Imam problem da mi se ASR stalno uklucuje u normalnoj voznji, pa moram da ga gasim.
Kada sam kupio 147cu pre tacno godinu dana prodavac mi je rekao da mu se to pojavilo kada je stavljao zimske gume napred koje su bile veceg promera u odnosu na zadnje (npr: napred 185\65\15, nazad 180\60\15). Takodje mi je rekao da ce se to vratiti u normalu kada stavim iste profile na sve 4. Ja sam to i uradio medjutim i dalje se pali ASR bez razloga i kochi. Isao sam na dijagnostilku i nema nikakvih gresaka na kompijuteru. proba sam i da vozim jedno vreme bez gasenja kako bi mozda kompjuter prepoznao nove parametre okretanja tockova medjutim ni to nije upalilo.
Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio. Hvala
ASR mi kochi u normalnoj voznji
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Da li ti se pali ASR ili VDC (ako ga imas)?
Imao sam slican problem na 147ici 2.0, i u pitanju je bio senzor zakrenutosti volana. Kada su vlasniku pre mene ugradjivali iglu u volan (zastita) pomerili su taj senzor i VDC se palio jer je dobijao losu informaciju sa volana i po njegovoj proceni (na osnovu tog i ostalih senzora) dolazilo je do proklizavanja kola.
Problem je resen tako da je taj senzor na vratilu volana kalibrisan pomocu dijagnostike gde ga je majstor "naucio" sta je pravo...
Imao sam slican problem na 147ici 2.0, i u pitanju je bio senzor zakrenutosti volana. Kada su vlasniku pre mene ugradjivali iglu u volan (zastita) pomerili su taj senzor i VDC se palio jer je dobijao losu informaciju sa volana i po njegovoj proceni (na osnovu tog i ostalih senzora) dolazilo je do proklizavanja kola.
Problem je resen tako da je taj senzor na vratilu volana kalibrisan pomocu dijagnostike gde ga je majstor "naucio" sta je pravo...
- miloradpapic
samo ASR. VDC nisam video kao lampicu tako da predpostavljam da nemam. Znaci ti mislis da to nema veze sa razlicitim profilima guma. Reci mi onda molim te gde si isao na kalibraciju igle da i ja odem da probam. napominjem da greske na dijagnostici kod mene nije bilo.
- Markoni147
Hmmm, pa ako nemas VDC onda je vrlo moguce da ni nemas taj senzor...
Koji motor ti je u kolima?
Ne bi smeo zbog guma da ti pali ASR, jer na prednjoj osovini imas standardnu dimenziju koliko sam shvatio.
Ja sam to uradio u Delti u svoje vreme, svako ko ima fabricku dijagnostiku moze da ti uradi tu kalibraciju, 5 minuta posla buklalno...
Koji motor ti je u kolima?
Ne bi smeo zbog guma da ti pali ASR, jer na prednjoj osovini imas standardnu dimenziju koliko sam shvatio.
Ja sam to uradio u Delti u svoje vreme, svako ko ima fabricku dijagnostiku moze da ti uradi tu kalibraciju, 5 minuta posla buklalno...
- miloradpapic
AR 147 1.9 JTD 85kw. Dakle onda VDC verovatno nemam. Meni se cini da negde neki senzor pogresno ocitava, ali ne znam kako bih proverio koji, i gde se senzori uopste nalaze.
- Markoni147
Nisam pametan, treba ti dobar dijagnosticar koji ce da sedne sa tobom u auto i u momentu kada ASR pocne da se pali da vidi sa kog senzora dolazi informacija. Verujem da to moze da se uradi, samo treba naci nekoga ko zna i hoce malo da se posveti problemu...
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
ASR i VDC su povezani u jedan sistem i medjusobno su zavisni, ASR lampicu mozes da vidis kad se pali dok VDC radi u pozadini i nema nikakvih lampica za njega, ASR mozes da iskljucis na dugme i da ga upalis ponovo u voznji, takodje VDC isto mozes da iskljucis zajedno sa ASR ali ako drzis duze dugme za ASR, posle mozes da ga upalis samo ako ponovo pokrenes auto. Ne bih rekao da ti se pali ASR koji je uredjaj za sprecavanje proklizavanja tockova, pre bih rekao da je VDC tj dinamicka kontrola vozila.
