Godinama čitam forum ali evo sad sam se i registrovao i nadi da će te mi pomoći da rešim problem.
Da skratim priču, u pitanju je 156 jtd 8v
Alfa je jednog dana počela da radi na 3 klipa i duže je verglala pre nego što upali, sledećeg dana nije uopšte htela da upali.
-Dijagnostika ne izbacuje grešku (sem grejača koji je davno vrisnuo i egr-a koji je davno zatvoren)
-Majstor je krenuo od senzora radilice (stavljen nov), potom: nov filter goriva, regulator pritiska goriva na pumpi (polovan), pumpa u rezervoaru, pumpa visokog pritiska, 3 seta Dizni polovnih od kojih je jedan set pre ugradnje odnet kod bošiste na proveru da budemo sigurni da su ispravne
Auto sa svakim diznama upali normalno i radi nekih 20-30 min, počne da trokira, ugasi se i kraj.
Ono što je bitno napomenuti pre nego što je počelo sve to da se dešava sipao sam dizel iz kante (znam, kreten
Majstor tvrdi da se prljavština iz nafte nakupila na zidovima cevi i svega ostalog i da se otopi kada motor dostigne određenu temperaturu i zapeknu dizne.
Inače, probali smo ubaciti dizne iz Alfe u moj drugi auto (isto jtd) neće da sastavi.
Stara nafta je naravno izvučena iz rezervoara i sipana je nova (sa pumpe, naravno
Bošista traži od 480-600e da uradi pumpu i dizne.
Sad ne znam da li mi je pametnije da platim to ili da dodam još toliko i da kupim drugu alfu
Eto, ako je neko imao sličan problem svako mišljenje je dobrodošlo, sem onoga da sam kreten, to znam