Juče mi se pojavio jedan neobičan problem i ne znam šta moze da bude. Tj ja predpostavljam ali značilo bi mi mišljenje ljudi i ovde jer možda se neko već susretao sa ovim pre.
Problem mi se pojavio juče. Krenulo je nesto da mi lupka/melje sa desne strane kod prednjeg točka i mislio sam da je homokinetički ali on nema taj zvuk, a i menjao sam ga skoro. Šolje amortizera su mi odlične kao i sami amortizeri. Ali juče pred kraj dana auto i pri malom kočenju i na 10-20kmh pali ABS tj. ne vidi se na instrument tabli da signalizira sa lampicom ali ja osećam papučicu kočnice kako mi trese ispod stopala i čujem to lupkanje kad kočim. Sad pošto radi taj ABS računam on je OK, da li su onda senzori u pitanju, da li je mozda kočioni cilindar zato što nema dovoljnu kočionu silu pa pali ABS? Uglavnom skoro svako kočenje i u najmanjim brzinama meni se ABS aktivira. Gume su mi zimske kupljene nove prosle godine tako da nije ni do njih.
Nisam pametan šta može da bude. Elem u zadnjih par meseci uložio sam boga oca u auto jer ga baš volim, a i dolazile su mi redovne stvari na servis. Prerano sam računao izgleda da sam završio sa svim ulaganjima za ovu godinu.
Hvala za svaku pomoć ili pametan savet koji mogu da dobijem.
Veliki pozz