Alfa Romeo 159 - Multimedia
- vule93
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 Jtdm Q-Tronic
Pozdrav, uzeo sam original multimediju za Alfu 159. Auto mi je sa fabrickim radijom. Kakva je procedura povezivanja posto kada povezem dzekove koje imam i dam kontakt multimedija ne radi. Hvala
- Sale_939
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 159
Mislis onu tipsku android ili fabricku navi?
Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka
Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka
Ako je tipska multimedija onda ide dzek na dzek nema budzenja....
Inace kupujem fabricki radio za 159 koji ima aux (ili ti cd sharzer), sa obicnim radiom mi ne radi bt modul....
Inace kupujem fabricki radio za 159 koji ima aux (ili ti cd sharzer), sa obicnim radiom mi ne radi bt modul....
- Nikola19933
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Zdravo imam problem oko povezivanje multimedije za Alfu 159. Multimedija je kineska mp5 player. Na fabricke dzekove ne radi, jel zna neko kako da povezem da radi?
Hvala svima
Hvala svima
- Lakson
- Drug Član
- Garaža: ̶ ̶̶̶A̶̶̶l̶̶̶f̶̶̶a̶̶̶ ̶̶̶R̶̶̶o̶̶̶m̶̶̶e̶̶̶o̶̶̶ ̶̶̶1̶̶̶5̶̶̶6̶̶̶ ̶1̶.̶9̶ ̶J̶T̶D̶m̶ ̶̶̶S̶̶̶p̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶t̶̶̶w̶̶̶a̶̶̶g̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶
Alfa Romeo Giulietta SUPER 1.4 TB
Alfa Romeo 159 2.2 JTS - Lokacija: Beograd
Ako si imao fabričku navigaciju pinout u glavnom (belom) konektoru će ti izgledati kao na slici gore nakon uputstava koje sam ucrtao. Znači + žica će ti biti u prvom donjem konektoru, a u trećem gonjem žica od kontakta. E ti bi u principu trebalo da vratiš na varijantu kako je bilo pre nego što su ucrtana uputstva. Znači precvikaš treću u gornjem konektoru i na to mesto ubaciš prvu iz donjeg. Onda bi trebalo da valja. Pre nego što probaš bilo šta od ovoga prikači multimediju na žice da vidiš da li uopšte radi.
E sad, ako si imao fabrički radio, postoji i varijanta ako je tipska ili je univerzalna. Ako je tipska, baš za 159-ku, trebalo bi da dobiješ džekove i sve što ti je potrebno za povezivanje. Ako je univerzalna trebaće ti adapteri. Koliko sam ja gledao (kolege ispravite me ako grešim) kod nas nemaš da ih kupiš, a najbliže što imaš je u Hrvatskoj za nešto sitno preko 100e. Topli savet, ako već želiš android, vrati tu koju si uzeo i kupi tipsku...
Nadam se da sam bio od pomoći!
Srećno!
Re: Alfa Romeo 159 - Multimedia
Prvo da li si fabrički imao navigaciju ili radio? Ako si imao fabričku navigaciju najverovatnije ne valjaju pinovi u konektoru. Te android multimedije su najčešće pravljene da se stave umesto radija. Ako hoćeš da rizikuješ probaj sledeće:Nikola19933 napisao: ↑Ned Jan 12, 2025 12:03 amZdravo imam problem oko povezivanje multimedije za Alfu 159. Multimedija je kineska mp5 player. Na fabricke dzekove ne radi, jel zna neko kako da povezem da radi?
Hvala svima

Ako si imao fabričku navigaciju pinout u glavnom (belom) konektoru će ti izgledati kao na slici gore nakon uputstava koje sam ucrtao. Znači + žica će ti biti u prvom donjem konektoru, a u trećem gonjem žica od kontakta. E ti bi u principu trebalo da vratiš na varijantu kako je bilo pre nego što su ucrtana uputstva. Znači precvikaš treću u gornjem konektoru i na to mesto ubaciš prvu iz donjeg. Onda bi trebalo da valja. Pre nego što probaš bilo šta od ovoga prikači multimediju na žice da vidiš da li uopšte radi.
E sad, ako si imao fabrički radio, postoji i varijanta ako je tipska ili je univerzalna. Ako je tipska, baš za 159-ku, trebalo bi da dobiješ džekove i sve što ti je potrebno za povezivanje. Ako je univerzalna trebaće ti adapteri. Koliko sam ja gledao (kolege ispravite me ako grešim) kod nas nemaš da ih kupiš, a najbliže što imaš je u Hrvatskoj za nešto sitno preko 100e. Topli savet, ako već želiš android, vrati tu koju si uzeo i kupi tipsku...
Nadam se da sam bio od pomoći!
Srećno!

"Zvuk violončela koji svira anđeo na jastuku od meda" 

- Nikola19933
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Imam fabricki radio cd na autu. E sad ovo sto si obelezio +braon iz start dugmeta sta da radim sa tom zicom?
- Lakson
- Drug Član
- Garaža: ̶ ̶̶̶A̶̶̶l̶̶̶f̶̶̶a̶̶̶ ̶̶̶R̶̶̶o̶̶̶m̶̶̶e̶̶̶o̶̶̶ ̶̶̶1̶̶̶5̶̶̶6̶̶̶ ̶1̶.̶9̶ ̶J̶T̶D̶m̶ ̶̶̶S̶̶̶p̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶t̶̶̶w̶̶̶a̶̶̶g̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶
Alfa Romeo Giulietta SUPER 1.4 TB
Alfa Romeo 159 2.2 JTS - Lokacija: Beograd
Ako imaš fabriči radio onda ne pipaš ništa. Onda ti trebaju adapteri koje, čak i ako uspeš da nađeš kod nas, platićeš ih brda para... Ako možeš vrati tu multimediju i uzmi tipsku... ili odvezi kod nekog električara koji zna da poveže...
"Zvuk violončela koji svira anđeo na jastuku od meda" 

Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”