Pozdrav Alfisti, prvi put pisem ovde i izvinjavam se ako tema već postoji, a verovatno postoji
Znam da ima različitih mišljenja po ovom pitanju, neki kažu da je bolje uzeti novu granu i zameniti, neko ipak kaze da je dugoročno rešenje samo ukloniti klapne na usisnoj
Zanima me gde se moze naći nova grana a da je kvalitetna i naravno ne previše skupa, gledao sam skoro po netu i naisao na https://www.neobrothers.co.uk/car-parts ... d-55571993 , da li neko ima iskustva sa ovim proizvođačem i da li vredi da se proba
U pitanju je Alfa 159 2.0 125kw, da li neko zna da li taj motor ima problema s klapnicama, EGR i DPF su off pa bih hteo da cujem vase mišljenje, da li novu granu ili jednostavno ukloniti klapne
Nova usisna ili uklanjanje klapni?
- sinisa
- Garaža: '19 Alfa Romeo Stelvio 2.2
'11 Audi A7 3.0TDI
'07 Citroen C4 2.0VTS
Ex '11 Alfa Romeo 159 2.0JTDm
Ex '09 Alfa Romeo 159 1.8MPI - Lokacija: Beograd
Uvek će biti razlike sa i bez klapni na usisnoj grani. Tema je bila česta na forumu, i mišljenja su podeljena, ali davnih dana imao sam usisnu na kojoj nisu radile klapne i razlika je bila više nego primetna na nižem broju obrtaja. Samo kao podatak, tada (pre 8 godina) usisna grana za 2.0 125kW bila je 465€...
- Maxmilijan
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2003
Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 2010 - Lokacija: Beograd
Ja imam 2.0 125kw i mijenjao sam usisnu granu zato sto je pukla jer je kod nas plasticna. Klapne na 2.0 su metalne nisu plasticne i sve su bile super nije bilo naznaka da ce otpasti. Mislim da je na 1.9 motorima bilo tih problema. Za svaki slucaj ja sam kupio polovnu usisnu od djulijete 2.0 i ta usisna je identicna kao na 159 s tim sto nema fabricki klapne vec neke fiksirane plasticne kosine. Brana mi je to radio i rekao da apsolutno nema potrebe za klapnama i nema razlike. Posle odradjenih logova sa Pittatoreom dosli smo do zakljucka da je sve top bez ikakvih prerada mapi ili bilo cega. Samo smo ostavili motoric sa stare klpne na ovu i to je to.
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
- WhocaresQm
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Jel svaka Giulietta 2.0 125kw ima usisnu bez tih klapni ili zavisi od godine proizvodnje, nemam trenutno nekih problema ili naznaka da klapne nisu dobre, ali ne zelim da rizikujem pa gledam sa sredim to što pre.
Ako znas možda gde bih mogao da nabavim takvu granu bio bih ti zahvalan
Ako znas možda gde bih mogao da nabavim takvu granu bio bih ti zahvalan
- Maxmilijan
Mislim da je moja usisna od one 2.0 djulijete ali ne od 170ks nego tipa 140ks. Usisna je bukvalno ista samo nema klapne fabricki. Mozes vidjeti kod Brane u Vranicu da provjeris ako bas oces da mijenjas. Opet kazem ti ja ne znam za 2.0 motore da je bilo problema sa klapnama. Mozda preventivno da se skine i ocisti sve a posto ti je sve na off nece ti se kasnije ni prljati. Bitno ti je gumica uljne pumpe da bude zamijenjena na tom motoru.
- sinisa
- Garaža: '19 Alfa Romeo Stelvio 2.2
'11 Audi A7 3.0TDI
'07 Citroen C4 2.0VTS
Ex '11 Alfa Romeo 159 2.0JTDm
Ex '09 Alfa Romeo 159 1.8MPI - Lokacija: Beograd
Treba razlikovati dva rešenja:
- Usisna od Giuliette ima fiksne restrikcije, zbog kojih se na nižim obrtajima ponaša slično kao ispravna usisna od 159-ke. Takva usisna ograničava protok vazduha na višim obrtajima, i ima razlike u snazi.
- Usisna od 159-ke sa skinutim leptirima je potpuno druga opcija, i čini motor tromijim na niskim obrtajima, ali na višim ne pravi razliku.
- Sale_939
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 159
Skoro sam zbog pukotine iz koje je isparavo antifriz zamenio usisnu granu sa klapnama za onu od 140ks bez klapni.Razliku nisam primetio, verujem da klapne postoje sa razlogom, ali meni ne smeta u voznji...
Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka
Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka
- Maxmilijan
Pa logicno bi bilo da mora postojati neka razlika u logovima, ali i to smo radili i nije bilo promjena, kako ja ne znam.
- WhocaresQm
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo
Ako se klapne uklone fizički jel se mora softverski ugasiti ili je moguće da se ostavi onaj motoric sto ih pokreće
I jel je moguće očistiti tu plastičnu granu na 2.0 motoru?
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
I jel je moguće očistiti tu plastičnu granu na 2.0 motoru?
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
- Maxmilijan
Motoric ostaje da radi ali nema funkciju. Moze naravno, skine se usisna kao svaka druga i ocisti.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”