Nove tablice i estetika Alfe...

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: Nove tablice i estetika Alfe...

Sre Jan 12, 2011 6:54 pm

dekideki napisao:...samo da odvrate postene od kradje, lopovi pak...
Ako tablica i registraciona nalepnica (lepi se unutra) moraju da budu usklađene, verovatno krađa tablica, bez eventualnog falsifikovanja registracionih nalepnica, neće biti "posao"... Dakle - realnija mi je nelegalna proizvodnja i tablica i nalepnica, nego krađa nečijih tablica, pa "pravljenje" nalepnica ili samo "amaterska" krađa tablica, pa smo u tom smislu zaštićeni...
Pitanje postavljanja novih tablica bez okvira (i bez mnogo bušenja) mi je sad aktuelnije... Znači nitne?
Poslednja izmena od dusanGT u Sre Jan 12, 2011 7:03 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Sre Jan 12, 2011 7:00 pm

Ja sam to do sad resavao sa 2 srafa samoresca, naravno svetlosrebrne boje i neupadljivi... Naci cu negde sliku kako je to izgledalo u praksi sa starim tablicama...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Jan 12, 2011 7:25 pm

@Starac: samo ti zezaj :D
mislim bre na inostranstvo, tipa hrvatska grcka ili srpske gudure gde je masa kola odjavljeno, nema narod ni za leba a kamoli za tablice, i za prevarante koji zele da se voze putevima sa kamerama koji citaju tablice, pa stave lazne preko sa magnetima. setite se masovne kradja tablica od strane domacih tadasnjih "crnogoraca" (u medjuvremenu su svi preregistrovani) bas zbog ogromne ustede na naplatnim rampama... a nalepnice ne verujem da ce biti primarne sto se kamera tice, kao kod vinjeta nalepnica, vec ce biti lakse za fusherisanje od samih tablica...
:wave:

voleo bih da se sto manje vidi kako je zakaceno za branik, a da ipak ne moze da se skine "kao dobardan". mozda previse trazim ali mozda je to vec neko radio pa nek podeli sa forumasima :beerchug:
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Sre Jan 12, 2011 9:40 pm

@Deki
ako neces da busis da bi sprecio lako skidanje jedno od resenja je da nabavis ekstra jaku magnetnu traku koja je sa jedne strane samolepljiva , da je postavis i pri svakoj voznji montiras tablice a kad parkiras zviznes tablice u gepek :scratch:
magnetna traka link

elem, ja sam jako puno razmisljao sta da radim povodom tablice, nista zbog cega mogu da me deru ovi ne dolazi u obzir i na kraju se ispostavilo da stvarno ni ne primecujem tablicu, zadnju jos nekako kad prilazim vozilu, a prednju ama bas uopste....jbg, nije lepo ali sta je tu je, servirano nam je kao i sve ostalo, a mi cutimo i trpimo, ponosni i neustrasivi :(
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sre Jan 12, 2011 9:57 pm

Malopre sam video komsijinu 147 sa novim tablicama. Moram priznati da je prednja jedva stala, mada je on po svemu sudeći moron (neki klinac) jer mu je alfa skroz izlupana pa kao čekićem ispravljana (krila i hauba). Inače kad se parkira otkida felne na ivičnjak i tako te početničke gluposti kao žensko da vozi...Neko bi ubio za novu 147 iz delte (kupljenu verovatno 2008 kolko sam mogao da procenim). I da tablice je bukvalno zašrafio bez okvira...Svaki dan se nerviram kad vidim tu alfu, kao da plače.

sorry za off, ali malopre sam je baš zagledao.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Jan 12, 2011 10:54 pm

Deki, malo sam saljivo napisao, ali sma u stvari mislio ozbiljno...nema nista od toga, ne birni se.

