Cena servisa

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Pupke
Garaža: AR159 JTDm 150KS; ex AR159 JTDm 150 KS+; ex AR147 JTDm 120 KS+
Pridružio se: Uto Jul 17, 2012 8:13 am

Cena servisa

Sre Jun 05, 2013 5:28 pm

Juce sam vozio auto na servis i nisam bas zadovoljan cenom istog... pa da bih bio siguran da je naplaceno vise nego sto treba, zanima me koliko se krecu cene ( samo "ruke"-delovi su bili moji) servisa tj. zamene sledecih stvari za alfu 147 JTDm:

-zamena prednjih i zadnjih amortizera
-zamena antifiriza
-ciscenje EGR ventila
-zamena gumica prednje balans stangle

Naravno, ne treba u dinar tacno, onako odokativno-na osnovu vasih iskustava. Ukoliko ima neki mehanicar da kaze koliko on to naplacuje-odlicno.

Hvala unapred na odgovorima
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Re: Cena servisa

Sre Jun 05, 2013 5:32 pm

Ja cu reci ono sto znam a to je da za zamenu gumica balans stangle uzimaju oko 4000 (+- 500) dinara sa delovima.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
Nocni
Garaža: EX Alfa Romeo 156 JTD SW
Alfa 159 JTDM SW 16V
Pridružio se: Sre Maj 29, 2013 1:59 pm

Sre Jun 05, 2013 8:19 pm

prosle godine kod dese zamena gumica prednje balas stangle 6500
a ciscenje egr-a,protokomera creva do turbine oko 2000,to sam radio u drugom servisu
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Sre Jun 05, 2013 9:03 pm

Auu objasnio je sa cenom... To znaci da je za ruke uzeo 5.5 soma. Mnogo jbte...
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sre Jun 05, 2013 9:13 pm

Svaki majstor ima svoju cenu...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sre Jun 05, 2013 9:17 pm

Skupo je zato sto je stangla toliko nepristupacna da je lakse izvaditi motor nego menjati gumice na njoj.
Slika
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Sre Jun 05, 2013 9:53 pm

Mislim da ce raspon cena za koji se ti raspitujes biti bas veliki jer "ruke" moze neko da naplati simbolicno a moze da trazi i celo bogatstvo za njih. Isto tako verujem da cene mnogo variraju izmedju Beograda i manjih mesta (nisi precizirao gde te interesuje) i izmedju majstora "koji rade sve" i onih koji su specijalizovani za Alfu.
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

Čet Jun 06, 2013 6:03 am

Zamena gumica ne sme da kosta vise od 1500din
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Jun 06, 2013 7:09 am

Meni su kod Ninića pre par godina tražili 100€ da mi zamene opruge na 164 tako da me od tada ništa više ne čudi. Majstor uzima za ruke koliko proceni da može i to je tako nažalost. Deša mi je za zamenu prednjih diskova i pločica uzeo 3000 dinara a ima manje od sat vremena posla, drugi majstor mi je tražio 1500.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Čet Jun 06, 2013 7:45 am

ilija156 napisao:Zamena gumica ne sme da kosta vise od 1500din
Reče neko ko nije u životu odvrnuo dva nepristupačna šrafa.

Ukratko pravila poštene igre su sledeća.
Pitaš koliko košta pa se ne iznenadiš.
Nepitaš zašto je ovaj skup nego odeš kod jeftinijeg pa njega pitaš što je jeftin.
Ne odredjuješ majstoru koliko ej cena njegovog rada, nije pristojno.

