Motor se zatrese i ugasi se

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
milanns
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD 115ks
Pridružio se: Uto Mar 26, 2013 2:31 pm

Motor se zatrese i ugasi se

Čet Jul 04, 2013 1:36 am

Cao drugari,
nakon dva meseca uzivanja i mirne voznje desio mi se opet problem :(.
Vracao sam se sa puta, stigao kuci i parikirao auto u dvoriste. Posle 15 min drugar me zvao da odem do njega i ja u auto i da upalim, motor se zatrese, cuje se nesto kao neka blokada, ja brzo iskljucim, otvorim haubu i sve u redu(kao da mi kais pukao-pomislih). Okrenem ponovo kljuc i sve u redu! To bilo pre 3 dana.
Nocas, pre 30 min dao sam devojci auto malo da vozi i ugasi joj se 2 puta(pri stajanju nije stisnula kvacilo..) i posle toga ja preuzmem posto joj se 2 puta za redom to desilo i da upalim opet isti taj zvuk i auto se ugasi. Ja opet kontakt da upalim opet isto! Sacekao par minuta, upalim, malo se zatrese ali se upalio. Krenuo kuci, vozim sve normalno, zvuk, vuce lepo i stignem kuci, ugasim alficu moju i da probam opet da je upalim opet isto. Cak sada nije mogla ni da upali, odmah se ugasi i posle 3 pokusaja upali normalno?

Po mom misljenju kao da ne stize gorivo na vreme? Citam slicne teme, spominju se nosaci, kvacilo, plivajuci...ali ne bih rekao da je to i u ovom slucaju samnom posto se desilo nakon naglog gasenja?? Inace, alfica nikada nije trzala, nista, nista//

Da le je imao neko slicnog iskustva, ili predlog sta da proverim, pogledam? Mozda..problem sa pumpom, diznama-ocistiti ih, ili sta vec treba da uradim??? Probacu sutra ujutru pa da vidim hoce li biti istih simptoma?? Uhhh, vec sam se zabrinuo, ako zaspim nocas bice lepo :D
Strpljenje je majka prirode !
Korisnikov avatar
mihajlo bg
Garaža: alfa 156 sw,yamaha...
Pridružio se: Uto Okt 16, 2012 10:52 pm

Re: Motor se zatrese i ugasi se

Čet Jul 04, 2013 6:22 am

viewtopic.php?f=71&t=55589

mozda ovako nesto?
Korisnikov avatar
milanns

Čet Jul 04, 2013 7:58 am

e pa tako! imam osecaj kao da ne stigne gorivo i da zato trza, trese! Evo probao sam sada da upalim, sve je najnormalnije...
I ja isto treba na more alfom pa sam se istraumirao maalo :D. Otici cu da mi nakace da vide ima li cega, a ako ne..
E da, vidis, sada kada sam upalio auto obratio sam paznju na sve i ustanovio sam da kada upalim svetla, malo se spuste obrtaji na nekih 800 i vrate na redovnih 850, 900 o/min. Pre nisam obracao paznju na to i to mi govori da je akumulator ipak slabiji...
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

Čet Jul 04, 2013 8:26 pm

Moze biti senzor radilice
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Čet Jul 04, 2013 9:48 pm

milanns napisao:... cuje se nesto kao neka blokada...
Jel' to neki oštar zvuk - kao pokušaj ubacivanja u brzinu sa nedovoljno pritisnutom pedalom kvačila?
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
milanns

Čet Jul 04, 2013 10:38 pm

Dusane, svaki put kada ste nekome pomogli, trebali ste naplatiti po 1 dinar i sada bi ste verovatno bili milioner ;)
Tacno tako se culo, cak sam i bio izbacio iz brzine drugi put kada sam palio. Pomislio da nisam dovoljno stisnuo kvacilo pa da nije mozda to ili da mozda ne odvaja lepo, pa...
Ali nije to bio slucaj, sa stisnutim kvacilom, bez, isto se manifestovalo! Danas ceo dan nista, sve u savrsenom redu!!
Vidim da vec znate u cemu je mozda problem bio?
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Čet Jul 04, 2013 11:00 pm

Liči mi problem sa anlaserom koji ili zbog dotrajalosti ili zbog slabijeg akumulatora ne može da zavergla JTD na dovoljan broj obrtaja da bi startovao. Doduše, tu se ne uklapa gašenje u vožnji, osim... ako bendiks iz nekih razloga nije u "pogrešnom" položaju, pa počne da "koči" motor.

Ako otac ima volje i vremena, evo kod komšija link sa detaljima o reparaciji anlasera: http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=42671.0

A svakako je dobro uraditi MES dijagnostiku i videti da li ima još nešto...
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
milanns

Pet Jul 05, 2013 12:06 am

E odlicno, hvala! Nisam ni razmisljao o alnaseru!! A svakako ima logike i pre bih rekao da je to nego dovod goriva kao sto sam ja pomislio! Otuda onda i taj zvuk "blokade" sto sam cuo. Tacno se sva 3 puta desilo samo pri paljenju...hmmm, moracu to proveriti sada sam ubedjen da je do alnasera! A sto se tice reparacije, pre 10-ak godina na praksi u srednjoj elektro smo to radili veoma cesto, tako da necu morati maltretirati oca :) (nadam se samo da mi je zamajac savrsen)
Korisnikov avatar
milanns

Pet Jul 05, 2013 12:12 am

I da, auto se nije gasio u voznji nego se ugasio posto moja draga nije stisnula kvacilo kada je stala :/ pa se ovo sve sa paljenjem ponovo desilo nakon toga...hvala u svakom slucaju, 100% sam siguran da je do alnasera! Razmisljanje mi je otislo na drugu stranu, ali tu ste vi profesore da nas usmerite ka pravom smeru ;) :)

Povratak na “Area Servizio”