Ljudi su ocigledno zaboravili da pre nisu postojali okviri za tablice i da su svi srafili tablice. Eto, to ce se vratiti, mada kada cemo tokom vremena da se naviknemo i na ove ogromne tablice i sa okvirima i sve ce opet biti isto... ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Čet Jan 13, 2011 12:03 am

sve ce biti slicno,isto nece biti

i dalje cu kasljati ujutro kad ustanem,otvarati haubu pre prvog paljenja,prelistati forum ali cemo biti stariji i deca rasti u ovom ludom vremenu,gde narkosi i gejovi vladaju svetom...

da ne odem bas mnogo u off.
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Čet Jan 13, 2011 10:48 am

Malo skracivanja:

Slika

Ali, pitanje je koliko se to uopste isplati.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Jan 13, 2011 11:48 am

pa malo vise si je skratio, ovo ne moze da se ne primeti :D
kad bi se skratila do sredine slova Y onda bi izgledala lepse(nego standardna) a manje su sanse, mozda i nemoguce za primetiti od strane pandura npr. ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Jan 13, 2011 5:44 pm

Ako može da se skrati na oko 400mm (375mm je Alfina površina za malu italijansku tablicu) onda zaista vredi truda... Ostaje pitanje čime skratiti (waterjet, laser), kako spojiti i da li ostaju tzv "zaštitna" obeležja (neki kodovi, linije, hologrami)...
Ako se "zbuni" softver za identifikaciju vozila u pokretu (na osnovu snimka tablica sa zbijenim slovima), pa od toga ispadne problem sa zakonom, kako će neko da objasni da mu je jedina ideja bila - estetika Alfe...?
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Čet Jan 13, 2011 7:02 pm

dusan147 napisao: pa od toga ispadne problem sa zakonom,kako će neko da objasni da mu je jedina ideja bila - estetika Alfe...?
Pa najverovatnije sa pozamašnom sumom novaca i kupovinom novih tablica... :blink:
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Čet Jan 13, 2011 7:58 pm

Koji podaci su upisani na novoj saobraćajnoj dozvoli?
Pre svega me interesuju podaci o VLASNIKU ?
adresa, matični broj, broj lk, ...
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Jan 14, 2011 1:46 am

mislim da nove saobracajne nisu jos pocele, kolega sa drugog foruma danas regovao auto i dobio table a saobracajnu dobija za mesec dana, dali mu samo potvrdu da moze da vozi bez saobracajne dok ne stigne
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
freedom
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 10:21 am

Pet Jan 14, 2011 8:47 am

OMP napisao:... dali mu samo potvrdu da moze da vozi bez saobracajne dok ne stigne
Ali ju je zato verovatno uredno platio...

e zemljo 'bem te
:club:
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
Korisnikov avatar
milosh024

Pet Jan 14, 2011 9:02 am

Saobracajna se ceka dve do tri nedelje, pisao sam u svojom temi 5-og kada sam podigao ja moje tablice......na potvrdu, i samo u granicama nase zemlje
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Jan 14, 2011 9:09 am

Koja glupost države. Što su ih puštali kad nisu spremni glupavi panduri. Nadam se da će tokom godine to čekanje na saobraćajnu da se smanji na minimum. Meni ističe registracija sredinom decembra i sad će meni neko da kaže da ja npr. za novaka ne mogu da se provozam van Srbije. Koja glupost.
Korisnikov avatar
milosh024

Pet Jan 14, 2011 9:17 am

Bilo je ljudi ispred mene u SUP-u koji su molili jer imaju poslove van zemlje, sto u Subotici nije strano jer je granica na 30 km, jedan lik je trebao da ide u Austriju konkretno i rekli su mu da je ovo visa sila......a sto kazes nije on kriv sto mu je istekla registracija, niti sto mora da menja tablice. Sto je najcrnje nije mogao ni da se raspita jer 4-og kada sam obilazio sve agencije za registraciju niko nije znao da mi kaze koje takse treba da se plate niti na koje racune. Posle su mu rekli da ce mu dozvoliti da produzi na stare tablice ali samo taj dan i ako ima mesta u staroj sabracajnoj ali on je vec bio platio za nove tablice...i rekli su mu cuvaj te uplatnice godinu dana pa ce ti mozda vaziti kad budes menjao tablice. da smesno je....ali dobro, bitno je da ostanemo ponosni i da nas niko nije pokorio, jer smo pokorili sami sebe :banghead:
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Pet Jan 14, 2011 11:54 am

milosh024 napisao:...ali dobro, bitno je da ostanemo ponosni i da nas niko nije pokorio, jer smo pokorili sami sebe :banghead:
Bez prozivke, molim, jer mislim da je ta rasprava završena. Politika države nema veze sa tim koliko ti voliš svoju zemlju i zbog čega je voliš tako da ne mešaj babe i žabe.
Pa, nije ništa čudno jer im nije prvi put da donesu neki zakon, a oni koji treba da ga izvršavaju nisu upućeni u to i onda nastaju ovakve gluposti.
potpis
Korisnikov avatar
milosh024

