poliranje farova!
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
dali to neko radi i dali je uopste moguce ispolirati sitne tackice i ogrebotine na staklu fara u mom slucaju na GT-u.imam mnogo sitnih tackica i ogrebotinica na jednom faru i nije kristalno cist ko ovaj drugi i kad sija far svetlost mi se ocrtava na tom faru i izgleda ko da nisu iste sijalice,ima li resenja za to?
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Član sa nick nameo andjelo se pored poliranja felni bavi i poliranjem farova pustite mu pm a možda se i on javi u medjuvremenu 

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Jel kod tebe uopšte staklo na faru?
Kod mene i na još par 147 i 156 koje sam kuckao u prolazu
je plastika što me je baš neprijatno iznenadilo upravo zbog lakog grebanja.
Možda je bolje sačekati da se ta oštećenja nakupe,
far polomi i sl. pa zameniti oba fara - 6000 i nešto je nov far
a dobiješ i novo ogledalo i motorčići itd. ...
sva druga rešenja će teško dati isto svetlo iz oba fara ...
Kod mene i na još par 147 i 156 koje sam kuckao u prolazu

- duxi-kg
nije toliko strasno ali me nervira...ogledala su ko nova i ovako svetlost je podjednaka ali se na faru ocrtava svetlost,dok kod drugog je prozirno...
Re: poliranje farova!
mislim da je isto kao na 147 plastika zato i nastaju ogrebotine...a sad da kupujem far ko zna koliko kosta za GTdejan555 napisao:Jel kod tebe uopšte staklo na faru?
Kod mene i na još par 147 i 156 koje sam kuckao u prolazu![]()

- OMP
- Garaža: GP TJet
na svakom plasticnom faru se javljaju ostecenja tokom vremena a to se veoma odrazava na kvalitet osvetljenja, to se bez problema polira i to svako ko radi poliranje automobila moze i farove da uradi
moj komsija skoro uradio na astri g i kao da je stavio nove farove, razlika je bila prevelika, kako vizuelna tako i u pogledu drasticno boljeg osvetljenja

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- duxi-kg
cime je polirao,koje je sredstvo koristio?masinom ili rucno??i ja sam razmisljao sam da pokusam al reko da ne zajebem jos goreOMP napisao:na svakom plasticnom faru se javljaju ostecenja tokom vremena a to se veoma odrazava na kvalitet osvetljenja, to se bez problema polira i to svako ko radi poliranje automobila moze i farove da uradimoj komsija skoro uradio na astri g i kao da je stavio nove farove, razlika je bila prevelika, kako vizuelna tako i u pogledu drasticno boljeg osvetljenja

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Komsija moj je polirao cini mi se srednjom(polir pasta).farove na Omegi B,isto plastika.Rucno je polirao znam cio dan..krepao jadan,al je ispalo extra,aj bas cu ga pitati sjutra sta je koristio pa ti pisem.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- OMP
ima na netu i forumima dosta tema o tome, progooglajte malo
evo nekih
http://www.bellamacchina.net/forum/viewtopic.php?t=1501
http://www.supraforums.com/forum/showth ... p?t=480097
http://www.samsvojmajstor.com/Forums/vi ... 72418.html
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2485084

http://www.bellamacchina.net/forum/viewtopic.php?t=1501
http://www.supraforums.com/forum/showth ... p?t=480097
http://www.samsvojmajstor.com/Forums/vi ... 72418.html
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2485084
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
uzmi parce plexiglasa i probaj prvo sredstvo za poliranje kako radi... zbog abrazivnosti...
problem sa plastikom je sto se topi mnogo pre farbe ili stakla... dakle moze masinski ali ti treba brusilica/polir masina sa regulacijom broja obrtaja da ne istopis plastiku...
dakle ako imas brusilicu/polir masinu sa regulacijom obrtaja... ili si mazohista pa zeis da probas rucno, samo kupi pastu i udri... nije tesko niti strasno... ja sam polirao svasta od plexiglasa preko aluminiuma i bakra do celika... sve zavisi od brzine obrtaja i granulacije paste... za plexi bih ti preprucio srednju ili finu [da ne pocinjes od krupne i ne zavrsavas najsitnijom masinski ako nemas iskustva]... i manje obrtaja... prosto...
samo pazi da ti se mnogo ne greje materijal koji poliras uvek i sve ce biti ok...
problem sa plastikom je sto se topi mnogo pre farbe ili stakla... dakle moze masinski ali ti treba brusilica/polir masina sa regulacijom broja obrtaja da ne istopis plastiku...
dakle ako imas brusilicu/polir masinu sa regulacijom obrtaja... ili si mazohista pa zeis da probas rucno, samo kupi pastu i udri... nije tesko niti strasno... ja sam polirao svasta od plexiglasa preko aluminiuma i bakra do celika... sve zavisi od brzine obrtaja i granulacije paste... za plexi bih ti preprucio srednju ili finu [da ne pocinjes od krupne i ne zavrsavas najsitnijom masinski ako nemas iskustva]... i manje obrtaja... prosto...
samo pazi da ti se mnogo ne greje materijal koji poliras uvek i sve ce biti ok...
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
U Krusevcu radi covek to.OMP zna za njega.Gile se zove i odlicno radi.Radi sve vezano za plastiku vari i tako to.Ako nekoga interesuje mogu broj telefona da vam dam.

- OMP
nisam znao da gile i polira farove
, znam da je za reparaciju polomljenih delova odlican

- duxi-kg
da vidim sta se desava...ne moze da bude gore
Re: poliranje farova!
probacemo ovih dana...bar malo da ih ispoliram finom pastom imam 3M i imam i rucnu polirku pa cu polakoJaMaL napisao:uzmi parce plexiglasa i probaj prvo sredstvo za poliranje kako radi... zbog abrazivnosti...

- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Ja sam gledao kad je radioOMP napisao:nisam znao da gile i polira farove, znam da je za reparaciju polomljenih delova odlican