Presvlacenje auta u drugu boju

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Presvlacenje auta u drugu boju

Čet Jan 10, 2013 9:13 pm

Imao sam crn auto i ta boja mi je strasno smetala, padne kisica, udari me neki kamencic i to ostavi trag koji se vidi iz aviona :glare: Interesuje me da li postoje metalik sive folije i da li su one najvernije farbi? Presvukao bih ceo auto, ali se bojim da ce se primetiti da je folija u pitanju, odnosno da boja sive metalik folije nije ista kao siva metalik farba :scratch: Presvukao bih caletov crni Audi u onu Audi sivu boju, ako postoji takva folija. Znate li neku dobru firmu iz Beograda ili Novog Sada koja obavlja super posao?
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: Presvlacenje auta u drugu boju

Čet Jan 10, 2013 9:15 pm

Ja sam za ove čuo sve pohvale http://difol.net/ ...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Čet Jan 10, 2013 9:35 pm

Meni se malo 'enja od ove moje metalik sive, pa sam razmišljao da presvlačim u crvenu ili tako nešto... :grin:

http://www.autografika.rs/presvlacenje-folijom/
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Čet Jan 10, 2013 11:10 pm

Nijanse folija su vrlo ogranicene i sansa da ubodes istu kao auto je ravna nuli. A i folije se sijaju drugacije tako da nema sanse da se ne vidi na suncu razlika u sjaju ili da je u pitanju folija na kolima.
Korisnikov avatar
alexa
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 6:05 pm

Čet Jan 10, 2013 11:39 pm

Da,ali imas vise proizvodjaca kvalitetnih folija pa se razlikuju od nijanse do nijanse,tako da moze da se desi i da ubodes sa farbom opusteno..
Difol znam da prodaje foliju ali ne znam stvarno da to rade..
Def.farba je farba i tacka,ja petljam sa folijom ali sam veliki protivnik iste i moj savet-farbaj... :wave:
Korisnikov avatar
Tomic

Pet Jan 11, 2013 9:09 am

Kad bih farbao auto u drugu boju, morao bih celog da ga rasklopim i da vadim motor, tako da ta opcija ne dolazi u obzir, a i skuplje je :D
JaMaL napisao:Nijanse folija su vrlo ogranicene i sansa da ubodes istu kao auto je ravna nuli. A i folije se sijaju drugacije tako da nema sanse da se ne vidi na suncu razlika u sjaju ili da je u pitanju folija na kolima.
Pa toga sam se i plasio, da sija drugacije :oh:
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pet Jan 11, 2013 10:50 am

Difol ne radi montazu koliko ja znam, samo uvoz i prodaju folija, kao i Korus i Oracal. RD Design su vrhunski u svom poslu i firma u kojoj radim (Digital Printing Center) koja se izmedju ostalog bavi i auto grafikom, odnosno brendiranjem vozila, saradjuje sa njima vec 10-ak godina. Shanse da ubodesh nijansu su u rasponu od nemoguce do minimalne. Ali mozhes da nadjesh neku koja dovoljno lichi da ne morash da se akash da menjash boju u saobracajnoj. Postoje razlichiti nivoi kvaliteta folije i cene se shodno izabranoj foliji DRASTICHNO razlikuju. Kvalitetetne folije se izgledom dosta razlikuju od jeftinijih, a o trajnosti da ne govorimo. Postoje i metalic folije, generalno su skuplje, a ja tu o jeftinijim ne bih ni razmishljao jer su u najmanju ruku smeshne.
Pozovi RD Design, trazhi Pedju ili Ljubishu, reci da te je Nenad iz pripreme DPC-a uputio na njih, i shta te zanima da se radi. Imash kataloge sa uzorcima folija, pa mozhesh na licu mesta da vidish koliko folija odgovara nijansi tvog automobila.
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Pet Jan 11, 2013 12:44 pm

Kad se prelepi ceo auto u drugu boju, šta sa saobraćajnom jel mora da se menja jel policija pravi problem itd.
Slika
Korisnikov avatar
SikterBre
Garaža: Alfa Romeo 147 FL 2006 Rosso
Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 12:46 pm

Pet Jan 11, 2013 1:22 pm

Mora da se menja saobraćajna obavezno ako je druga boja, jer nema veze da li je u pitanju folija ili farba, ako je auto promenio boju..
Korisnikov avatar
Tomic

Pet Jan 11, 2013 2:59 pm

vnov napisao:Kad se prelepi ceo auto u drugu boju, šta sa saobraćajnom jel mora da se menja jel policija pravi problem itd.
Treba samo da se ode na tehnicki pregled gde oni ustanove da je auto promenio boju i onda sa tim papirom po novu saobracajnu. Tako sam bar procitao po forumima.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pet Jan 11, 2013 5:16 pm

A ako stavim tamniju sivu od ove, znači neka golubija siva naspram ove isprazne sive, da li onda mora da se menja saobraćajna?
Mislim, piše siva metalik tamo negde, otkud pandur zna koja je to nijansa...

A je li moguće da folije prekriju bukvalno sve kao farba, da ne urade recimo samo spolja, a kad se otvore vrata da bude druga boja na pragovima i ostatku ih polu skrivenih delova?
Korisnikov avatar
Tomic

Pet Jan 11, 2013 8:04 pm

Ne prekrivaju sve, naprimer ispod haube. Za drugu nijansu sive, ja se ne bih cimao da vadim novu saobracajnu, vozio bih tako :D
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Ned Jan 13, 2013 12:35 am

po novom vise ne postoje oni siroki spektri boja tipa "crvena 2d ili 5d" ili "bela 5c" kao ranije sto je bilo vec su sad sveli sve na minimum, cak mislim da vise nema nijanse vec za svaku nijansu crvene pise crvena, mada bio sam prisutan na tehnickom pregledu kad su se dvojica sa tehnickog dvoumili oko nijanse jedne zelene boje (ne secam se koji auto bese) dal da je stave pod svetlo zelenu ili srednje zelenu :) moguce da su sveli na nesto tipa svetlo, srednje i tamno :roll:
oko nijanse sigurno nije bitno ako je malo promenis e sad verovatno je problem ako je auto silver metalik boje a hoces tamno sivu to je ipak dosta velika razlika jer ta tamno siva moze biti i skoro crna nijansa, to nisam siguran da moze da prodje, mada kom panduru bi palo na pamet da ocitava saobracajnu kad vidi da je sve ostalo uredno.
meni je nekad u staroj saobracajnoj za jedan auto koji je bio perla bele boje pisalo drap-žuta ili tako nesto sto nema blage veze auto je bio ble boje kako god okrenes jedino se pod nekim uglovima prelamala nijansa plavkase i sl. ali zute nikako pa mi nikad nisu pravili problem oko toga
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Spooky
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9JTD
Pridružio se: Sre Dec 19, 2012 12:59 am

Ned Jan 13, 2013 5:21 pm

sto se tice boja sada po tehnickom pregledu i mupu stanje je ovako recimo crvena boja,ima brojnu oznaku 3 ne bitno dali je crvena ili crvena metalik i tri oznake slovne za nijansu,a to su B-bright ili svetla M-medium ili srednja i D-dark ili tamna,dakle crvena 3M ili recimo crvena metalik 3M ,mislim da ste skapirali :)
Slika

Povratak na “Cafeteria da Romeo”