Pet Jan 14, 2011 12:34 pm

U pravu si, u pitanju je potpuno individualan i subjektivan dozivljaj, drzave, politike, manipulacije tradicijom i ljudima koji su dovedeni do ludila.......izvinjavam se zbog svog iskazivanja emocija po ovom pitnaju, pogotovo ako je to uzrokovalo nemir u raspravi......
sorry za off :beerchug:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Jan 14, 2011 2:00 pm

Danas vidim drugog komšiju sa crnom 147, stavio samo tablicu preko kontrolne table uz šoferku...a dole na braniku prazan stari okvir. :lol:

Izgleda da ne zna šta raditi...
Korisnikov avatar
dusanGT

Pet Jan 14, 2011 3:19 pm

milosh024 napisao:...nemir u raspravi...
Nemir u raspravi je mnogo manji problem, sitnica čak, u odnosu na maltretiranje ljudi-građana koji su disciplinovano i civilizovano izvršili (i izvršavaće i dalje) sve svoje obaveze...
Mi ovde na pet strana i više dana raspravljamo o dimenzijama, fontu, latinici ili ćirilici, našim ili njihovim slovima, da li i kako da skratimo, pa da onda spojimo, pa kako će da se uklopi i još štošta.
A oni - neodgovorni i nesposobni neradnici nisu obezbedili ni ono što su obećali.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Jan 14, 2011 3:37 pm

nista od kracenja!
sad sam zagledao komsijinu novu tablicu, one 3M folije su iskoristili da naprave hologramske sinusoide koje imaju razlicite sirine i idu jedna preko druge (izgledaju kao bioritam, otprilike). ako se iseku pa spoje izgledace isprekidano, videce se iz aviona da nesto nije kako treba...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Jan 14, 2011 4:10 pm

da li je neko provalio da li su možda tablice savitljive više nego ranije ili suprotno. Možda mogu da se saviju malo pa onda nabranik ipak lepše legnu...
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pet Jan 14, 2011 6:21 pm

dusan147 napisao:Nemir u raspravi je mnogo manji problem, sitnica čak, u odnosu na maltretiranje ljudi-građana koji su disciplinovano i civilizovano izvršili (i izvršavaće i dalje) sve svoje obaveze...
Upravo tako! Lično me stid i sramota umesto svih onih koji sopstvene građane tretiraju kao marvu, a ovo je samo jedan od brojnih žalosnih primera. Od ostalih koji se tiču automobilizma samo da spomenem tragične puteve koji razaraju naša vozila, đubre od goriva po enromnim cenama (koje i dalje ostaje aktuelno zbog zaštite nečijeg monopola), ludačke cene registracije i drugih nameta,...
Dakle, estetika tablica definitivno jeste problem, na koji naravno ne možemo uticati, ali sada se postavlja i pitanje funkcionalnosti. Zalaganje za Evropu malo morgen - samo deklarativno, a u pozadini ništa drugo nego idealan izgovor za nova pustošenja naših novčanika...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 14, 2011 7:42 pm

Vlada Srbije donela je uredbu o izmeni uredbe o visini naknade za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova u oblasti izdavanja vrednosnih obrazaca i registarskih tablica i fotokopiranja dokumentacije.

Najviši iznos građani će plaćati za registarske tablice koje sami izberu - 80.000 dinara, navodi se u odluci, objavljenoj u najnovijem „Službenom glasniku”.

Toliko će se plaćati za registarske tablice za teške četvorocikle, odnosno putnička vozila po izboru, kao i za posebnu zadnju registarsku tablicu za teške četvorocikle, odnosno putnička vozila, navodi se u odluci.

Izdavanje vozačke dozvole, u bruto iznosu, košta 800 dinara, probne vozačke dozvole 500 dinara, saobraćajne dozvole 1200 dinara, potvrda o privremenoj registraciji 300 dinara, navodi se u odluci.

Registracione nalepnice koštaju 400 dinara, registarske tablice za teške četvorocikle, putnička vozila, autobuse, trolejbuse i teretna vozila 2000 dinara...

Od bruto iznosa koji građani plaćaju, kako je navedeno u uredbi, deo novca se uplaćuje na račun Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Autor : Tanjug.rs

Povratak na “Cafeteria da Romeo”