Ništa loše ne mislim, samo me uvek irituraju ovakve nebulozne izjave..
Ti ćeš da mi kažeš koliko ja koštam, svašta...
Korisnikov avatar
bluesman
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 11:47 pm

Одг: Cena servisa

Čet Jun 06, 2013 9:26 am

Cena radnog sata hirurga specijaliste(zavrsen fakultet, staz od godinu dana i specijalizacija od cetiri godine) na VMA je ispod 500 dinara, a majstora sa zanatom(treci ili cetvrti stepen ako je skolovan a ima ih dosta koji nisu) preko 1000 dinara.Tako nam i ide kakav nam je sistem vrednosti!
Korisnikov avatar
982026
Garaža: Hornet 919
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 4:34 pm

Čet Jun 06, 2013 9:34 am

Kao sto neko rece pre mene, koji grad, koji deo grada?!
Mogu da ti dam preporuku gde ja odrzavam moju alfu vec nekoliko godina, ako je u pitanju Beograd i Smederevo.
A zbog velikog bezobrazluka "majstora" lepo poskidas sve moguce manuale i radionicke knjige, malo interneta i polako, neke osnovne mehanicke stvari ces moci i sam da uradis.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Re: Одг: Cena servisa

Čet Jun 06, 2013 11:00 am

bluesman napisao:Cena radnog sata hirurga specijaliste(zavrsen fakultet, staz od godinu dana i specijalizacija od cetiri godine) na VMA je ispod 500 dinara, a majstora sa zanatom(treci ili cetvrti stepen ako je skolovan a ima ih dosta koji nisu) preko 1000 dinara.Tako nam i ide kakav nam je sistem vrednosti!
Da li si ti svestan koliku si glupost odvalio?

ironija ON
Pa majstor je svetinja pa sve ostalo, kakav hirurg bre, igrao bridž i preferans za vreme studija a svaki zna da svira gitaru...
ironija OFF

Socijalisti bre... ne plaća se više škola nego šta znaš da radiš....

Kad vidim sirotog doktora i popa da teraju fiću poljubiću ga u dupe... to govorim već mnogo godina i još nikog nisam poljubio u dupe...

Obožavam ove teme kad se raspravlja oko cene sata hahaha Slepci kupe skupa kola (iznad svojih mogućnosti) a onda im majstori krivi što neće za dž da ih održavaju :)

Sad ide druga floskula "narod protiv države, država mi nije omogućila da kupim dobra kola koja bih ja hteo :) "
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Jun 06, 2013 11:06 am

I ja kad vidim doktore kako voze fitju pomislim kako im Dora cmache guz :rofl:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Čet Jun 06, 2013 11:23 am

Baš gadna slika hahaah pupupupu hahaha
Korisnikov avatar
Pupke
Garaža: AR159 JTDm 150KS; ex AR159 JTDm 150 KS+; ex AR147 JTDm 120 KS+
Pridružio se: Uto Jul 17, 2012 8:13 am

Čet Jun 06, 2013 12:31 pm

Koliko vidim, zamena gumica prednje balans stangle je oko 4000 din a ciscenje EGR-a 1000+ ... jos kada bi neko rekao za amortizere pa da sklopim sliku ( naravno, sve je ovo otprilike).

Inace, najvise u celoj prici me zanima da li sam naleteo na pravi servis ( odnos cene i kvaliteta) jer ovo mi je treci za godinu dana koliko imam alfu. Kod prvog sam bio nezadovoljan kvalitetom a kod drugog cenom... proveravam da li je treca sreca. :)

I da, radi se o Alfinom servisu (Fiat grupacija) iz Bg-a.

@982026
Javicu ti se za kontakt ukoliko ovaj servis ne prodje proveru. :)
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Čet Jun 06, 2013 12:46 pm

Dora napisao: Slepci kupe skupa kola (iznad svojih mogućnosti) a onda im majstori krivi što neće za dž da ih održavaju :)
Velika istina. Koliko je ovo rasprostranjen sport u Srbiji nekada pomislim da sam jedini u ovom delu univerzuma koji je kupio auto ispod svojih mogucnosti samo zato sto mi je bio dovoljno dobar i sto nisam hteo da dajem vise para :D
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Čet Jun 06, 2013 1:42 pm

Možda sam malo preoštar ali je tako u 99% slučajeva, gledam to svakodnevno.
Današnji automobili su pretrpani a često i nepotrebno iskomplikovani jer ej tako bilo lakše ili jeftinije a li se to posle svali na kupca. Treba mnogo opreme, dosta znanja, stalno usavršavanje itd...

