LPG u Alfi
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
drugovi ako planirate da radite reatest idite tamo gde ste radili prvi atest. da se neko ne zajebe kao ja. atest rađen u vinči, reatest u amss-u. e sad da bi mi izdali potvrdu u amss-u traže neki FT1P koji u vinči košta celih 1800din. dok odem po njega sa novog beograda potrošiću još 700din goriva i do jaja.
- Mar_Kes85
- Drug Član
- Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA - Lokacija: Beograd
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
- Mar_Kes85
- Drug Član
- Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA - Lokacija: Beograd
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Posle dugo razmisljanja i polemisanja ugradio sam plin u alfu. U pitanju je stag 4+ racunar, valtek dizne i tomaseto isparivac, a boca je turske proizvodnje. U zadnjih par dana koliko imam plin , prezadovoljan sam. Cini mi se da je potrosnja plina malo veca od benzina, nekih 14L vs 12-13L benzina, auto ide za nijansu bolje na plin , i ono sto mi smeta je miris plina kad stojim u mjestu a auto radi. Majstor garantuje da je to zbog busnog zadnjeg lonca.....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- Sule
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Isto to imam i ja kod mene. Prosecna potrosnja je 35l na 290km..
Na benzinu mi ide bolje. Tj agilniji je na gasu. Tako da proveri benziske dizne.
Na benzinu mi ide bolje. Tj agilniji je na gasu. Tako da proveri benziske dizne.
- Ognjen_HN
- Ognjen_HN
Za jos 500tinak km idem na stelovanje pa cemo vidjeti da mi malo smanji potrosnju, pa i neka ide malo slabije.....na plindzu je ekonomija, a ako ocu da je produvam onda cu na benzin da je vozim....

- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ja sam bogami rekao da mi pojaca mapu. Nek trosi i 1l vise ali hocu da ide za sve pare. 

- Fittipaldi
- Drug Član
- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Ja nikada ne bih smanjivao potrošnju plina preko mape zbog eventualnih negativnih posledica siromašne smeše. Interesantno je da li se nešto dobija podizanjem mape jer više goriva traži i više vazduha da ne bi došlo do prebogate smeše i nepotpunog sagorevanja. Opet, mnogi tvrde da im auto ide bolje na plin nego na benzin pod određenim uslovima. Svakako, napiši iskustva.
Inače, i meni je 2.0TS nešto agilniji kada koristi benzin i mislim da je to normalno. 

- Milosch
- Garaža: AR 156 1.8ts
Meni troši 12-13l plina po gradu, 8l na otvorenom,i isto sam bio u priči da mi smanji kada sam ugradio plin,ali kada vidim kako dobro izvlači uz brdo (kao na benzinu),ostao sam pri tome da ostane kako je prvobitno naštelovano.
- mali radojica
kako kod sekventa uopšte može da se poveća-smanji potrošnja preko plinskog kompa a da lambda sonda to očita i kompenzuje?
ovde je već pisano kako može na prvu loptu da se proveri da li je sekvent dobro naštelovan na modelima koji imaju bord komp. podesi se da prikazuje trenutnu potrošnju na leru i onda se prebacuje sa benzina na plin, ako je sve ok broj na displeju se neće menjati.
kod onih koji nemaju bord, kao ja, u programu za podešavanje parametara pratiti vreme otvorenosti benzinskih dizni i prebacivati sa benzina na plin. vreme otvorenosti benzinskih dizni mora da bude isto tj ne sme da se menja u zavisnosti od goriva.
svima kojima auto ide bolje na plin nego na benzin (posebno na nižim obrtajima) nešto nije u redu tj najčešće su to zaprljane dizne, niži pritisak u railu i sl.
ovde je već pisano kako može na prvu loptu da se proveri da li je sekvent dobro naštelovan na modelima koji imaju bord komp. podesi se da prikazuje trenutnu potrošnju na leru i onda se prebacuje sa benzina na plin, ako je sve ok broj na displeju se neće menjati.
kod onih koji nemaju bord, kao ja, u programu za podešavanje parametara pratiti vreme otvorenosti benzinskih dizni i prebacivati sa benzina na plin. vreme otvorenosti benzinskih dizni mora da bude isto tj ne sme da se menja u zavisnosti od goriva.
svima kojima auto ide bolje na plin nego na benzin (posebno na nižim obrtajima) nešto nije u redu tj najčešće su to zaprljane dizne, niži pritisak u railu i sl.
- alfa-u-srcu
- Garaža: -
- Alfa Romeo Giulietta Turbo Benzina
-Alfa Romeo 159 TI JTS
-Alfa Romeo 159 JTDm
-Alfa Romeo 33 Boxer Imola Rosso
-BMW E30 coupe Brilliantrot - Lokacija: Lipovica
Ovo sa trenutnom potrosnjom kod modela koji imaju bord je na 147 nemoguce (bar kod mene), jer dok auto stoji u leru potrosnja na displeju pokazuje samo cetri crtice, tek kada auto krene onda meri potrosnju, a slicno je i na caletovom autu, ili ja nesto ne znam da podesim.
Rodjen da ne uspem, pa se zato duplo trudim
- mali radojica
moja greška. 
mora da se vozi.
viewtopic.php?f=13&t=52270&p=1467890&hilit=bord#p1467890

