Led diode, šareniš i kičeraj, ekrančine i povezivost, asistencije gde automobil sam vozi, skreće, koči, upozorava, pišti i preuzima sve vozačke uloge. To je taman to što se promenilo.
Dizajn takođe. Nema više elegancije, fluidnosti i privlačnih oblina već sve neke budževine, unisex oblici za sve korisnike i namene, gomila nabacanih i predizajniranih elemenata koji kao da se sekirom klešu za generacije novih vozača koje to privlači. Ili tradicionalno i dosadno do bola. Ovaj poslednji Golf mi je tragično ružan i monoton, verovatno najgore dizajniran od svih do sada, ali ne sumjam da će da razvali prodajom. Lično bi me bilo sramota da mi ga džabe daju i da makar probnu vožnju odradim, pa bih gledao da ga se rešim što pre i po bilo koju cenu. Očajan dizajn eksterijera, a enterijer još gori ako je to ikako moguće.
Upravo zato sam ta manjina i metuzalem što je radije iskeširao za model na zalasku i 8 godina prisutan na tržištu koje ionako Alfa ne zanima - onaj koji je trenutno vrlo daleko od svih modernih tokova i trendova