ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!
-
Go
- Drug Član
@75ts sta da ti kazem nije ni cudno kad motor sam otvarao mali milion puta i svaki put ga mrvario nekim novim djelovama tima bregaste,ventili,testovi sa nekoliko tipova karburatora i tako dalje ali sva sreca da ju imam samo tza gust a ne za svaki,driftam i vozim autoslalom
evo sad u nedjelju imam trku
evo sad u nedjelju imam trku
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Danas je lamela rekla pa-pa...
a ja sam u teskoj frci sa faxom (ispit u petak) i ne mogu da stignem da to sredim... :bluecry: :bluecry: :bluecry:
Inace, Nigy, probao sam ono sa guranjem zadnjice rukom: ne mrda levo-desno vec amortizer na suprotnoj strani malo potone - izgleda da je do njih... Nisu prazni, ali sigurno su blizu kraja.. anyway sam planirao da ubrzo menjam zadnje za neki Sachs, Koni ili slicno...

Moja cica nece u Novi Sad....
Danas je lamela rekla pa-pa...
a ja sam u teskoj frci sa faxom (ispit u petak) i ne mogu da stignem da to sredim... :bluecry: :bluecry: :bluecry:
Inace, Nigy, probao sam ono sa guranjem zadnjice rukom: ne mrda levo-desno vec amortizer na suprotnoj strani malo potone - izgleda da je do njih... Nisu prazni, ali sigurno su blizu kraja.. anyway sam planirao da ubrzo menjam zadnje za neki Sachs, Koni ili slicno...
- Nigy
- Garaža: .
Mislim da treba zvati ono dvoje iz X files...
Jeste, ali tada je bilo 29, pa smo otvorili 30., pa se nekako poavilo 32 strane, da bi sada ponovo otisli na 29.Sasha napisao:Broj strana se smanjio zato sto je deo diskusije 33 vs 75 prebacen u novu topic.
Mislim da treba zvati ono dvoje iz X files...

Mi spojler imamo fabricki, vrlo neprimetan jer je lepo ukomponovan. :coolSasha napisao:To je naknadno ubacen deo spojlera u stilu 33-ki.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Nigy
Nego, obecao sam da cu u NS doneti zastavu na kojoj je 155. :cool
Da, extremno su retki ti otvori, a vidim da nisu 'nasumice' buseni jer nisu potpuno simetricni.75ts napisao:To su fabricki otvori i vidjao sam ih na par diesela.
A malopre i u 156.75ts napisao:@nigy
upravo si presao u klub 155tica poshtio si postovao 155 poruku

Nego, obecao sam da cu u NS doneti zastavu na kojoj je 155. :cool
- Nigy
Racunam na tebe da ce barem u nekom trenutku na skupu sve 75ice biti na okupu za slikanje. One dve fotke sto si uslikao pred prosli skup vrtim kao desktop background, pa bih jos neku. :cool
Napravim foru je kada neko dodje i pocne da se raspituje za Alfe sa fotke a ja kazem 'Pronadji moju!'

Racunam na tebe da ce barem u nekom trenutku na skupu sve 75ice biti na okupu za slikanje. One dve fotke sto si uslikao pred prosli skup vrtim kao desktop background, pa bih jos neku. :cool
Napravim foru je kada neko dodje i pocne da se raspituje za Alfe sa fotke a ja kazem 'Pronadji moju!'

-
Go
- Drug Član
Dacu sve od sebe da parking bude organizovan po modelima
Ako bas i ne budem mogao da se dogovorim za sve, SEKTA 75 ce sigurno imati svoj parking-plac
Toliko mogu, tj. mozemo da uradimo....
E sad, ja sam mislio da cu uspeti da nam napravim svima po jednu solju sa natpisom ALFA ROMEO 75, medjutim...
Dogovoricemo se na skupu za to, naravno ako se svi slazete?
Ja cu saznati cenu do tada, a za kvalitet nemate brige :cool
Recimo ovako nesto, s tim da je umesto .zmijceta.-naravno 75!

Ako bas i ne budem mogao da se dogovorim za sve, SEKTA 75 ce sigurno imati svoj parking-plac

Toliko mogu, tj. mozemo da uradimo....
E sad, ja sam mislio da cu uspeti da nam napravim svima po jednu solju sa natpisom ALFA ROMEO 75, medjutim...

Dogovoricemo se na skupu za to, naravno ako se svi slazete?

Ja cu saznati cenu do tada, a za kvalitet nemate brige :cool
Recimo ovako nesto, s tim da je umesto .zmijceta.-naravno 75!

-
Go
- Drug Član
2.0 V6 Turbo ga ima na 6500rpm i chipovanjem se ta granica dize na 6800rpm, ali za 75 Turbo ne pise nista, sto valjda znaci da ga nema...
Dokle je vrteti?
Standard do 6200rpm maximalno (zuto polje), posto joj je full snaga vec na 5800rpm.
Kao sto sam i ranije pisao, na 4500rpm raspolaze sa 145ks, tako da nema potrebe za .cedjenjem. snage na visokim obrtajima
Naravno, kod nekog ozbiljnog tuninga, stvar se bitno menja....
Citao sam na nekim Alfa forumima kako se turbaljke veselo vrte i preko 7000rpm, ali su tu u pitanju motori sa 300(i vise)ks
Maksimum koji je (koliko sam ja uspeo da saznam) izvucen iz 1.8 turbo je oko 430ks
:racer: fsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss...

Dokle je vrteti?
Standard do 6200rpm maximalno (zuto polje), posto joj je full snaga vec na 5800rpm.
Kao sto sam i ranije pisao, na 4500rpm raspolaze sa 145ks, tako da nema potrebe za .cedjenjem. snage na visokim obrtajima

Naravno, kod nekog ozbiljnog tuninga, stvar se bitno menja....
Citao sam na nekim Alfa forumima kako se turbaljke veselo vrte i preko 7000rpm, ali su tu u pitanju motori sa 300(i vise)ks

Maksimum koji je (koliko sam ja uspeo da saznam) izvucen iz 1.8 turbo je oko 430ks

:racer: fsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss...