Pozdrav ljudi,
Od juce sam ponosni vlasnik jedne lepe 159tke.
Od jutros sam nervozni vlasnik te iste...Na osnovu buke koju sam primetio u vozilu, majstor je rekao da mi oba lezaja zadnjih tockova nisu dobri i da su za zamenu.
AP sport i Eurosport traze za 1 komad 20k+ dinara.
Da li je moguce da to kosta toliko? Obican lezaj?
Hvala svima
Lezaj zadnjeg tocka AR 159
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
odakle si? za 166 zadnja glavcina sa lezajem ima za 4500din u NS... malo mi je cudno da za 159 bude bas 5x skuplje pogotovo ako je samo lezaj...
- xxmarkoxx
- Garaža: Alfa Romeo 159
Beograd, ali mi nije problem niti da narucin niti da se provozam do NS. Samo mi reci ime radnje...
Hvala
Hvala
- zaki
- Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 88kw
Nesto mi to skupo, i meni se cuje ali ne planiram da menjam ako je toliko skupo.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ležaj nije običan,nego se na njemu nalaze i senzori,što znatno uvećava cenu.
Ako je još SNR ili drugi dobar brend u pitanju,onda sigurno da cena nije mala.
Znam da je SNR prednji ležaj za 159 bio oko 16500k dindži sa zamenom (sa nekim popustom),za zadnji ne znam koliko je po komadu.
Pitaj ko je proizvođač...
Inače ne razumem zašto si kupovao 159,ako ćeš sada da je voziš sa drndavim ležajem,valjda si računao da može nešto da crkne na polovnom vozilu
Za svako novije vozilo u ovoj klasi,zamena bilo kog dela nije ništa mnogo skuplja niti jeftinija.
Ako je još SNR ili drugi dobar brend u pitanju,onda sigurno da cena nije mala.
Znam da je SNR prednji ležaj za 159 bio oko 16500k dindži sa zamenom (sa nekim popustom),za zadnji ne znam koliko je po komadu.
Pitaj ko je proizvođač...
Inače ne razumem zašto si kupovao 159,ako ćeš sada da je voziš sa drndavim ležajem,valjda si računao da može nešto da crkne na polovnom vozilu
Za svako novije vozilo u ovoj klasi,zamena bilo kog dela nije ništa mnogo skuplja niti jeftinija.
A Man's Got to Know His Limitations...
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ja sam SKF ležaj za 156 pre 2 godine plaćao 8500 po komadu tako da me ne čudi da je za 159 tako skup. Naročito ako je, što kaže GOXY, sa senzorima.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Deluje kao baš mnogo, a ovde vidim da je cca. 12.000 http://www.autoricambi.co.rs/index.php? ... &Itemid=29
- xxmarkoxx
pa iskreno, nisam ocekivao da auto sa nepune 4 godine ima probleme sa oba lezaja. A onda opet, nisam ocekivao da je lezaj 200e.
@spin
Zvao ih, nemaju ga
@spin
Zvao ih, nemaju ga
- sErGiO
- G0XY
Ležaj točka je slaba tačka na 159,jer su prilično opterećeni - auto je kao tenk,a pogotovo ih ubije dugo stajanje na placevima pre prodaje.
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Napolju je cena oko 120€… razlika od oko 50% kod nas nije neuobičajena ali da je velika, jeste. A da li si pitao u ovlašćenim fiat servisima? http://ricambi.alfisti.net/product_info ... -939-.html
- xxmarkoxx
Sa obzirom da sam auto uzeo na placu Balkan (namerno neka ide malo antireklame) da li imam pravo da trazim da plate popravku ili bar deo iste? Lik koji mi je prodao, zvao sam ga, prica kako on sa tim nema veze, tipa kupio si auto na vidjeno i to je to...
A sto je najgore, pocinjem da se plasim, tek u ponedeljak, utorak vozim auto na veliki servis i kompletnu kontrolu kod svog majstora. Ko zna sta ce da me saceka tu...
