164 izbacuje vodu
- bokiboki79
- Garaža: 164 ts super 98g
imam problem,kola su pocela da mi izbacuju vodu kroz kazan ,kako da kazem.to je kazan koji je povezan sa hladjnakom.bio je otisao dihtun na glavi,sredjeno i sada kada otprilike motor digne temp na 90c opet pocinje da izbacuje vodu. boki
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Da li ti je pregrejao motor kad je otisao dihtung glave, jel pomesala vodu i ulje?
Da li je proverena glava pre montaze (da nije naprsla, da nije kriva)?
Jeste li kontrolisali hilzne, da nije neka naprsla?
Da li je proverena glava pre montaze (da nije naprsla, da nije kriva)?
Jeste li kontrolisali hilzne, da nije neka naprsla?
FANTAZ'JA
- bokiboki79
jeste pregrejao i pomesao ulje i vodu,glava je nosena na ravnjanje a za hilzne neznam nista mi nije rekao majstor.sada je motor sklopljen , dali moze sada da se vidi nekako dali su dobre hilzne.dali moze da bude u pitanju termodavac i cep posto pocije da izbacuje vodu na radnoj teperaturi
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
ne znam za hilzne... ali ovo sto opisujes je dihtung glave...
ili nije zategnuta kako treba? korisceni stari srafovi? lose izravnana glava...? zategnuta u pogresnom rasporedu...?
moze da bude svasta...
ali ne termostat... niti creva... nabijanje pritiska u sistem mora doci iz bloka ili glave i nekog defekta u zaptivanju tu...
ili nije zategnuta kako treba? korisceni stari srafovi? lose izravnana glava...? zategnuta u pogresnom rasporedu...?
moze da bude svasta...
ali ne termostat... niti creva... nabijanje pritiska u sistem mora doci iz bloka ili glave i nekog defekta u zaptivanju tu...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
da ti nije zapusena neka rupa na hladnjaku, desi se na nekim kolima da moze da se okrene naopako pa zapusi vodove za vodu...
- bokiboki79
bio sam da proverim opet sta se desava,na 90c izbacuje vodu vise izbacuje pod ler gasom i kada je ugasim bas dosta izbacuje vodu.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Slazem se sa JaMaL-om ali ipak proveri prvo sto ti dekideki kaze. Tj proverite prvo sve sto mozete da proverite pa tek onda idi na krupnije stvari kao sto su glava, blok...
Jesi li sipao u motor vodu ili antifriz?
Jesi li sipao u motor vodu ili antifriz?
FANTAZ'JA
- bokiboki79
ocisctio sam hladnjak ispustio vazduh.na hladnjaku gde stoji termometar sta vec je izlaze dve zice bile su labave klemice,to sam ocistio i stavio nove klemice,mozda zbog toga nije palio ventilator i onda je prokuvao,neznam.sada sve radi kako treba imam i drugi problem,ne radi na benzin kada prebacim na benzin ugasi se i nepali osim na plin.alfu sam skoro kupio nije bas u najboljem stanju ali je polako srejujem.
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- Milos164
- Garaža: Alfa romeo 166 restyling 2.4JTD
Imam slican problem... Kod mene je u pitanju 2.5 TD.. Iskrivila se glava motora... Pre toga je nekoliko puta podizao temperaturu, a razlog toga jesu los hladnjak (koji je zamenjen) i neka creva, koja su pukla...Sve je to sredjeno, glava motora izravnjana... Auto je normalno dizao radnu temperaturu, malo predje 90°, ukljuci se ventilator, i spusti... Sve je normalno radilo, sa autom je predjeno 1000Km nakon ravnjanja glave... Nakon toga, jednom prilikom smo posli negde s njom, i ispod nje je bila bara neke vode... Dopunili smo malo vode, i krenuli... Uz brdo je ponovo podigla temperaturu.. Kada smo stali, na leru je isto izbacivala vodu, a i ispod nje je doosta vode iscurelo... Molim za pomoc, unapred hvala... 

- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
koja marka dihtunga glave je koriscena i da li je iz jednog ili 4 dela
na koliko ste kilograma stegli glavu veliki toreksi se stezu na 12 a mali na 10 kila i naravno pravilnim redosledom
da li ste dotegli glavu posle 1000 predjenih km
da li ti sada pali ventilator
evo sta bih ja uradio skinuo sve 4 glave odneo ponovo na hidro test i ponovo proverio da se nisu pokrivile, kupio skuplji dihtung znaci ne glasera ume da pravi probleme
kada si vec skinuo glavu proveri da ti hilzne nisu potonule moraju neznatno da budu starije od bloka 0,1-0,15 ovo proveri kod ovih sto obradjuju glave...... ja sam zaboravio vec davno sam je imao
ako su glave sve ok sklapaj sve kao sto rekoh skuplji dihtung obavezno i uzmi iz 4 dela bokji je nego onaj iz jednog dela, velike torekse zategni na 12 kg male na 10 kg i safovi za glavu se koriste stari njeni ne moras da kupujes nove
zatezi glavu obavezno po redu ( pogledati u auto dati redosled ) ja sam moju glavu stezao postepeno na 3, 5, 7, 10 i 12 kg naravno svaki put istim pravilnim redosledom
pproveri termostat da li otvara ili jos bolje kupi nov ne bi trebao da je skup proveri i termo davac
i obavezno dotegnuti glave posle predjenih 1000 km obavezno naravno po redu.....
eto to bi trebalo da je sve mislim da nisam zaboravio nista
Re: 164 izbacuje vodu
Milos164 napisao:Imam slican problem... Kod mene je u pitanju 2.5 TD.. Iskrivila se glava motora... Pre toga je nekoliko puta podizao temperaturu, a razlog toga jesu los hladnjak (koji je zamenjen) i neka creva, koja su pukla...Sve je to sredjeno, glava motora izravnjana... Auto je normalno dizao radnu temperaturu, malo predje 90°, ukljuci se ventilator, i spusti... Sve je normalno radilo, sa autom je predjeno 1000Km nakon ravnjanja glave... Nakon toga, jednom prilikom smo posli negde s njom, i ispod nje je bila bara neke vode... Dopunili smo malo vode, i krenuli... Uz brdo je ponovo podigla temperaturu.. Kada smo stali, na leru je isto izbacivala vodu, a i ispod nje je doosta vode iscurelo... Molim za pomoc, unapred hvala...
da li ti je ispravan termostat
koja marka dihtunga glave je koriscena i da li je iz jednog ili 4 dela
na koliko ste kilograma stegli glavu veliki toreksi se stezu na 12 a mali na 10 kila i naravno pravilnim redosledom
da li ste dotegli glavu posle 1000 predjenih km
da li ti sada pali ventilator
evo sta bih ja uradio skinuo sve 4 glave odneo ponovo na hidro test i ponovo proverio da se nisu pokrivile, kupio skuplji dihtung znaci ne glasera ume da pravi probleme
kada si vec skinuo glavu proveri da ti hilzne nisu potonule moraju neznatno da budu starije od bloka 0,1-0,15 ovo proveri kod ovih sto obradjuju glave...... ja sam zaboravio vec davno sam je imao
ako su glave sve ok sklapaj sve kao sto rekoh skuplji dihtung obavezno i uzmi iz 4 dela bokji je nego onaj iz jednog dela, velike torekse zategni na 12 kg male na 10 kg i safovi za glavu se koriste stari njeni ne moras da kupujes nove
zatezi glavu obavezno po redu ( pogledati u auto dati redosled ) ja sam moju glavu stezao postepeno na 3, 5, 7, 10 i 12 kg naravno svaki put istim pravilnim redosledom
pproveri termostat da li otvara ili jos bolje kupi nov ne bi trebao da je skup proveri i termo davac
i obavezno dotegnuti glave posle predjenih 1000 km obavezno naravno po redu.....
eto to bi trebalo da je sve mislim da nisam zaboravio nista

- Tazio
- Garaža: EX:Alfa Romeo 155 2.0 16 v TS
NOW: Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 75 1.8 IE - Lokacija: Koceljeva
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
- Milos164
- Garaža: Alfa romeo 166 restyling 2.4JTD