godiste guma po zakonu!!!
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
koliko je po novom zakonu dozvoljeno da bude stara guma na vozilu
i dali to iko uopste proverava?
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Ne proveravaju dubinu sare a kamoli godiste.
Lepota je u ocima posmatraca.
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Znate kako drugari , docice gotovo izvesno do dopune ZOBS-a , cime ce svako morati da od 1. nov do 1. apr ima cetiri zimska pneumatika koji nisu starija od pet godina a proveravace se i dubina sare ... Cekaju da se zavrsi svi odmori , pa da skupstina verifikuje tu dopunu ... Tako je na zapadu vec godinama , verovatno ce tako biti i kod nas ...
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Nema zakonske regulative,koja propisuje starost pneumatika.Postoje doduše preporuke proizvođača,koje se razlikuju od slučaja do slučaja.Kada se sve sažme,neki proizvođači kažu da guma ne bi smela da se prodaje ako je starija od 6 godina,neki pominju cifru od 5,a neki od tri godine.
Meni je skoro jedan poznati distributer guma,pokušao da proda kao nove,gume koje imaju 10 godina,uz priču kako su bile dobro skladištene.
Idem u off,ali bih rekao da je vulkanizerski lobi vrlo jak,kada je uspeo u zakon da progura dopunu o sva 4 zimska pneumatika,koja nisu obavezna na točkovima koji nisu pogonski ni u nekim Skandinavskim zemljama,a ne kod nas.
Meni je skoro jedan poznati distributer guma,pokušao da proda kao nove,gume koje imaju 10 godina,uz priču kako su bile dobro skladištene.
Idem u off,ali bih rekao da je vulkanizerski lobi vrlo jak,kada je uspeo u zakon da progura dopunu o sva 4 zimska pneumatika,koja nisu obavezna na točkovima koji nisu pogonski ni u nekim Skandinavskim zemljama,a ne kod nas.
A Man's Got to Know His Limitations...
- OMP
- Garaža: GP TJet
ma bre skroz debilna fora, samo da narodu uzmu pare, ja necu ni da vozim auto ako bude tako aj samo na pogonskim tockovima pa i nekako ali na sva 4 tocka odakle mi bre pare za 4 nove gume, jedino neke 13ice da valjam
a 15ica nije ni malo jeftina
snega ionako bude jedva dan dva tad i ne vozim alfu(imam drugi za takve uslove
) a letnje gume po suvom ili vlaznom super odradjuju posao tokom zime, ionako zime vise nisu duge i hladne kao nekad sve su toplije i krace 
snega ionako bude jedva dan dva tad i ne vozim alfu(imam drugi za takve uslove
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Stvarno ne znam koja će armija policajaca to da kontroliše-sprovodi ???
Da trebaju zimske na pogonskim točkovima- trebaju,
da ne treba da bude matora i da šara treba da bude dobra i to se slažem !
Ali sve 4 ?!?!?!?
U preciziranom vremenskom intervalu bez obzira na uslove?!?!?!?
4 gume nemam gde da držim van sezone, čak i kad bi bio spreman
na taj nepotrebni izdatak ...
Stvarno nema smislsla da nam sad u jeku globalnog zagrevanja
propisuju zimske gume

Da trebaju zimske na pogonskim točkovima- trebaju,
da ne treba da bude matora i da šara treba da bude dobra i to se slažem !
Ali sve 4 ?!?!?!?
U preciziranom vremenskom intervalu bez obzira na uslove?!?!?!?
4 gume nemam gde da držim van sezone, čak i kad bi bio spreman
na taj nepotrebni izdatak ...
Stvarno nema smislsla da nam sad u jeku globalnog zagrevanja
propisuju zimske gume
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
kod mene se navuklo guma raznih dimenzija,juce obetonirana garaza u kojoj bi trebao da bude raf sa gumama
trenutno imam vise nego neki vulkanizeri
za alfu mi trebaju jos dve zimske,dve sam uzeo,za juga mi trebaju jos dve,za caletovu cromu bi trebalo jos dve
mada imam malo starije ali su bolje od mnogih novih jer su vecina novih domacih guma za jednokratnu upotrebu,kad ih prvi put skines promenu geometriju pa i ako ih ne skines
cale uzeo prosle godine nove hitris i sara se deformisala posle 8000km a ja uzeo polovne hankook stare 5. godina i ravne kao strela,ne tresu ni razbalansirane
trenutno imam vise nego neki vulkanizeri
za alfu mi trebaju jos dve zimske,dve sam uzeo,za juga mi trebaju jos dve,za caletovu cromu bi trebalo jos dve
mada imam malo starije ali su bolje od mnogih novih jer su vecina novih domacih guma za jednokratnu upotrebu,kad ih prvi put skines promenu geometriju pa i ako ih ne skines
cale uzeo prosle godine nove hitris i sara se deformisala posle 8000km a ja uzeo polovne hankook stare 5. godina i ravne kao strela,ne tresu ni razbalansirane
ko na nas krene iz mesta je naje&o