Ada Huja Test drive - utisci

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Okt 11, 2008 1:53 pm

To je zapravo vise pitanje filozofije nego realna postavka stvari... Recimo da je tako, ali ipak izostavljas glavni i osnovni momenat kad je rec o automobilu, a to je cinjenica da je on jedino i iskljucivo prevozno sredstvo, a sve ostale asocijacije su se kreirale u vremenu i prostoru i ne znace mnogo za sam razvoj istog, ali se u isto vreme mnogo eksploatisu u promotivne svrhe sada kad je nastupila kriza autorstva, pa i identiteta u isto vreme, usled nedostatka zdravih ideja i realnih novina...

Generalno, jeste tako kako kazes, to je Fiat, ali bitnost toga se zasniva na prilicno niskim ljudskim potrebama da pripadaju necemu zarad svoje sopstvene identifikacije, a da li je neka Alfa proizvedena u Torinu, u Fiat-ovoj fabrici i nema mnogo veze ni sa cim drugim, osim sa tim puritanistickim opterecivanjima je li neko pravi Srbin, Hrvat, Maor, ili paor, jer ko je ciju babu opleo za onih 500 godina niko zivi ne zna, a svi se danas trude da pokazu i ocuvaju neki svoj identitet u ovo vreme globalizacije...

Konkretno, ako se vec zadrzavamo u tim krugovima sta je ko napravio i koliko je originalno, prosto sticem utisak da je Alfa, iako pod Fiat-om, jos mozda jedini brend koji se ne dodvorava sirokim masama po pitanju skandalozno surogatnih proizvoda, mozda jer malo zaostaju pa tek sada izbacuju SUV, ali ipak verujem da je to glavno nacelo samog brenda, ostati dosledan nekim osnovnim principima, a je li platforma darivana od Fiat-a, Mercedesa, ili Ford-a, zapravo ne znaci nsita, samo statisticki podatak... Sa druge strane, retko koji brand ima tako izrazenu osobenost i originalnost po pitanju design-a, pa cak i toliko obozavani Ferrari, jer kako skoro rece Jeremy Clarkson, od 355 na ovamo se nije pojavio ni jedan lep automobil iz Maranela , a svi im se dive jer je to samo jos jedan Ferrari, kao da je to postao aksiom...
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Ned Okt 12, 2008 7:42 pm

Meni, koji jos uvek u novcaniku nosim sliku HF Integrale Martini 6, se digla kosa na glavi kada sam video cemu su dali naziv Delta, sveto ime u istoriji Lancie. :shock:
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Sre Okt 15, 2008 1:05 pm

@JaMaL

Auu brate... pa shta to bi... neko te naljutio, a?

@Na temu nove Delte

Od nekadashnje IKONE napravili su neuspeli eksperiment na temu .mali Djovani bi da hteo bude Hiroshi Takanaga - shta ti ja znam. i to naravno ne lichi ni na shta... OK, oni kazu da su napravili automobil koji je klasa za sebe i ne spada sasvim ni u jednu kategoriju... Slazem se, taj automobil ne spade nigde i samim tim ne mogu da shvatim o chemu su razmishali i koja im je bila ciljna grupa? I zashto to ime - DELTA? Gde je veza? 'ajde lepo je to i hrabro pokushati neshto novo, ali zashto sa starim i velikim imenom DELTA za koju se zna gde pripada i koja ce zauvek zauzimati znachajno mesto u istoriji auto industrije i josh vishe u svetu auto sporta... Zashto ne i NOVO ime za NOVI automobil u NOVOJ (?) kategoriji samo njima znanoj?
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
QV lale
Garaža: Alfe & Lancie
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:26 pm

Sre Okt 15, 2008 3:52 pm

Jamal & BojanTI :bow:

A sto se tice lancie i delte....Nemam reci...taaakvo ime su iskoristili za taj kombi kupe limuzina suv ili sta vec!? Cekaj,pa jesu oni luuuudi pa da razhjebu i to malo sto je ostalo od lancie!? To sveto ime DELTA!? Dobro pa nisu dali ime Stratos...Zaista nikako ne razumem takav potez...jedino mogu da kazem : Ode sve u qrc.. :roll:
Slika
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Okt 16, 2008 10:57 am

Da budemo objektivni, sve je to FIAT-ovo maslo! :evil:
Jedino mi nikako ne ide u glavu zasto sistematski unistava LANCIA brand... :?

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”