Poštovane kolege,
Imam Mito 1.3 sa JTDm, čuje se zveckanje u motoru u pravilnim vremenskim intervalima kad je motor na radnoj temperaturi , kad je hladan nema tog zvuka i ne mogu da odredim odakle tačno dolazi zvuk ali bi rekao iz predela turbine , tu negde, šta tu moze da bude?
Druga stvar je lanac motora koji se čuje na paljenju (zveckanje tipa 2 sekunde) koje se za 100% pojača kad je auto parkiran na nagibu (prednji kraj gore) na ravnom zvuk je dosta tiši, dali preporučujete hitnu zamenu lanca i koga mi preporučujete u Beogradu da obavi zamenu lanca?
U videu možete čuti taj zvuk zveketanja na leru:
Mito 1.3 JTDm zveckanje u motoru
- tasicss
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen.
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Preporuka je kod majstora da odes,pregleda se auto citavo.Remenice sve i td i td.Ako nisi mjenjao nikako set lanca nema sta da cekas.To nije skupo.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- tasicss
Već sam krenuo u potragu za set lanca i vodene pumpe, posto ne mogu da pronađem OE set i informaciju ko proizvodi za Fiat/Alfa izbor se sveo na SKF ili INU. Sto se tiče izbora normalnog mehaničara pomoć bi mi i tu dobrodošla.
- tasicss
OE set je FPT ali nema mogućnosti da se kupi van ovlašćenog servisa a cena za set je 320€ tako da ću uzeti INU ili SKF set lanca + vodena pumpa.