Ma šalim se ja, naravno, svi smo ovde jer volimo Alfu. Ali je ja toliko volim da ne bih mogao da vozim automobil firme čija se brend filozofija baš toliko razlikuje od Alfine. Mogao bih Fiat, Ferrari... Ali japance malo teže. Naravno, sad će svi reći da je sve to industrija danas, da nema ničega više od onog starog, da je sve marketing. Alfa 4C je lepa danas i biće lepa i za 20 i za 40 godina, jednako. To se ne može reći čak ni za neki Porsche, a kamoli za konfekciju kakav je Subaru / Toyota koji se ovde pominju, koji su i danas ružni i biće ružni i za 20 godina, a za 40 ih niko neće voziti, a još manje ih se sećati. 4C ću moći da ostavim svom sinu sutra, a i on svom. O tome se radi kad je u pitanju automobil kakav je 4C... Nije to mazga koja se vozi svaki dan, već za fina putovanja po finim putevima...starac vujadin napisao:@ByMax
Nema šta da se tešim, možda bih je uzeo u razmatranje ako bi imala targa krov, a i tada teško jer ima meni interesantnijih automobila za te pare i za takvu namenu. Ali, to ne znači da ne želim da taj auto bude uspešan.
Alfa Romeo 4C
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
Ja ne znam šta ljudi očekuju. Za mali super-car, cifra od 3500 je sjajna. Ok, Porsche se pravi u većim tiražima, ali ovo je Alfa, koja cilja na malobrojniju publiku. Do kraja 2015. na ulicama će biti 10.000 ovih automobila, ali se i ja plašim da neće biti puno polovnjaka, jer ko će to čudo hteti da proda? Taj mali broj onih koji su se već izvozali za dve godine, biće zaista mali, pa će to diktirati cenu polovnjaka na visokih 30-ak hiljada verovatno. No, da ne pričam i ja unapred i previše napamet...sErGiO napisao:To su zastarele informacije. Zvanično je objavljeno da će se proizvoditi 3500 komada godišnje.
Turismo Internacionale
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Grešiš što se tiče Toyote i Subarua. Taj auto je i napravljen kao revival za legendarnu Corollu AE86 koja se i danas mnogo ceni i traži. Ima i on dušu i poklonike.
Acqua-Olio-Benzina
- byMaX
Volvo S80 2006
Porsche 911 je u toj klasi performansi, a on nije preterano skup? Ne kapiram. Automobil od ugljeničnih vlakana i kompozitnih materijala, sa power to mass ratiom u klasi najbržih Ferrarija koji košta 60.000 je preskup? Pa to je klasa Audi S4 ili BMW 330x, to nije preskupo za zapadnu evropu i ameriku... I već rekoh, ni tiraž nije mali, praviće oni još veću količinu kad vide kako se dobro prodaje...!nelle napisao:Ne smeta mi ni brava,ni digitalni cajger,ni otvori vazduha kao kod dačie,ni oni migavci na krilima kao kod poni bicikla.......ali WHAT A FUCK......cena ubija koliko je bezobrazna!Razumem izjavu starca da Alfa treba da bude ekskluzivna komercijalna firma(bar ono razumem i podržavam)ali mnogo mnogo mnogo jaku cenu ima i mnogo mnogo malo komada!
Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
. Možda bih se, da ga provozam, predomislio, ali vozio sam jako brze Honde i Subaru WRX, na pisti i na Košutnjaku. Adrenalin proradi, al kad izađem iz kola, ne razmišljam više o njima. Srce mi je jače lupalo kad sam vozio 75-icu... Jbga
Re: Alfa Romeo 4C
za mene nemaju dušu. Cenim performanse i odnos cene za to šta se dobija - fantastičan automobil u svakom smislu (kad je ta klasa trkalica u pitanju), ali kao što se oni smeju našom zaljubljenošću u Alfu, tako i ja mogu da kažem da ja tu srce i dušu ne vidim nigde. I dizajn mi je totalno bezličan, nigde ijedne emocije. Za mene, naravnostarac vujadin napisao:Grešiš što se tiče Toyote i Subarua. Taj auto je i napravljen kao revival za legendarnu Corollu AE86 koja se i danas mnogo ceni i traži. Ima i on dušu i poklonike.

