Hahahaha ma gde bre da je olaksam, sta mogu da izvadim iz nje? -Plinsku bocu, rezervni tocak, drzac za limenku? Hahahaha salim se, ali stvarno ne znam sta bih mogao da sklonim, pa mislim da je bolje da stavim K&N filter i protocni lonac, a kad je budem sredio mehanicki, posto ima nekih ulaganja, onda cu da kupim felne, spojler, znak, krilo, i jos po nesto. Mislim da ima katalizator.
Alfa je Alfa.
Ima prostora, a jos ako bih uklonio staru kutiju gde stoji filter i ostalo, ima da bude pomalo prazno.
Ovo mi je zelja, ali to se vrv nece ostvariti:
Kako povecati snagu auta?
- AlfistaBRE
- Garaža: 2006. Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 110KW
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Ne znam bas koliko je pametno da montira pecurku jer ima plin
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- OMP
- Garaža: GP TJet
nije pametno uopste posebno na venturi sistemu plina, na sekventu i moze da prodje ali nije pozeljno mada ljudi svasta voze pa kod nekog super radi kod nekog zezaDucero napisao:Ne znam bas koliko je pametno da montira pecurku jer ima plin
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
i nemojte da mislite da ako stavite protocne lonce dobijate na snazi, opet je tu rec o zvuku i subjektivnom osecaju ali vrlo lako moze i da se izgubi snaga ili da ostane ista, pogledajte profi racing lonce i necete videti protocne vec svaki lonac ima neku svoju pricu unutra, to je matematika, tako da ih ne bi dzabe tako pravili.
Nije fora samo da izduvni gasovi sto pre izadju i bez prepreka, bitno je i kojom brzinom izlaze i u kojoj kolicini, nekad su trkacki automobili imali samo cevku od grane do krajam, pa se mislilo da ako je cevka sto kraća to je bolje te su ih savijali odmah iza prednjih tockova ili kod vrata, onda su vremenom skontali da su kratke cevke bzvz i da trebaju biti duze pa su ih produzivali, cesto i van gabarita vozila da bi konacno kako su godine prolazile skontali da lonac ipak vrsi neku funkciju. poenta price je da je to sve matematika a ne samo skin lonac, stavi ovaj, onaj i dobijas 10 konja i slicne carsijske price
neki trkaci provedu ceo dan na dinamometrima i probaju takve gluposti da ne bi verovali na cemu sve moz da se dobije ili izgubi i cesto ispada da logicne stvari ne rade posao kako se u prvi mah misli.
Nije fora samo da izduvni gasovi sto pre izadju i bez prepreka, bitno je i kojom brzinom izlaze i u kojoj kolicini, nekad su trkacki automobili imali samo cevku od grane do krajam, pa se mislilo da ako je cevka sto kraća to je bolje te su ih savijali odmah iza prednjih tockova ili kod vrata, onda su vremenom skontali da su kratke cevke bzvz i da trebaju biti duze pa su ih produzivali, cesto i van gabarita vozila da bi konacno kako su godine prolazile skontali da lonac ipak vrsi neku funkciju. poenta price je da je to sve matematika a ne samo skin lonac, stavi ovaj, onaj i dobijas 10 konja i slicne carsijske price
neki trkaci provedu ceo dan na dinamometrima i probaju takve gluposti da ne bi verovali na cemu sve moz da se dobije ili izgubi i cesto ispada da logicne stvari ne rade posao kako se u prvi mah misli.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
E svaka ti je k`a u Njegosa
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Mar_Kes85
- Drug Član
- Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA - Lokacija: Beograd
@alfistabre
Mozes svasta nesto da povadis ako krenes u tom pravcu povecanja performansi. Mada verujem da to ne zelis :-)
Za lonac se slazem, dobijes na zvuku bez ikakvih rizika, dok za pecurku nisam siguran. Imao ja nekad na fiat bravo-u i nekako vezujem pocetak problema sa motorom od montiranja iste. Sto naravno ne mora nista da znaci. Svakako sam za neki sportski filter ali u fabricki predvidjenom prostoru za isti...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mozes svasta nesto da povadis ako krenes u tom pravcu povecanja performansi. Mada verujem da to ne zelis :-)
Za lonac se slazem, dobijes na zvuku bez ikakvih rizika, dok za pecurku nisam siguran. Imao ja nekad na fiat bravo-u i nekako vezujem pocetak problema sa motorom od montiranja iste. Sto naravno ne mora nista da znaci. Svakako sam za neki sportski filter ali u fabricki predvidjenom prostoru za isti...
