muzika zuji

CD, radio, ozvučenje, navigacija itd... Sve o elektrouređajima u našim Alfama.
Korisnikov avatar
gogiska1967
Garaža: Alfa Romeo 75 1.6
Lancia Thema 2.0 16v vis
Pridružio se: Pon Okt 03, 2011 8:01 pm

muzika zuji

Pon Maj 07, 2012 8:32 am

Pozdrav svima
Imam jedan problem što se tiče muzike u autu. Naime pre 7 dana sam ugradio pojačalo u auto. Sve sam lepo povezao , doveo novu struju i masu većeg preseka, razdvojio sve kablove (struja i masa mi prolaze sa leve strane, a kablovi od zvučnika i RCA kablovi sa desne strane) . I u radio sam doveo novu ,jaču struju i masu. E sad ono glavno, sve lepo radi svira , ali kad je ugašen auto. Čim upalim auto dobijam zujanje u zvučnicima , koje se pojačava dodavanjem gasa. Sve sam probao što sam znao i ništa ne vredi. Radio mi je prilično dobar, Alpine , a pojačalo ima 4 izlaza i 400w.
Ako neko zna odgovor ili je imao sličan problem , molio bih za savet

Veliki pozdrav svim ljubiteljima dobre muzike :bye: :hbg :arflag :confused: :cry:
Korisnikov avatar
krsa156
Garaža: 156jtd 16v 140ks
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 10:23 pm

Re: muzika zuji

Pon Maj 07, 2012 12:56 pm

Da li ti zuji na zvucnicima koji su ti povezani preko pojacala ili na zvucnicima koji sviraju direktno preko CD-a ?
Ako zuje zvucnici koji su povezani preko pojacala to hoce da se desava kad su losi chinchevi . Izvuci chincheve iz pojacala pa vidi da li onda zuji...
Ako zuje zvucnici koji su povezani direktno na CD , onda proveri napajanje CD-a (hoce masa da pravi takav problem) , bilo bi pozeljno kada bi izvukao direktno napajanje sa akumulatora za CD (dovoljno je 2 kabla od 2.5mm2 ili jace)...
:arflag
Korisnikov avatar
gogiska1967
Lancia Thema 2.0 16v vis

Pon Maj 07, 2012 2:21 pm

Sve sam to već uradio, znači nova struja sa akumulatora za pojačalo i nova struja za CD sa akumulatora, kao i masa, sa debelim presekom , preko 2,5mm , a zuje samo zvučnici koji su povezani na pojačalo. svi kablovi propisno zalemljeni i izolovani, čak sam i kablove na svećicama promenio jer mi je neko rekao da je možda tu problem, znači novo, akumulator kupljen u novembru. CD radi odlično , tj. dok nisam stavio pojačalo nije bilo nikakvog zujanja. Nisam više pametan :banghead: :arflag
Korisnikov avatar
krsa156

Pon Maj 07, 2012 2:59 pm

Pozajmi od nekog druge chincheve (da ne kupujes odmah nove) , povezi ih i prebaci ih "onako grubo" preko sedista pa probaj sa njima sta se desava...
Korisnikov avatar
gogiska1967
Lancia Thema 2.0 16v vis

Pon Maj 07, 2012 9:07 pm

Izgleda da mi zuji i CD bez pojačala. Danas sam ga isključio i primetio sam da mi zuje zvučnici koji su povezani na CD. To se jedva čuje , ali naravno kada se stavi pojačalo, to se drastično pojača. Da li ima veze , ako mi zvučnici u vratima negde dodiruju lim. Još mi jedino to poda na pamet, a oni su povezani na CD. :banghead: :arflag
Korisnikov avatar
krsa156

Uto Maj 08, 2012 8:19 am

Ne verujem da je do toga , probaj ovo
http://cbc.rs/showthread.php/21941-Zuja ... zvucnicima

Ili kucaj u google "zujanje u zvucnicima" i imas na prvim sajtovima dosta pisanije ljudi koji su imali isti problem :wave:

Javi sta si uradio :arflag
Korisnikov avatar
gogiska1967
Lancia Thema 2.0 16v vis

Sub Maj 26, 2012 8:04 am

Dragi forumaši , samo da javim šta se desilo sa mojom muzikom. Pošto nikako nisam mogao da rešim problrm , i pored svih Vaših saveta i odlaska kod majistora , uradio sam sledeće: Kupio sam drugi radio , takođe ALPINA , ali sam kupio i drugo pojačalo, takođe ALPINA, i gle čuda , sve je nestalo kao rukom odnešeno. Mada sam došao do zaključka da izgleda radio nije bio uredu. Ali sam ponovo reskirao sa istim modelom i isplatilo se. Sada zaista uživam u muzici i želim da Vam se zahvalim na svim predlozima i savetima koje ste mi dali. Sada sam i ja nešto naučio i akonekome treba pomoć , tu sam.

još jednom VELIKO HVALA SVIM ČLANOVIMA FORUMA

:arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :hbg :hbg :hbg :hbg :hbg :gitara :gitara :gitara :gitara :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag

Povratak na “In Elettronica Alfa”