au bre, pa zaista su sestre ta i ova moja. i ja sam promenio hladnjak pre par meseci...G0XY napisao:Inače pre 2 meseca i na "sestri" je procureo hladnjak - zamenjen novim u Ricambiju (oko 8000 je koštao)
viewtopic.php?f=6&t=24&start=591
au bre, pa zaista su sestre ta i ova moja. i ja sam promenio hladnjak pre par meseci...G0XY napisao:Inače pre 2 meseca i na "sestri" je procureo hladnjak - zamenjen novim u Ricambiju (oko 8000 je koštao)
ako je sa abs-om onda ne moze od jugaalfa&omega napisao:Kako menjate te zadnje lezajeve, glavcina sa ABS-om![]()
Znam da je zadnji lezaj sa glavcinom negde oko 35 eur nov, origi za Alfu 155
Ako odgovaraju dimenzijama (a odgovaraju) onda odgovaraju i karakteristikama.G0XY napisao:Mali savet za zamenu zadnjih ležajeva na 155:
NE KUPOVATI FAD-ove zadnje glavčine sa ležajevima,koje odgovaraju od Zastave 101 ili Juga.
Ne valjaju 5 para,na mojoj bivšoj nisu izdržali ni 3000km,a automobil mi nikada nije bio opterećen.Kolega je u subotu zamenio oba komada,jedno putovanje do Grčke ih je ubilo![]()
Ti ležajevi mogu trajati na Zastavi,ali nisu za 155,koji je dosta teži auto i ležajevi nisu projektovani za tolika opterećenja (čitaj - nemaju kvalitet).
Možda nekome pomogne,ako planira zamenu.
Ja sam za 156 plaćao nešto oko 7500 din/kom za prednje ležajeve i ne nije cena sa zamenomOMP napisao:ove skf su bas skupe jbtza juga je ispod 2000
pisao sam u virusu ali ovde je potrebnije. evo šta je izazvalo gore opisan problem.mali radojica napisao:kod mene ista stvar. digne na nekih 1500 obrtaja, zeza i kad se ugreje.
ono što me buni je što nekad na leru radi na 750-800 obrtaja i trese se kao dizel, kao da preskoči neka svećica. a onda digne na 950 i sve ok, radi tečno. mislio sam da nisu svećice (menjane pre par hiljada) ili kablovi ali to bi onda zezalo uvek.
ovako sam ja ustanovio da mi je kusicte filtera popustilodekideki napisao: **postoji i drugi nacin bez prskanja, prebacite na benzin i rukom zapusite usis kod filtera - na kratko. ako ima gde, motor ce da povuce falsh vazduh i nece se odmah ugasiti.