Upozorenje za putne pravce

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
peya
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 1.4 170Hp (2011)
Pridružio se: Ned Mar 29, 2009 7:07 pm

Upozorenje za putne pravce

Pon Feb 21, 2011 7:31 pm

Pozdrav svima.

Evo pokrenuh ovu temu u cilju pomoci kolegama alfistima i ostalim prijateljima vozacima koji planiraju put po nasoj lepoj zemlji Srbiji. Zemlji blagostanja i divnih i kvalitetnih puteva.

Ovde bi bilo lepo da iznosimo svoja iskustva sa puteva na kojima smo bili ne bi li pomogli ljudima koji tek krecu na put. Bilo bi lepo kada bi postovi bili pisani odmah nakon nekog puta ne bi li imali naj svezije informacije.

Kako dolikuje, ja cu prvi. Put ka Kladovu. Auto put OK, do iskljucenja za Pozarevac - putarina 180 din.
Posle toga katastrofa na nekoliko nivoa. Manje katastrofalno do Djerdapske klisure kod Golupca. Odatle se spremite na pravu katastrofu. Neravan put, rupe, zakrpe i KAMENJE (odroni) velicine fudbalske lopte i vece!!! Posebnu opasnost predstavljaju trenutni odroni tj. odroni koji vam se desavaju ispred ociju (iz licnog iskustva i mogu mnogo da vas kostaju). Znaci 50-60km na sat i pazljivo. Ne obazirite se na Rumune i mestane koji voze brzo. Nemojte da vam proradi sujeta sto vozite Alfu a oni golfa, oni znaju put i svaku potencijalnu deonicu sa odronima. U tom delu magla je cesta. Juce kada sam dolazio bilo je i magle i provejavanja snega. Milicija trazi
obavezno lance i zimske gume.

P.S. Neizmerno hvala Lakiju, Milosu i Vladi na nesebicnoj pomoci.
Korisnikov avatar
Ducero
Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 11:43 am

Re: Upozorenje za putne pravce

Pon Feb 21, 2011 8:50 pm

Super tema :thumbsup:

Evo sad cu i ja...

Put Kraljevo-Novi Pazar...

Generalno dobar put,Pazarci ga obnovili kompletno pre par godina :thumbsup:

Policije ima na sledecim mestima:

-Pumpa OMV u Konarevu
-Drvomiks(preko puta groblja) u Konarevu
-prodavnica ''Jamok'' u konarevu
-na ulasku ili izlasku iz Bogutovca(tu su skoro stalno)

Posle toga nema milicije do Usca...Ne bih preporucio brzu voznju zbog cestih odrona na putu.

Od Usca do Baljevca ima dosta pravaca za ''jurnjavu'' ali ne treba preterivati,jer su krivine duge i ostre! Na tom delu puta cesto ima odrona!
Pre Baljevca obratiti paznu na deo puta koji je oznacen kao crna tacka!

-Baljevac na pravcu sa leve strane pre Nis-ove bezinske pumpe
-ulazak i izlazak iz Raske
U Rasci treba voziti oprezno i polako jer se ljudi setaju po putu,i ne vode racuna...

Isto obratiti paznju prilikom iskljucuvanja sa Ibarske magistrale i ukljucivanja na put za Novi Pazar.Na samom skretanju je most ciji su sastavi ''ispupceni'' te se ne prepurucuje velika brzina,jer udar nije ni malo prijatan.

-Milicije ima pre ulaza firme za odrzavanje i izgradnju puteva Novi Pazar....

Takodje ceo put morate biti oprezni,jer na toj relaciji ima dosta manijaka koji rizikuju svoj ,a i tudji zivot :doh:

:beerchug:
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
Milorad
Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm

Uto Feb 22, 2011 8:55 pm

Da ne bi pisao za sve pravce koje znam, slobodno pitajte sve u vezi Backe i Srema, rado cu pomoci, svaki dan vozim tuda.
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Feb 22, 2011 9:25 pm

peya napisao:Pozdrav svima.

Evo pokrenuh ovu temu u cilju pomoci kolegama alfistima i ostalim prijateljima vozacima koji planiraju put po nasoj lepoj zemlji Srbiji. Zemlji blagostanja i divnih i kvalitetnih puteva.

Ovde bi bilo lepo da iznosimo svoja iskustva sa puteva na kojima smo bili ne bi li pomogli ljudima koji tek krecu na put. Bilo bi lepo kada bi postovi bili pisani odmah nakon nekog puta ne bi li imali naj svezije informacije.

