Pozdrav svima,
Imam djulijetu 1.4 tb, neće da uđe u crveno.
Nisam je forsirao, nisam takav tip vozača ali mi se desilo tri puta u poslednjih godinu dana da, u preticanju, nagazim je malo jače, čim dođe do crvenog, preko 6000 obrtaja, odjednom gubi snagu, obrtaji naglo padaju. U svim modovima je tako.
Jel to neki problem ili neki bezbednosni fazon, da li neko ima iskustva?
Giulietta neće u crveno
- gpendula
- Revizor ARCS
- Garaža: Giulietta QV
145 QV (wannabe) - Budžet rejs - Lokacija: BG
Neće ni Giulietta QV. Na 6500rpm počinje crveno, a blokada 6250rpm.
Lepše Italijanima verovatno izgleda kad je crveno na višim obrtajima. Manje bitno što je je blokada ranije i jedino ako promašiš brzinu možeš da dodirneš crveno.

Lepše Italijanima verovatno izgleda kad je crveno na višim obrtajima. Manje bitno što je je blokada ranije i jedino ako promašiš brzinu možeš da dodirneš crveno.

- DiscoVolante
- Garaža: Giulietta TurboBenzina
Moja uredno ide u 6500.
Koliko je kw i koja je godina? Znam da su kasnije verzije ekološki malo ugušene..
Koliko je kw i koja je godina? Znam da su kasnije verzije ekološki malo ugušene..
- mirdza
- Garaža: Giulia Veloce
AGP
Mondeo EB - Lokacija: Katowice
Ako je verzija sa 120KS, nema ništa čudno. Tamo je mali IHI VL39 koji se davi preko 5500rpm. Bregaste takođe nisu predviđene za više obrtaja.
280KS @ 400Nm AWD
303KS @ 380Nm FWD
303KS @ 380Nm FWD
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Sprint 2.0
200 AT8 RWD '21 Vesuvio Grigio
+ MiTo QV '10 Rosso
......................................
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kolega, ja se samo pitam da li je kod tebe postojalo nekada drugačije ponašanje, pa je sada u skladu sa ovim opisom, kada se Giulietta neočekivano guši, ili je to slučaj od kako je poseduješ? Ali čini mi se da su ostale kolege na dobrom tragu i da je to očekivano ponašanje kod TB Giuliette.
Ja sam retko kada imao potrebu da je uterujem u obrtaje, a dok sam posedovao svoju od 170 KS preticanja sam obavljao bez da je navlačim skroz u crveno. Bez problema i zadrške je podizala obrtaje, a to je ponašanje novog automobila prvog vlasnika. Inače filozofija novih turbo benzinskih Alfi nije visoka turaža i ona stara škola. Danak modernim vremenima.
Kod benzinske Giulie kao retko kojeg drugog benzinca crveno kreće već od 5.500 obrtaja, što mi se u startu činilo kao greška. Ali nije greška, jednostavno je takva filozofija. Tu je dobar obrtni moment, princip na pola puta između dizelaša i klasičnih benzinaca, pa se tako treba ponašati. Najvažnije da su performanse i potezanja sasvim ozbiljna, bez kompromisa.
Ukratko, kao i ostali mislim da je tu sve kako treba i da samo treba prilagoditi stil vožnje takvom motoru i filozofiji.
Ja sam retko kada imao potrebu da je uterujem u obrtaje, a dok sam posedovao svoju od 170 KS preticanja sam obavljao bez da je navlačim skroz u crveno. Bez problema i zadrške je podizala obrtaje, a to je ponašanje novog automobila prvog vlasnika. Inače filozofija novih turbo benzinskih Alfi nije visoka turaža i ona stara škola. Danak modernim vremenima.
Kod benzinske Giulie kao retko kojeg drugog benzinca crveno kreće već od 5.500 obrtaja, što mi se u startu činilo kao greška. Ali nije greška, jednostavno je takva filozofija. Tu je dobar obrtni moment, princip na pola puta između dizelaša i klasičnih benzinaca, pa se tako treba ponašati. Najvažnije da su performanse i potezanja sasvim ozbiljna, bez kompromisa.
Ukratko, kao i ostali mislim da je tu sve kako treba i da samo treba prilagoditi stil vožnje takvom motoru i filozofiji.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- DiscoVolante
- Garaža: Giulietta TurboBenzina
Vidi se da malo gubi dah preko 5500, ali uredno ide do crvenog polja.mirdza napisao:Ako je verzija sa 120KS, nema ništa čudno. Tamo je mali IHI VL39 koji se davi preko 5500rpm. Bregaste takođe nisu predviđene za više obrtaja.
- mirdza
- Garaža: Giulia Veloce
AGP
Mondeo EB - Lokacija: Katowice
Ne tvrdim da ne može nego da nije za to projektovana.
280KS @ 400Nm AWD
303KS @ 380Nm FWD
303KS @ 380Nm FWD