Lezaj polusovine 1.9 16v
- Milanche46
- Garaža: 159 SW
GT blackline - Lokacija: Obrenovac
Jel menjao neko lezaj na desnoj poluosovini? Ne mislim na trokraki lezaj i solju nego onaj klasicni lezaj koji je fakticki zasrafljen na motor. Kakvi su simptomi bili ako je neko menjao? Ja imam blago zvizdanje( kao suv lezaj) cim predjem 40 km/h, nebitno u kojoj je brzini, da li je stisnuto kvacilo,... Nije klasican zvuk kad crkne lezaj tocka pa bruji i ubija sto brze ides.
- popovicvl
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4
Ja sam svojevremeno menjao na Mondeo 2.0 TDCI. Taj zvuk propalog ležaja me pratio neko vreme, pregledali ležajeve točka, menajli, posle mi palo na pamet na ležaj poluosovine. Tako i bilo. Nakon zamene kao kamen sa glave da mi je pao.
- Milanche46
- b0jan
- Garaža: Alfa Romeo 159 TBi Ti Q2
Nisam bas shvatio na sta kolega konkretno misli, ali evo par informacija o lezaju tocka: isti dolazi sa ABS senzorom, cjena se krece od 30 - 100e u zavisnosti od proizvodjaca, ja bih preporucio SKF. Prije kupovine obratiti paznju na broj zuba, jer nije isti prije i poslje restajla (broj zuba poluosovine). Kvar lezaja moze lako da se dijagnostifikuje mjerenjem toplote, pokvareni lezaj se vise grije.

- popovicvl
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4
Kako sam shvatio, Milanche sumnja na ležaj na poluosovini.
U mom slučaju kad smo ga skinuli, u radnji smo ga našli po broju. Neki klasične dimenzije.Milanche46 napisao:Hvala kolega. Zna li neko dimenziju lezaja?
- Milanche46
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Ja sam menjao na 155, trazio u Kit komercu kao lezaj desne poluosovine. Uzeo SKF, tipa 25e. Otvorio ga i bio je prazan. Gram masti nije imao.
Na 147 sam menjao komplet zglob sa poluosovinom i taj lezaj dolazi vec namontiran pa ti tu ne mogu pomoci oko detalja.
Na 147 sam menjao komplet zglob sa poluosovinom i taj lezaj dolazi vec namontiran pa ti tu ne mogu pomoci oko detalja.
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ljubex International, ili kako vec, je uvoznik i distributer SKF, INA, FAG itd lezajeva.
U Kumodraskoj ulici su. Tamo ces naci sve.
U Kumodraskoj ulici su. Tamo ces naci sve.

Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Milanche46
[quote="mali radojica"]Ja sam menjao na 155, trazio u Kit komercu kao lezaj desne poluosovine. Uzeo SKF, tipa 25e. Otvorio ga i bio je prazan. Gram masti nije imao.
To je fora sa svim lezajevima, svi su maltene suvi i zato traju koliko traju.
To je fora sa svim lezajevima, svi su maltene suvi i zato traju koliko traju.
- marko28
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v
Zna li ko od ljudi koji su se makljali sa lezajevima za 159 koji uzeti za prednji desni lezaj tocka? Video sam SNR za 11000 i SKF za 12800. Da li ovde uopste ima dileme ili SKF? 
Inace simptomi su brundanje pri vecoj brzini, ali podmuklo, izgleda da je tek krenuo da odlazi, i to samo kada blago namotam volan na levo, kada je okrenut pravo i desno ne cuje se. Majstor kaze desni lezaj tocka, na sta sam i ja posumnjao prvo.
Mozda nevezano sa ovim, ali od kako sam kupio auto u prvoj i drugoj brzini se cuje neko podmuklo brundanje, kao vau vau vau i cim se ubaci u trecu ili poveca brzina prestane. Videcu kad zamenim ovaj lezaj da nije slucajno on bio i u tom slucaju u pitanju. Interesantno da tako vozim auto vec dve godine i nista se nije promenilo, niti sam osetio bilo kakav problem zbog toga.

Inace simptomi su brundanje pri vecoj brzini, ali podmuklo, izgleda da je tek krenuo da odlazi, i to samo kada blago namotam volan na levo, kada je okrenut pravo i desno ne cuje se. Majstor kaze desni lezaj tocka, na sta sam i ja posumnjao prvo.
Mozda nevezano sa ovim, ali od kako sam kupio auto u prvoj i drugoj brzini se cuje neko podmuklo brundanje, kao vau vau vau i cim se ubaci u trecu ili poveca brzina prestane. Videcu kad zamenim ovaj lezaj da nije slucajno on bio i u tom slucaju u pitanju. Interesantno da tako vozim auto vec dve godine i nista se nije promenilo, niti sam osetio bilo kakav problem zbog toga.
Alfa Romeo 156 1.9JTDm 16v
- milosnbgd
- Drug Član
- Garaža: c204, SLK
Lezaj polusovine milion posto... ja sam zamenio celu polosovinu dobio povoljno...
ALFAFORZAITALIA
- Milanche46
Ma jok, menjac je u pitanju ipak, kod majstora je auto, nisam ja te srece da je poluosovina. Za jedan dan provristao nacisto 

- Robert11
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 159
Pozdrav druze
Budi sigiran da je taj viu viu zvuk lezaj poluosovine. Evo meni je auto upravo kod majstora i ja sam se vise od mesec dana vozikao od jednog do drugog majstora jer niko nije znao odakle taj zvuk dolazi da bi na kraju skinuo. lezaj i video da je zapravo on bio problem. Cuje se u bilo kojoj brzini preko 30kmh iritantan zavijajuci visoki ton kao hitna pomoc da ide a ne auto
sam lezaj je oko 1000 din i ruke su oko 3000 zavisi od majstora do majstora.
Budi sigiran da je taj viu viu zvuk lezaj poluosovine. Evo meni je auto upravo kod majstora i ja sam se vise od mesec dana vozikao od jednog do drugog majstora jer niko nije znao odakle taj zvuk dolazi da bi na kraju skinuo. lezaj i video da je zapravo on bio problem. Cuje se u bilo kojoj brzini preko 30kmh iritantan zavijajuci visoki ton kao hitna pomoc da ide a ne auto
sam lezaj je oko 1000 din i ruke su oko 3000 zavisi od majstora do majstora.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”