderatori foruma

Osobe koje imaju apsolutno pravo da obrišu ili izmene poruke bez obrazloženja, i pravo da ugase naloge korisnika koji krše navedene standarde, takođe bez obrazloženja.

alfaholic napisao:Misliš li da moje teme nisu pokrenute iz najbolje namere? :)
Put do pakla je poplocan dobrim namerama... :)

Gde vode 'najbolje namere'?

Tema je skrenula sa kursa ozbiljno, a prozivanjem moderatora dodatno izazivas zakljucavanje pa i mali odmor od pisanja. Inace, nemam nista protiv tematike; zanimljiva je ali ne zahvaljujuci tvojim tekstovima. ;)
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Maj 27, 2013 8:12 am

O tome pričam, poslednje poruke su besmislene i izazivaju vatru. Ako je neko pametan kao što misli da jeste onda to treba da shvati i pomogne zajednici. Inače imao bih što šta da dodam na Jmalovu opasku jer kad god neko upotrebi rečenicu "naš narodje takav (nikakav) ja bih dodao traktat o svim narodim koji su takvi ili onakvi, kak okinezi imaju hiljade godian tradiciej a svi vide zadnjih 70 itd.. što bi dovelo do nesporazuma jer su takve teme kao što rekoh za uživo razgovor gde ne čeka na odgovor po nekoliko sati a dotle raste tenzija.

Naravno ako nije pametan onda ga zajednica ili njen izabrani šerif odstrani u zatvor na neko vreme ili trajno u zavisnosti od prekršaja.
Posle kažu šerif lud i treba ga na sud.

Isto tako ko očekuje da jedna pravilnik na jednom jadnom forumu reši sva pitanja iz života zajednice i omogući sterilno poslovanje a svima je jasno da ni držva ne mogu napraviti takve pravilnike je u najmanju ruku neumesan ili zlonameran ako se poziva na takav pravilnik a više puta mu je rečeno da te teme nisu dobrodošle.

Nije nevaspitanje i bezopbrazluk samo u prostom razgovoru, korišćenju psovki kao poštapalica i sl.. Ovo je znatno gore od toga. Istorija je pokazala da se takvi kad tad umisle da su iznad naroda, izabrani da oni baš objane i potamane sve koji ne misle tako...

Izvinajvam se što sam pisao u istoj temi sa dotičnim iako mi je u duhu prave diskusije to rasistički sugerisano da ne radim. Svetlozeleni napred a tamno zeleni pozadi... Reče vozač autobusa kad su crnci najzad dobil ipravo da udju u isti autobus sa belcima i izbila je naravno svadja... Vozač je proglasio da su svi zeleni. Nema belaca i crnaca.
Nemoj praviti atak na moj mozak pa neću ni ja.
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Pon Maj 27, 2013 9:11 am

Samo da vam kažem da se danas prijavljujem na forum prvi put i da vidim da 50% tema nema veze sa automobilima, još gore ako imaju političku ili filozofsku konotaciju, pobegao bih glavom bez obzira.

Postoji gomila foruma sa adekvatnom sadržinom, ne znam čemu svakih par dana osvane ovakva provokaciona tema baš na ovom forumu? Ja imam forum gde piskaram o IT, imam forum gde piskaram o fotografiji, a kada mi se piskara o Alfi dođem ovde. O politici diskutujem samo kad sam isprovociran.

Tapatalk
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Maj 27, 2013 9:18 am

Vrlo "Dobronamerno" izabrane teme,koje sigurno dovode do raslojavanja,a na kraju su dovele i do prozivanja moderatora foruma.
Ovo je forum namenjen automobilizmu i svim temama koje će doprineti zbližavanju ljudi i širenju pozitivne energije među članovima.
Ako neko smatra da je neposredno druženje članova uz neko tradicionalno roštiljanje primitivno i nije po merilu njegovih "Građanskih manira",slobodno može da se uzdrži od priključivanja takvim inicijativama,ali bih samo zamolio da bude parlamentaran i zadrži svoju negativnu energiju za sebe.
U poslednje vreme čitava je poplava raznih aktivista građanske orjentacije,koji na svaki način i u svim situacijama,pokušavaju sebi i drugima (a najviše sebi),da dokažu kako je bilo kakva veza sa tradicijom pogrešna i primitivna,a sami zaboravljaju odakle su im koreni.
Lepo bih preporučio kolegama da praznu slamu sa političkim motivima,mlate na mesnim odborima svojih političkih partija.Otvaranje ovakvih tema po forumima, je jedan od metoda političkih aktivista generalno manjih partija, koji su organizovani poput sekte,koji snimaju raspoloženje učesnika razgovora i ako utvrde da neko ima bliske stavove..sledi PM sa pozivom na razna druženja :)
Prema mom subjektivnom mišljenju,momentalno bih spržio svaku temu koja može dovesti do tenzija po političkim ili verskim pitanjima.
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Maj 27, 2013 9:59 am

Pod jedan tema je opet prerasla u mlaćenje prazne slame. Pod dva bezobrazno podbadanje moderatora i administratora ovog foruma je prešlo granicu dobrog ukusa i lepog ponašanja.

Pošto vidim da se drugi ustručavaju:

U ime naroda (ARCS zajednice)

Zaključavam temu do daljenjeg i dodeljujem po jedno upozorenje gospodi koja se prave da ne razumeju na šta im se ovde skreće pažnja. Nakon upozorenja sledi odmaranje od pisanja bar nekoliko nedelja a nakon toga sledi trajno odmaranje.

Plan i program ste dobili pa sad se upravljajte prema njemu i pre nego što sledeći put kliknete na dugme "Nova tema" dobro razmislite o čemu ćete da pišete.

Toliko od mene.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”