Apropo jadnika sa VM-a besplatna operacija oka (socijalno sve plaća) je koštala 800 evra.
Korisnikov avatar
bluesman

Čet Jun 06, 2013 8:22 pm

Nije samo VMA u pitanju, rade i drugi pored doktora u bolnicama i imaju do 200 posto manji radni sat od takozvanih majstora.Majstori su postojali nekada kada su popravljali stvari, ovi danas ocitaju gresku i zamene deo, jaka nauka.Samo nam treba alat i svi mozemo da budemo majstori.Inace, nisam doktor, ima ih svakakvih smradova ali ima i postenih, znam ih, radim sa njima.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Jun 06, 2013 8:26 pm

Nisi u pravu što se tiče očitavanja dijagnostike jer za to treba mnogo znanja kako bi se prijavljena greška pravilno protumačila u datim okolnostima, ali da se vratimo na temu.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN

Čet Jun 06, 2013 8:37 pm

Tema, kakva tema? A kako bi bilo da odnesete majstoru €500 samo da vaš auto primi preko reda ili da ga častite isto toliko kada uradi dobar posao ili potegne neke veze da drugi majstor odradi? Mešate jabuke i kruške a sto je najgore nisu ni majstori ni doktori krivi sto smo ih razmazili, posebno ovi u "cistim" odelima...

On topic: Da ponovim, svaki majstor ima svoju cenu a s ozbirom da vlada demokratija svako bira gde će i šta će :)
Korisnikov avatar
bluesman

Čet Jun 06, 2013 8:38 pm

Apsolutno si u pravi, citltajuci razne teme na forumu vidim da vecina majstora nema pojma da protumaci greske pa teraju ljude da menjaju masu nepotrebnih delova. Ali zato znaju da odrape sa cenom.Meni je lokalni majstor za zamenu zupcastog kaisa trazio 40 eura, zamena u garazi, a ja zamenio u Cacku u regularnom servisu, koji placa dazbine, za 2500 dinara.Kompas fali majstorima, cast izuzecima.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Jun 06, 2013 9:11 pm

@ bluesman
Ovde ima i majstora, a cak i da ih nema, opet bih te zamolio da uvrede ostavis za neki drugi forum.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Čet Jun 06, 2013 9:11 pm

bluesman napisao:Nije samo VMA u pitanju, rade i drugi pored doktora u bolnicama i imaju do 200 posto manji radni sat od takozvanih majstora.Majstori su postojali nekada kada su popravljali stvari, ovi danas ocitaju gresku i zamene deo, jaka nauka.Samo nam treba alat i svi mozemo da budemo majstori.Inace, nisam doktor, ima ih svakakvih smradova ali ima i postenih, znam ih, radim sa njima.
Ne mešaj babe i žabe, naebe siroto osoblje, medecinari i prateća buranija, doktorima ne treba plata samo da su tu, ne treba im ni privatna praksa, nisu blesavi da se izlažu nepotrebniom troškovima.

Naravno da ima dobrih i poštenih doktora ali ih većina alavih i pokvarenih poništava što takodje važi i za majstore, većina alavih i loših poništava one dobre.

Pojenta moje priče je nešto što ti nikad nećeš razumeti tako da džaba pričam-

Kad god ti treba da menjaš gumice na balans štangli na tvom autu, daću ti savet i sav potreban alat i podelićemo cenu pošteno, platiću ti 2000 dinara za trud. Vredi te pare da se malo zabavljam dok se mučiš :)
Nema bolje ponude, zaradiš, naučiš nešto i zabaviš se. Satisfakcija nema cene :)
Korisnikov avatar
bluesman

Čet Jun 06, 2013 9:28 pm

A bio si prisutan kada sam radio IQ test pa znaš da ja to neću razumeti?
Slažem se ja da ima posla oko zamene ali jbt, nije nuklearna fizika.
Naravno da ima i dobrih i poštenih majstora, izvinjavam im se ako su uvređeni, ali ima i dundjera svakavih koji sebe zovu majstorom samim tim što su zamenili par kočionih pločica i slično. Još jednom se izvinjavam poštenim i dobrim i odjavljujem se da ne bih iritirao one koji se osećaju prozvanim,

Povratak na “Area Servizio”