- AlfistaBRE
Mar_Kes85, Sta ti mislis da nije potrebno u autu, a da opterecuje auto, naravno, sto se tice tezine? Ipak, koliko ja ovde vidim, bolje je da usis bude stock, a jedino da zamenim lonac, ako nista drugo, bar zbog zvuka.
- Mar_Kes85
- Drug Član
- Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA - Lokacija: Beograd
Ako ti je to jedini auto onda mu je sve potrebno.. Ako imas jos neki a zelis track day auto onda vadi komplet enterijer osim vozackog sedista i table... Sve iz geoeka takodje, odnosno sve sto ima veze sa estetikom i izolacijom, zamenis felne za neke lakse i to je to za prvi korak...-
Slazem se da usis ostavis u stock-u, a da lonac zamenis, to cu i ja ubrzo da uradim kod mene... Naravno zbog zvuka pre svega.
Slazem se da usis ostavis u stock-u, a da lonac zamenis, to cu i ja ubrzo da uradim kod mene... Naravno zbog zvuka pre svega.
- AlfistaBRE
To mi je jedini auto. Ne mogu da vadim enterijer jer imam porodicu, ali bih zeleo da joj uvedem malo sportskog duha.
- OMP
ne mozes da izvadis nista iz auta sto ce znacajno smanjiti tezinu a da auto ostane funkcionalan u porodicnom smislu, tako da zaboravi i taj pravac "poboljsanja performansi" .
dok ne skupis malo ozbiljniji keš i ne razmisljaj o tuningu jer za 50-100e neces nista dobiti sem zvuka i mogucih drugih problema
dok ne skupis malo ozbiljniji keš i ne razmisljaj o tuningu jer za 50-100e neces nista dobiti sem zvuka i mogucih drugih problema
- bane
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Tema je ociscena od postova koji nemaju veze sa njom!
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
otvaranje izduva i usisa, koliko moze. nove bregaste koje vise otvaraju ventile. na kraju ipak mora ecu da dobije novu mapu za gorivo spram prethodno navedenog.
faza dva bi bila sirenje do krajnjih granica usisne i izduvne, poliranje, obrada rupa za sire ventile, brijanje glave i povecanje komresije pa opet mapiranje...
ja sam negde izmedju faza, ali sa stok bregastim... one su najskuplje planinarenje.
postoje i cake tipa izbacivanje serva, olaksavanje zamajca, brutalno ogoljavanje enterijera... koriscenje magnezijumskih felni...
pa treca faza na motoru sa vecim brizgaljkama...
za one koji zaista imaju vremena i onog drugog vremena. za lenje tu je uvek jeftin jtd chip i udri!
faza dva bi bila sirenje do krajnjih granica usisne i izduvne, poliranje, obrada rupa za sire ventile, brijanje glave i povecanje komresije pa opet mapiranje...
ja sam negde izmedju faza, ali sa stok bregastim... one su najskuplje planinarenje.
postoje i cake tipa izbacivanje serva, olaksavanje zamajca, brutalno ogoljavanje enterijera... koriscenje magnezijumskih felni...
pa treca faza na motoru sa vecim brizgaljkama...
za one koji zaista imaju vremena i onog drugog vremena. za lenje tu je uvek jeftin jtd chip i udri!
- vuxi
- Garaža: AR 164 TS 2.0 89god - 109kw
cepša po gasu i eto ga, druga, treća ne prebacuj ispod 4000 obrtaja da vidiš kako ide, piiiip čipovanje
ako imaš plin "odvrni" ga malo više
ako imaš plin "odvrni" ga malo više
lep neki auto ova alfa
- laki_ma
- rookie
- Garaža: Fiat punto evo sporting 1.4 tb multiair