A sto je najgore, pocinjem da se plasim, tek u ponedeljak, utorak vozim auto na veliki servis i kompletnu kontrolu kod svog majstora. Ko zna sta ce da me saceka tu...
- sErGiO
Kompletnu kontrolu si trebao da obaviš PRE kupovine, a ne posle.
- xxmarkoxx
Kompletnu kontrolu u nekom selu van beograda, na auto koji nije registrovan, tesko da mogu da uradim. Poveo sam drugara, kacili smo na komp i provozali malo auto (jos me lik ubedjuje kako treba da budem zahvalan sto mi je dao da provozam neregistrovan auto). Jos sam i primetio da nesto pravi buku i rekao naglas ali me je lik iskulirao, a ja se ponadao da su zimske gume krive.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Ako imas racun ili neki dokaz da je auto kupljen kod njih imas po zakonu pravo na reklamaciju, mada retko koji placevi daju racune na prodata vozila.xxmarkoxx napisao:da li imam pravo da trazim da plate popravku ili bar deo iste?

- G0XY
Nema od toga ništa,provera se vrši pre kupovine vozila
.
Kada kupuješ polovan auto od 9 i kusur hiljada evra,nije skupo dati 30-40eur,da bi se auto šlepom odvezao do nekog renomiranog servisa,koji će izvršiti kompletan pregled auta.
Ako utvrde da mu nešto fali,uštedeo si pare,ako utvrde da je dobar,opet ćeš biti srećan što imaš dobar auto.
Polovan auto ima garanciju do prve bandere i treba biti vrlo oprezan pri kupovini.
S druge strane,kada kupuješ polovno vozilo,uvek treba ostaviti bar 1000eur,za neko iznenađenje,koje čak ni majstori ne mogu da utvrde..
Znajući autoplaceve,pogledaj svoj kupoprodajni ugovor i naći ćeš stavku da je auto kupljen u viđenom stanju i da nema daljnjih reklamacija....
Kada kupuješ polovan auto od 9 i kusur hiljada evra,nije skupo dati 30-40eur,da bi se auto šlepom odvezao do nekog renomiranog servisa,koji će izvršiti kompletan pregled auta.
Ako utvrde da mu nešto fali,uštedeo si pare,ako utvrde da je dobar,opet ćeš biti srećan što imaš dobar auto.
Polovan auto ima garanciju do prve bandere i treba biti vrlo oprezan pri kupovini.
S druge strane,kada kupuješ polovno vozilo,uvek treba ostaviti bar 1000eur,za neko iznenađenje,koje čak ni majstori ne mogu da utvrde..
Znajući autoplaceve,pogledaj svoj kupoprodajni ugovor i naći ćeš stavku da je auto kupljen u viđenom stanju i da nema daljnjih reklamacija....
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Re: Lezaj zadnjeg tocka AR 159
radnja je Nineks, pronadji preko googla pa pitaj mozda je jeftinije...xxmarkoxx napisao:Beograd, ali mi nije problem niti da narucin niti da se provozam do NS. Samo mi reci ime radnje...
Hvala
pozz
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Sa SKF ili INA nema greške, sigurno. Nije opravdanje to što ima i senzor ABS-a za tu cenu, i za Grande Punta ga ima pa košta 50€. Prosto, za ovakav automobil mora biti skuplji (težina, brzina) dok i manji proizvođači ne počnu da "pritiskaju" nižim cenama. Kako god okreneš, svakako se ne isplati štedeti na takvom delu.
Da li si siguran da nisu gume? Podigni auto na dizalicu i zavrti što brže točak na koji sumnjaš. Drugo, zvuk se prenosi mehanički, ako isprobavaš samo u vožnji može se dogoditi da promeniš pogrešan.
Da li si siguran da nisu gume? Podigni auto na dizalicu i zavrti što brže točak na koji sumnjaš. Drugo, zvuk se prenosi mehanički, ako isprobavaš samo u vožnji može se dogoditi da promeniš pogrešan.