BTW kako se ponasa auto da li imas neke restrikcije sem kocenja, to sa gumama nema veze i meni su bile razlicite jedno vreme na kolima pa se nikad nije upalilo , mozda je to sto markoni kaze senzor volana, pa mu salje neke bezvezne podatke i kompijuter misli da nesto nije u redu i onda pali.
Kako ti se u stvari javlja i kad, pri skretanju, vecoj brzini itd. Imas VDC cim imas i ASR na kolima
BTW kako se ponasa auto da li imas neke restrikcije sem kocenja, to sa gumama nema veze i meni su bile razlicite jedno vreme na kolima pa se nikad nije upalilo , mozda je to sto markoni kaze senzor volana, pa mu salje neke bezvezne podatke i kompijuter misli da nesto nije u redu i onda pali.
Kako ti se u stvari javlja i kad, pri skretanju, vecoj brzini itd. Imas VDC cim imas i ASR na kolima
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
mislim da imanje ASR ne povlaci imanje VDC (ESP)... koliko se secam na 156 sto se tice JTD-a samo SW ima ESP... nalazi se kod servo uredjaja volana, kutijastog oblika, metalno i na njemu jasno pise ESP vidi se kad se digne hauba i baci oko...
- miloradpapic
dakle ovako, pri paljenju vozila je sve normalno, krecem prvom Ok, druga Ok, i onda u trecoj kada predjem brzinu od 50km/h pocinje da se pali pri svakom dodavanju gasa. nema veze dal idem pravo ili skrecem, i nema nikakvih drugih efekata.
citao sam na stranim forumima da ljudi imaju slican problem ali niko nije resio. interesantno da je uvek u pitanju AR 147 2002god, kao da je fabricki greska
citao sam na stranim forumima da ljudi imaju slican problem ali niko nije resio. interesantno da je uvek u pitanju AR 147 2002god, kao da je fabricki greska
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
^^^^ tacno tako ... kod 156 ima mnogo kombinacija, uglavnom ima modela koji u sebi nemaju ESP vec samo ASR, provereno...
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Na tom tvom modelu ima dva tipa kalibracije za ASR prvi je polozaj upravljaca drugi je kalibracija senzora uzduznog ubrzanja neko od kolega ko ti je blizu a ima fiatecuscan moze ti to odraditi nista ne kosta a moze da pomogne 
- miloradpapic
verovatno je senzor uzduznog ubrzanja. ne znam ko bi od kolega mogao imati fiatescuscan?
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Pa popuni podatke u profilu da ljudi znaju odakle si sta vozis i tako dalje pa ce se valjda neko vec javiti 
- Darkstar
- BANOVAN
- Darkstar
- BANOVAN
Koliko znam svaka alfa proizvedena od 2002 ima i vdc i asr, mozda i gresim.
- miloradpapic
Darkstar, sta moze da se uradi dijagnostikom? Da se nadje senzor koji lose ocitava? i sta onda, zamena senzora, asr modula....?
- Darkstar
- BANOVAN
Moze svasta, najbitnije da mogu da se kalibrisu senzori kod tebe, niste ne skodi malo traje moze dosta da pomogne
- maxy
- Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd - Lokacija: BG
E sad si mene zbunio. Naime, već neko vreme se pitam da li imam VDC ili ne??? Vozim 147 JTD 85 kw u distinctive paketu (2004 god.), ali ne mogu da utvrdim da li imam vdc ili ne. U uputstvu u delu gde su prikazane sve predviđene instrument table na mestu trougla sa kružnom strelicom kod mene stoji točak koji proklizava (ASR). Takođe, u uputstvu stoji da postoji i lampica za tempomat (na brzinomeru), ali kod mene ne postoji, već se indikacija za tempomat nalazi na bordu. ASR mi se redovno pali kada pokušam naglo da krenem ili kada naiđem na led, sneg, rizlu, pesak...Darkstar napisao:ASR i VDC su povezani u jedan sistem i medjusobno su zavisni, ASR lampicu mozes da vidis kad se pali dok VDC radi u pozadini i nema nikakvih lampica za njega, ASR mozes da iskljucis na dugme i da ga upalis ponovo u voznji, takodje VDC isto mozes da iskljucis zajedno sa ASR ali ako drzis duze dugme za ASR, posle mozes da ga upalis samo ako ponovo pokrenes auto. Ne bih rekao da ti se pali ASR koji je uredjaj za sprecavanje proklizavanja tockova, pre bih rekao da je VDC tj dinamicka kontrola vozila.