to definitivno nije ova od decka koga znam, pricao sam sa jednim drugarom i on kaze da je ova daleko od ful stanja jer je on vise vidjao od mene, e sad on misli da je cak 2,5 a ne 3,0 mada mi je pomenuo nekih 175 konja(tako mu je ovaj svojevremeno rekao) sto se ne uklapa sa 2,5 koja ima 150 ako se ne varam, a opet ni sa 3,0, ko ce ga znati a ja sam nesto ubedjen da je 3,0 amerika ako je tako to je onda jos jedna sto znaci da ih ima 8 ali provericu, mozda i gresim
a sto se tice te full koju pominjete bas me zanima gde je i kakva je, tokyo aj mi bar okvirno objasni gde se nalazi tj koji deo grada ako mozda znas, bar neki reper
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
e imam pitanje da li sat na djulietinom retrovizoru radi kao i na 75-ici,kad je ugas auto ili samo kad se da kontaktmjer se na njemu pojavljuju tri plus zice,jedna mi deluje kao memorija a druga za svetlo, sta radi ta treca,jer kad sam probao moze i bez trece
Trebalo bi da bude jedan plus za memoriju ,
drugi kad se da kontakt da upali svetlo na displeju
a treća kad upališ svetla da prepolovi jačinu sijanja na displeju
Imam jedan veliki problem sa mojom 75,pomagajte.......
Ranije sam imao isti problem,kuvala je.-Uradio sam motor(glavu,karike....),doduse bila je zima i malo prohladno vreme pa mi nije pokazivala te probleme sve je bilo super...
Medjutim,sada se javlja taj problem.Kada ugasim grejanje u kabini,i vozim ga,digne temperaturu recimo 90^C,i kada ga gusim malo,ili mu dajem veci gas cinimi se kao da ide prema 120^C ali polako,veoma polako.Kada odvrnem grejanje u kabini,on ohladi motor,i vrati temperaturu na recimo 85,90^C.Pitam vas sta da radim,koje mi je resenje,da ne moram da palim grejanje na 30^C u sred leta.
Sta vi mislite,da li bi pomogao veci ventilator,recimo od 164 ili tako nesto..?
--POMAGAJTEEE--
Pali ventilator,,hladi ga",ali kao da ne moze da ga ohladi,termostat mi je nov,ne osecam da smrdi,crevo vruce,dize temp.ali kada upalim grejanje u kabini,on hladi motor,kako?Sta mislite???Sta da radim?Da vas pitam takodje nesto,da li mu mozda smeta KM filter,stavio sam mu KM na usisnu granu,ne znam da li je mozda nesto zbog toga,zanima me vase misljenje?
ako ti i u voznji drzi dosta visoku temperaturu,onda je hladnjak zapusen
nadji neki pa nek i curi samo da probas i odma ce videti razliku,ali 95% hladnjak,jer da je pumpa ne bi hladio kad je grejnje kabine pusteno,proveri i dal su tanka creva sa posude dobro povezana da im nisi zamenuo mesta i stvar se vazdusni dzep u glavi
kao sto se meni desilo i palio mi lampicu za pregrevanje
ako ti je usput,imam ja hladnjak sto curi ali se nije grejao,nego za dva dana 1L
tesko da ces naci bas za tvoj model,ja sam ubacio koliko me secanje drzi od nekog vagena i bio je oko 65e nov,polovan ide oko 30-ak evrica,macka u zdaku
visina je malo niza za nekih 5cm i gadjaju se donje rupe samo se naprave plasticni distanceri,nosac ventilatora mora da se prepravi,odes na neki otpad i pokupis gomilu creva jer ce u tom slucaju morati da se prebacuje sa leve na desnu stranu
u mojoj temi imas sliku kako idu creva,sa termostata ide ravno pored akumulatora na gornji prikljucak a sa pumpe ide na kontra stranu i nije dole kao kod 75-ice,malo je vislje i cesce pali ventilator,pa se desava da i u voznji u gradskoj guzvi ne gasi ventilator uopste
ja sam stavio dvobrzinac ventilator i davac koji pali prvu na 85* i drugu na 95*
bas mi pre neki dan u gradu nije upalio prvu brzinu i gledam temperaturu ide mnogo daleko
To sam i ja razmisljao,da zamenim hladnjak i da stavim dvobrzinac ventilator.Ti nisi imao vise problema sa temperaturom posle zamene hladnjaka i ventilatora?Ovih dana i ja menjam hladnjak i ventilator,ne smem dozvoliti da opet upropastim motor...
danas sam rastavljao i prao ceo usis na ts-u, afm, menjao creva, selne i sve ostalo u motornom prostoru...
i onda, naravno, kada sam sve sastavio nastao je problem... pre nego sto rastavim opet rekoh da pitam jer neko imao slican...
kada je auto ugasen sve je ok... ali kada se upali kao da imam pritisak na leptiru gasa... dakle nece da se vrati skroz i nece da se vrati na ler gas... dakle kada je auto upaljen leptir gasa je "tezak" ima otpor... kao i papucica gasa.. tvrda je... kada je auto ugasen sve je normalno... kada rukom vratim leptir do kraja onda sve radi... ali nece sam... ko da ima neki pritisak sa zadnje strane, iz motora napolje...
posto sam sve cistio ukljucujuci i ler motorcic i hvatac uljnih para itd... jel moglo nesto od toga da se zapusi ? takodje sam menjao crevo za servo kocnica...
kapiram da sam tu nesto sjebao ali jel ima neko ideju sta da gledam da ne rasturam sve opet
Ne zna mda li ima veze i da li uopšte ima nepovratni ventil na servo crevu, da ga nisi okrenuo naopako možda? Inače ne vidim šta bi smetalo radu leptira.
Ja bih najradije prekontrolisao sajlu gasa i to u delu gde je zakacena za pozarni zid. Mozda je samo sticaj okolnosti da pruza otpor kada je makina upaljena..?
proveri da se leptir nije smakao u stranu i da zaglavljuje,to su mikroni u pitanju,ja na karbu zavijao maticu i smakne se osovina u stranu i leptiri kao da su zaribai,kucnem sa druge strane i radi sve normalno