Poštovanje članovi,
Skoro sam slučajno naleteo na Alfu 164 koja je mnogima od vas poznata ali se retko viđa na ulici (lično je nisam video nikad da pamtim) i čini mi se da se ne priča previše o njoj u kontektsu zanimljivog klasika. Razmatram da je kupim i sređujem postepeno ali i da imam mogućnost da je aktivno vozim jer želim da koristim svoje automobile, ma koliko oni bili retki/komplikovani ili posebni. Zanima me vaše mišljenje o njoj, o motorima (video sam da postoji čak i jedan dizel o kom skoro pa i nema informacija), održavanju, dostupnosti rezervnih delova kao i preporukama za ljude koji bi se bavili održavanjem iste. Kažem, svideo mi se mnogo dizajn, voleo bih da kupim neku takođe ako neko prodaje i ima neki primerak za preporuku. Koliko je realno da se svakodnevno vozi i održava u današnje vreme?
Hvala svima na odgovorima!
Alfa 164 u 2025. godini
- Transporter159
- Garaža: Alfa Romeo 159, 1.9 jtdm
Hmmm 164...Pre 35g. imao sam priliku da je vozim novu , 2,5 turbo dizel, vozio sam i 2.0 v6 . Delova na trzistu ,tesko da ima ,dakle odrzavanje odnosno sredjivanje ,nece bas biti lako.Znam da je u evropi jako cene i da cena raste,svakako ne za olesene primerke kao kod nas. Mislim da taj auto nije za svakodnevnu upotrebu,ne zato sto ne valja nego sto treba sacuvati te automobile.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Svakodnevnu upotrebu bi trebalo da zaboravis. Mozes je uzeti za sredjivanje i cuvanje, voznju vikendom i nista vise, i to bih uzeo u obzir samo benzince sa 6 cilindara.