Kako dolikuje, ja cu prvi. Put ka Kladovu. Auto put OK, do iskljucenja za Pozarevac - putarina 180 din.
Posle toga katastrofa na nekoliko nivoa. Manje katastrofalno do Djerdapske klisure kod Golupca. Odatle se spremite na pravu katastrofu. Neravan put, rupe, zakrpe i KAMENJE (odroni) velicine fudbalske lopte i vece!!! Posebnu opasnost predstavljaju trenutni odroni tj. odroni koji vam se desavaju ispred ociju (iz licnog iskustva i mogu mnogo da vas kostaju). Znaci 50-60km na sat i pazljivo. Ne obazirite se na Rumune i mestane koji voze brzo. Nemojte da vam proradi sujeta sto vozite Alfu a oni golfa, oni znaju put i svaku potencijalnu deonicu sa odronima. U tom delu magla je cesta. Juce kada sam dolazio bilo je i magle i provejavanja snega. Milicija trazi
obavezno lance i zimske gume.
:podrzava
Prosle godine sam imao avanturu, 06.02 se vracao iz Kladova. Ljudi moji, ja takav kijamet u zivotu svom video nisam. Zamalo se nismo slupali u Milanovcu (krivina bas na ulazu). Brzina ako je bila 5km/h u tom momentu. Auto se okrenuo za 360* 3x i zaustavio izmedju dva ogromna kontejnera, ispred jedne radnje. Sva sreca nije bilo ni automobila a ni ljudi. Prosli smo bez ogrebotine. Posle gledam na tom mestu, tanak sloj snega a ispod crn led :bluechin: . Ceo put osim toga je protekao bez ikakvih problema (Alfa nas je sve odusevila). Cale je vozio celim putem, nisam smeo ja da se zezam, nemam bas iskustva sa zimskom voznjom (tek 2 i nesto godine imam dozvolu). A posto po tom kijametu ni Staljin nebi izvodio obuku a kamoli nesto drugo prepustio sam volan u sigurne ruke. Evo slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Put od Kladova do Smedereva je trajao od oko 9 ujutru od pola 2 popodne... Toliko je bilo zahebano...
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
REDZEP
Garaža: tomos APN 4,peglica,sporet na drva za rad preko zime
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 11:26 pm

Uto Feb 22, 2011 9:46 pm

Sto se tice pravca ka Djerdapu,o kojem je Peya pisao...Umesto autoputem ,moze i preko Smedereva.Usput obidjete Smederevske Alfiste! :beer:
Korisnikov avatar
DushanSD

Uto Feb 22, 2011 9:47 pm

U svako doba dana i noci :drink :D
:arflag :arflag :arflag
FANTAZ'JA
SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Pon Feb 28, 2011 4:22 pm

Kad vec pominjete Smederevo, ja sam tamo svaki drugi vikend, devojka mi je iz Smedereva :)... zao mi je samo sto su neke ulice, pogotovo na periferiji u katastrofa stanju, evo ko je iz Smedereva zna, od centra prema Kovacicevoj (od Carine pa jos gore) to je krater do kratera... :(
Korisnikov avatar
DushanSD

Sre Mar 02, 2011 12:49 am

Sad je sezona kratera :D . Kad ogreje sunce pokrpe to, pa drzi do iduce god. I tako :) .
FANTAZ'JA
Milorad
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0

Sre Mar 02, 2011 7:09 pm

Od Vrbasa do Beograda 4 sata. Sirig - Novi Sad, sam led, 3 vozila u kanalu, nepromisljena obilazenja po svaku cenu.

Novi Sad - Beograd starim putem uz Banstol katastrofa, jedva sam se popeo sa svih 6 zimskih guma. Posle sam cuo da su vracali kamione nazad. 3-4 slepera je ostalo na pola brda i obilazenje je jako tesko, a samo jedna patrola regulise saobracaj. Od Banstola, kafane Zavicaj do Indjije ima smetova po putu, mimoilazenja su jako teska i opasna. Od Stare Pazove autoputem do Batajnice je relativno ocisceno ali duva jak vetar, jedan sleper u kanalu.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pet Avg 05, 2011 7:19 pm

- Potpuno neverovatno ali treba biti obazriv na delu autoputa Novi Sad-Subotica (smer ka Novom Sadu) neposredno posle naplatne rampe. Za neverovati je broj i velicina rupa u asfaltu (eufimisticki receno "udarne rupe"), kao i da je ogranicenje 100km/h. Pretpostavljam da je u toku dana situacija podnosljiva ali ja sam naleteo na iste u toku noci potpuno nespreman.

Pazljivo!

- Obratiti paznju i na Besku. U toku noci prilikom mimoilazenja treba biti pravi maher i drzati se ODGOVARAJUCE trake. Oni koji su bili skorije znaju da je prava umetnost izabrati traku...

