Pogotovo ona scena kada Dzeremija izvuku iz mulja Rendz Roverom, a on samo kratko kaze: "So as we can see, my car is best"
Sjajan je i finalni zaključak emisije: "Najpouzdaniji auto na svetu je zapravo najnepouzdaniji auto na svetu"Zillgian napisao:Kaaako je dobar specijal, doduse, svaki je
Pogotovo ona scena kada Dzeremija izvuku iz mulja Rendz Roverom, a on samo kratko kaze: "So as we can see, my car is best"
Još jednom se slažem u potpunosti, kolegaBogdan156 napisao:Dobra epizoda dobra, nije bas kao specijal ali je dobra. Svidja mi se sto su napljuvali X6, potpuno se slazem da je besmislen automobil..
Ako vec redovno pratis TG trebao si shvatiti da ne postoji auto koji ce do kraja da ishvale i da pricaju kako je odlican , uvek postoji odredjena doza sarkazma u svakoj njegovoj kritici , najpre odusevljenje pa onda krece da govori o tome kao da je to nesto najgore sto je vozio , ili obrnuta situacija odmah pocne da se zali na auto i kraju tek onako spomene da je to ipak odlican auto.darko qv napisao:Daaa...i to me nekad strasno nervira.Svemu nadju manu.Na pr.Kad je testirao 166 bio je toliko odusevljen (Jeremy) da je vikao iz auta na lika koji je prolazio sa A4---KUPIO SI POGRESAN AUTO!!!!!..Istina ziva,ali nakraju je morao da prica kako ce joj pasti cijena i da je bolje da se kupuje polovna.A,mogu misliti koliki dio njihovog auditorijuma,njih shvata previse ozbiljno...zato i nema 166 toliko na putevima...
...cekaju ljudi da je kupe polovnu,a kako to misle da izvedu???Neko treba da je ipak kupi novu...
![]()
![]()
alfanatic napisao:@ milance
Naravno da Alfisti nipošto ne pljuju po drugim automobilima i ako se neko po raznim forumima bori za međusobno uvažavanje i toleranciju, onda sam to ja! Ali lični stav se uvek može i treba izneti! Naravno da ja ne sporim kako je X6 fantastičan auto po pitanju mehanike, motorizacije i svega drugog što krasi BMW, ali naprosto auto ima loš imidž (pogotovo u ovoj našoj sredini kada se vidi ko teži takvim automobilima i ko ih uglavnom sebi priušti) i ne zna se kome i za čega služi, što je upravo Clarkson i apostrofirao! Auto je sav budžast, nit je terenac, nit je coupe ili bilo šta treće. Pokušalo se da bude luksuzan, a ispao je izuzetno tvrd i neudoban za putnike pozadi. Ima poveliki klirens, a nema nikakve terenske sposobnosti. Kažu da ima i nešto coupeovsko u njemu, ali baš zato što je tako nabudžen naprosto je neviđeno ružan poredeći ga sa bilo kojom coupeom! Po meni to je promašaj i preterivanje, odnosno preterano razvodnjavanje proizvodnog programa. Pogledajte samo na čega liči ovaj novi X1, još je gadnii od X3 koga inače smatram ružnim kvazi-terencem! Ali dobro, ako ima kupaca, BMW ima račun da to radi. Ja nemam ništa protiv i neka rade šta hoće, ali meni se to ne dopada. Kada je BMW u pitanju, onda mi pre svega žmarci pođu od slova "M" i serija 3 i 5![]()
@ Svi
Mala preporuka za sve koji Top Gear ne doživljavaju na pravi način! U pitanju je šou - pravi mali spektakl gde je Clarkson izgradio reputaciju vrhunskog cinika-kritičara kome je cilj ne samo da edukuje ljubitelje automobilizma, već da pređe crtu kada god može i da šokira narod! Što se veća prašina diže, što veći publicitet izaziva, to popularnost emisiji raste, a i BBC trlja ruke zadovoljno! Nema koga Clarkson i drugovi nisu potkačili, od praktično svih brendova i proizvođača automobila, pa sve do političara, establišmenta i samih vlada! I to ne samo nekih drugih zemalja, već je umeo žestoko da nagazi i svoje. Naravno, o tome se priča i to donosi nove poklonike i popularnost! U sve to ekipa je unela sasvim novu i svežu dozu humora i spektakla, zbog čega popularnost serijalu ne jenjava. Lično, ne vidim nikakvu konkurenciju Top Gearu - ubedljivo su najbolji i najzanimljiviji. A to što umeju da nagaze i Alfu - pa to je sasvim za očekivati i nisu poštedeli baš nikoga![]()
Sve je to deo spektakla, pri čemu ima mnogo istine u svemu što kažu bez uvijanja i milosti! Ali prava istina je da sva trojica veoma cene i vole Alfa Romeo, uz obaveznu konstataciju da nema pravog "petrolheada" koji nekada u životu nije posedovao Alfu! Takođe, još 2000. godine Jeremy je radio emisiju Top 100 automobila svih vremena gde su Italijani barem ravnopravni, ako već ne i ispred Nemaca. Ima tu i Alfi, a model 166 V6 Jeremy je stavio na mesto 49 najboljih svih vremena, oduševljavajući se zvukom i pojavom auta! Njegov citat je da "možda ima lepših automobila na svetu, ali nikako i four-door saloon, što bi trebalo da predstavlja velike limuzine"! Takođe, reče da ima i boljih limuzina na svetu, ali jako malo! Meni je to dovoljno, a ko želi da pogleda, neka potraži Jeremy Clarskon Top 100 iz 2000. godine na internetu!
Dakle, smejte se i uživajte uz Top Gear! Očekujte da ekipa nagazi sve i svakoga u svojim emisijama, pri čemu ne štede nimalo ni jedni druge