Turismo Internacionale
- starac vujadin
To što za tebe nemaju dušu, to ne znači da je stvarno nemaju. I veorvatno se ne smeju Alfama, jer je to auto za uživanje i to voze ljudi sličnih afiniteta kao oni kojima se sviđa 4c.
Nije Porsche 911 u klasi 4c, već Cayman.
Acqua-Olio-Benzina
-
Ka
- Drug Član
Nisi me shvatio........60 i mogu da progutam ali 80 koliko se pominje je već mnogo....mnogo kume za nas prosečne koji bi je kupili polovnu za par godinabyMaX napisao:Porsche 911 je u toj klasi performansi, a on nije preterano skup? Ne kapiram. Automobil od ugljeničnih vlakana i kompozitnih materijala, sa power to mass ratiom u klasi najbržih Ferrarija koji košta 60.000 je preskup? Pa to je klasa Audi S4 ili BMW 330x, to nije preskupo za zapadnu evropu i ameriku... I već rekoh, ni tiraž nije mali, praviće oni još veću količinu kad vide kako se dobro prodaje...!nelle napisao:Ne smeta mi ni brava,ni digitalni cajger,ni otvori vazduha kao kod dačie,ni oni migavci na krilima kao kod poni bicikla.......ali WHAT A FUCK......cena ubija koliko je bezobrazna!Razumem izjavu starca da Alfa treba da bude ekskluzivna komercijalna firma(bar ono razumem i podržavam)ali mnogo mnogo mnogo jaku cenu ima i mnogo mnogo malo komada!

- starac vujadin
- byMaX
Volvo S80 2006
hp per kg ratio je bolji od najbrzeg 911starac vujadin napisao:To što za tebe nemaju dušu, to ne znači da je stvarno nemaju. I veorvatno se ne smeju Alfama, jer je to auto za uživanje i to voze ljudi sličnih afiniteta kao oni kojima se sviđa 4c.

Turismo Internacionale
-
Ka
- Drug Član
Izlupaće me za koju godinu zbog Giuliestarac vujadin napisao:Gde ćeš bre da je kupiš...da te žena istambura

- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Cak i polovna sa tako malom kolicinom koje ce praviti, ako je to tacno ce biti skupa, 3-4x skuplja od 159 istog godista.
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
I Caterham ima jos bolji odnos ali opet je sasvim treca klasa od pomenutih. Nisu za poredjenje jednostavno...
Bez obzira na odnos ona je i dalje u klasi Cayman-a.byMaX napisao:hp per kg ratio je bolji od najbrzeg 911starac vujadin napisao:To što za tebe nemaju dušu, to ne znači da je stvarno nemaju. I veorvatno se ne smeju Alfama, jer je to auto za uživanje i to voze ljudi sličnih afiniteta kao oni kojima se sviđa 4c.
I Caterham ima jos bolji odnos ali opet je sasvim treca klasa od pomenutih. Nisu za poredjenje jednostavno...
- JaMaL
Oni se sa 4C bore sa predrasudama i godinama loseg pressa... koji nece obrisati 1 model ma kako dobar bio i pri tome koji jos cilja na ostru konkurenciju renomiranih proizvodjaca koje vecina ljudi ne pljuje na svakom koraku... tj. nema "Ali..." na svaku pozitivnu stvar koju mozes reci o tim kolima...
Ako je bolje napravljena, brza i jeftinija za odrzavanje od Caymana ima neke sanse na trzistu.
Ako ne... jbg.
Ako je bolje napravljena, brza i jeftinija za odrzavanje od Caymana ima neke sanse na trzistu.
Ako ne... jbg.
- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Slažem se da bi 80k bilo mnogo, ali je 60k ok. I ne razumem, šta vam je ružno? Dobro mogao je da bude i lepši, ali je činjenica da bolje izgleda od 90% konkurencije. Enterijer sam predpostavljao da će izgledati ovako. Kako bi inače postigli 895k? Osatak auta mi je prelep, ajde tu su farovi i još koja sitnica, ali 4C izleda milion puta bolje od 90% rivala. Z4, Cayman , TT jesu lepi ali kad bi neko pored njih parkirao 4C, znam u šta bih seo. Kakav crni Cayman? Samo F-type mi je podjednako lep. Max je upravu. Odnos KS/masa je ludilo i može da se poredi sa dosta skupljim automobilima.
- byMaX
Volvo S80 2006
159 se ne proizvodi već godinu i po dana. Možda i duže. Kapiram da si hteo da porediš sa jednako starom 159 u ovom trenutku... Sada 159 dve godine stara iz uvoza nije manje od 10.000 evra (dakle, kraj 2010. prva registracija 2011.), dok će dve godine stara 4C možda koštati 20 hiljada, a možda i 40. Sve zavisi od početne cene, realne početne cene, koju niko ne zna, zatim prave količine napravljenih i prave količine prodatih primeraka, zatim od toga kako se auto pokaže na testovima, pa kako se pokaže u praksi, zatim koliko će uopšte ljudi posle 2 godine želeti da ih prodaju i gde. Verujem da će najbolje biti kupiti ih u USA, jer su tamo polovni automobili jeftiniji, ali opet, postoji i trošak prevoza. Naše lepe želje su da košta 20.000 evra i ja ću čekati da toliko košta, makar čekao i pet godina, ali ko će ga znati. Ipak je to ulaganje u automobil koji ne voziš svaki dan i žrtvuješ keš i voziš svaki dan lošija kola da bi povremeno uživao (moj slučaj). Nadam se da mi se Giulia neće dopasti onoliko koliko mi se dopala 159-tka kad sam je prvi put uživo video okačenu o tanke žice na aerodromu Frankfurt, Main prilikom odlaska na CeBIT. Jer, ako mi se toliko dopadne, veće su šanse da 20.000 evra dam na nju nego na 4C. Mada, za 4C nije kasno kupiti je i 2020. godine, jer će i tad biti jednako lepaJaMaL napisao:Cak i polovna sa tako malom kolicinom koje ce praviti, ako je to tacno ce biti skupa, 3-4x skuplja od 159 istog godista.

Turismo Internacionale
-
Ka
- Drug Član
Stvarno bih voleo da vozim 4C naravno kao i svako na ovom forumu ali mislim da će mi cenovno Giulia biti mnogo bliža,hehe bilo bi lepo.......Giulia limuzina za radne dane a 4C vikendom za potpuni užitak(zamišljam Milku F na suvozačevom mestu hehe)!
- byMaX
Volvo S80 2006
Pa i ja tako razmišljam. Giulietta malo kog vozača 159-ke interesuje kao naslednik, tako da bih, ako se Giulia ne pojavi (ili razočara, u šta sumnjam), radije bih vozio neki treći 159 kao everyday car, uz 4C za užitak. Taj auto bih se i plašio da imam, kapiram da će biti mamac za lopove, pa neću mirno spavati, kao da imam Audi S4 ili tako neko čudo koje se jako krade...
Turismo Internacionale
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
A ja bi bio zadovoljan da imam jednu do 00 sređenu 164 za svaki dan i jedan GTV6 (kao Saletov recimo) ili Giuliettu (matoru naravno) sa Arese V6 u garaži za lepe vikende 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
http://jalopnik.com/would-the-alfa-rome ... -453418260
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- byMaX
Volvo S80 2006
Iako mi se baš baš sviđa, mislim da retro treba da ostane u vremenu u kome je iznedren. Kad vidim nekoga da ima old-style drveni radio koji ispod ima modernu elektroniku i pušta mp3, nekako odmah pomislim da je ljakse. Ili kupi stari model i sredi ga, ili uzmi novi... Svako vreme treba da ostavi neki svoj pečat na proizvodima i tehnologiji generalno. I alfa 4C će jednom biti retro i očuvani primerci u original opremi će vredeti mnogo. Tako ja gledam na te stvari...
Turismo Internacionale
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
- JaMaL