Pozdrav svima :wave:
Minketa
Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Pridružio se: Ned Sep 26, 2010 1:09 am

Ned Okt 09, 2011 11:45 am

Za par dana idem iz Beograda u Suboticu. Odavno nisam vozio u taj kraj.
Kazite mi kako stvari stoje sa policijom i ograničenjem brzine, molim vas.
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Ned Okt 09, 2011 11:55 am

Zavisi kuda želiš da ideš. Ako mene slušaš, samo piči autoputem direkt za Suboticu. Do Subotice imaš 2 naplatne rampe, onu između BG i NS i NS-Sirig.
Minketa

Ned Okt 09, 2011 12:57 pm

Kosovic napisao:Zavisi kuda želiš da ideš. Ako mene slušaš, samo piči autoputem direkt za Suboticu.
Naravno, i mislio sam da idem auto-putem, ali ne znam koliko mogu da se opustim. Je l' mi verujes da se uzelim da :drift 150km/h!?
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Ned Okt 09, 2011 1:24 pm

Lično ja se držim oko 130-140km/h, a i Astra se mnogo dere posle toga, pa mi nije ni gušt. Ne znam koliko tolerišu, eto da kažem da sam sretao i one u civilnim autim na auto putu što snimaju radarom, ali mi ništa nije stizalo zbog tih 140km/h. Nema baš pravila gde stoje. Zaticao sam ih na najglupljim mogućim mestima auto puta gde radarišu.
Minketa

Pet Okt 28, 2011 12:36 am

Kuda se ide za Smederevo, iz Beograda?
I, kakav je put do Smedereva?
Korisnikov avatar
DushanSD

Pet Okt 28, 2011 1:06 am

Bulevarom ti je najlakse. I ides direktno na stari Smederevski put, i samo pravo. Imas i putokaze, ne mozes da pogresis. A mozes i autoputem. Pa kako ti je volja :) .
FANTAZ'JA
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Nov 01, 2011 1:24 pm

Sutra moram u Novi Sad pa me interesuje jel neko od kolega zna situaciju na auto putu,jel se nešto zatvara,o čemu da povedem računa i slično...
Hvala unapred :arflag
Milorad
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0

Uto Nov 01, 2011 4:47 pm

Koliko znam nista, samo gas i pazi na maglu ako ides rano.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Sre Nov 02, 2011 1:59 pm

Da li neko zna kakva je situacija kroz kanjon Moraca ili da li je zavrsen ovaj novi put do Niksica sot ide preko Zabljaka? :arflag
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Viljuska67
Garaža: Alfa 156 1,9 JTD 81 KW bio, sad nemam pojma, čipovana je ;-)
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 9:46 pm

Pet Nov 04, 2011 6:15 pm

Crni napisao:Da li neko zna kakva je situacija kroz kanjon Moraca ili da li je zavrsen ovaj novi put do Niksica sot ide preko Zabljaka? :arflag
Ja sam prošli vikend išao za Nikšić i to tim putem preko Žabljaka. Put je super, samo se pazi policije, ima ih na svakom ćošku, čak i u onoj divljini. U povratku sam išao preko Bosne. Put je kraći za nekih 50 km (relacija do NS).
Put je takođe i bolji, sem nekih 20 km od granice CG - BiH. Posle je super.
Bože, daj mi strpljenja, jer ako mi daš snage - pobiću ih sve.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Uto Nov 22, 2011 8:13 pm

Obratiti paznju na podvoznjak na putu preko Kosutnjaka (kod NIS-ove pumpe). Ako idete ka Hajduckoj cesmi, odmah nakon podvoznjaka je blaga krivina na levo i.... LED!

Sad sam prosao tim putem i video 309 u jarku. A ja sam samo zahvaljujuci intervenciji ABS prosao sa manjim proklizavanjem.

Mracno je i ne vidi se led...
Korisnikov avatar
Kokanidja
Garaža: Alfa Romeo 156 v6
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 10:10 pm

Čet Nov 24, 2011 8:04 pm

Diego napisao:Obratiti paznju na podvoznjak na putu preko Kosutnjaka (kod NIS-ove pumpe). Ako idete ka Hajduckoj cesmi, odmah nakon podvoznjaka je blaga krivina na levo i.... LED!

Sad sam prosao tim putem i video 309 u jarku. A ja sam samo zahvaljujuci intervenciji ABS prosao sa manjim proklizavanjem.

Mracno je i ne vidi se led...
I prekljuche je u kanalu sa desne strane odmah posle tunela blejao jedan auto i slep sluzba

Od Panceva ka Kovacici itd nocu hara magla a i blata ima samo zvoni, tako da obratiti paznju ;)

PS. U Vojvodini, posle svake prve kishe je bukvalno led, tako da pamet u glavu :grin:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”