mora da se vozi.
viewtopic.php?f=13&t=52270&p=1467890&hilit=bord#p1467890
- alfa-u-srcu
- Garaža: -
- Alfa Romeo Giulietta Turbo Benzina
-Alfa Romeo 159 TI JTS
-Alfa Romeo 159 JTDm
-Alfa Romeo 33 Boxer Imola Rosso
-BMW E30 coupe Brilliantrot - Lokacija: Lipovica
- Ognjen_HN
Posle 15ak dana voznje na LPG zadovoljan sam kao i prvog dana. I sinoc kasno odoh do pumpe da tocim (nestalo mi skroz plina), boca od 47L i ja natocio 47L. Jos ranije sam cuo da moze da se natoci samo 80% boce (sto je kod mene oko 40L) zbog sirenja gasa na toploti. Valjda ima ventil koji regulise kolicinu koja moze da se natoci lpg, e sad mene zanima da taj ventil ne radi na principu spoljne temp. jer sam sipao sinoc oko 11 kad je temperatura bila dosta niska....

- bebeto
- Garaža: Alfa Romeo 156 2000CC 110KW
[/quote ja sam ugradio u moju 1,8kubika nov pod garancijom godinu dana za 380e evo god,dana nemam problema isto ide nema razlike potrosnja plina u taxiju mi je je 13litara na 100 km nmz niko da veruje ali je tako,stavi slobodno plin ti je duplo jevtiniji a isto trosi,i ide ja sam presao do sada 27000km i gram ulja od promene do promene,ali mi je pre par dana pukao zupcasti i napravio haos,pozzz
Re: problem na alfi 155
Ako ne prelazis bar 20.000 km godisnje ne isplati se sekvent uopstealfa&omega napisao:tarquini napisao:Hvala.
Interesuje me takodje koliko je cena ugradnje sekvent plina za moju alfu i dal se ta investicija isplati.tj.koliko bi mi se povecala potrosnja u odnosu na benzin i smanjila vuca?

- Sule
Ognjene kod mene je boca od 60l i kad je pun stane 50l.Dok nisam zamenio multi ventil nije hteo da puni preko 40l,bio je ne ispravan.Koliko ti litara pise na boci, jer mi nema logike da je do ventila kad je nov.
Da ti nije boca od 60l i ako si imao malo i to je onda to.
Da ti nije boca od 60l i ako si imao malo i to je onda to.
- mali radojica
Ja imao bocu od 60l a sipao 63l. To je bilo jednom, a redovno sam sipao 56-7l. Sta je bilo sa ventilom pojma nemam. 

- Ognjen_HN
Auto je sam prebacio na benzin jer je nestalo plina....znaci nije bilo ni malo u boci. Dobio sam zvucno upozorenje i pocela da blinka/trepti lampica na prekidacu.....
Svejedno sledeci put sipam za 15e i cao, ovako kao da uvjek neko sjedi pozadi, boca 22kg i 47L plina....+ 30L benge....
I ubjedjen sam da kradu na pumpi tj da nije toceno koliko pise, pa makar za ta 2-3 l koja multiventil ne bi dozvolio da dodje do prevelikog pritiska...
I kako bre da palim auto na plinu u slucaju potrebe?
Svejedno sledeci put sipam za 15e i cao, ovako kao da uvjek neko sjedi pozadi, boca 22kg i 47L plina....+ 30L benge....
I ubjedjen sam da kradu na pumpi tj da nije toceno koliko pise, pa makar za ta 2-3 l koja multiventil ne bi dozvolio da dodje do prevelikog pritiska...
I kako bre da palim auto na plinu u slucaju potrebe?

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Stisnes dugme za prebacivanje na plin, drzis neko vreme dok je auto na kontaktu...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Ognjen_HN
Probao sam Edine, ali nece....kad dam kontakt upali se i prekidac plina, kad ga pritisne odmah se gasi prekidac, tj sve lampice na njemu se ugase...

- Sule
Das kontakt stisnes dugmence i ne pustas ga uopste i onda zaverglas dok ne upali.Kad upali lampica automatski sija bez treperenja jer je odmah na plinu.