zasto moze da trosi plina mnogo vise nego pre????
zasto moze da trosi plina mnogo vise nego pre????
radi se o DOHC 1.8 16 motoru,pre je trosio oko 12 litara a sad trosi oko 17 litara plina!!!!!!zasto????
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Re: zasto moze da trosi plina mnogo vise nego pre????
Moze biti i da je rastelovan uredjaj
. Ja sam imao taj problem...
A ako curi to je vec ozbiljno a sve je moguce. Najbolje da odes kod nekog krstenog plindzije u servis da pogleda to i resi problem

A ako curi to je vec ozbiljno a sve je moguce. Najbolje da odes kod nekog krstenog plindzije u servis da pogleda to i resi problem

Poslednja izmena od DushanSD u Ned Nov 15, 2009 8:10 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
FANTAZ'JA
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
malo kradu,malu ne prave smesu propana i butana kakva odgovara hladnim danima...
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- pukovnik
- Garaža: ALFA ROMEO 164 3.0 QVADRIFOLIO VERDE
probaj prvo da sipas na drugoj pumpi pa ako je ista situacija onda kod majstora u servis

- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
da nisi nesto menjao na kolima u medjuvremenu ? filter vazduha itd... ?
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
nisam menjo filter za vazduh,samo odjednom poraste mi drasticno potrosnja...iso sam u inter gas da mi steluju plin i isto se ponasa,na bilo koju pumpu da tocim opet isto,menjo sam svecice i to sam stavio dobre i opet isto....znam da se menja smesa plina kad je zima zbog lakseg paljenja,ali ovo je opet premnogo za 1.8....trosi ko da je 2.3....sad sam sipo 30 litara plina i preso sam 180 km.....
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Nemoj da ti bude reper to xxx litara plina za xxx kilometara. Bilo je skoro diskusije o tom racunanju potrosnje tng-a, pa potrazi na forumu. I najbolje i najsigurnije je da odes do majstora za plin, ipak je to gas i nema tu mnogo zezanja. All the best!!
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
proveri bre curenje, daj kontakt pa na parkingu slusaj, njuskaj instalaciju, zalivaj spojeve sa sapunicom... ako auto ide ok, veoma je mala verovatnoca da ti sav taj gas prodje kroz cilindre.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Ako su ti u InterGas-u rekli da je OK stanje onda moguce da te kaci losh plin.Naravno,neznam kakav glas bije taj gas servis ali ...
Btw,kakav tng pogon imas?Sekvent ili ?
Curenje ?!?
Mooozda al za 50% vecu potrosnju trebalo bi negde da shishti sve u 16
.
Btw,kakav tng pogon imas?Sekvent ili ?
Curenje ?!?
Mooozda al za 50% vecu potrosnju trebalo bi negde da shishti sve u 16

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
meni je letnji prosek potrosnje oko 15L,kako je zazimilo odma je 20L,a i jugo mi je sa 12L odma na 16L,dok recimo cale na cromi sa 13L na 15-18L,zavisno od sipanja i voznje a kad se vratio sa puta kaze da je 10L
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Da nije to velika potrosnja Ljube ? 

busso trsi Sline
Filter vazduha može biti problem. Meni se prijatelj bavi ugradnjom plina. Znam kolegi je golf II trošio oko 11L plina i odjedanput otišao na 18L. Promenio je filter vazduha i sve je bilo OK.
- OMP
- Garaža: GP TJet
vrlo je moguce da negde "curi" negde caletu se na unu desavalo da pusta na cepu za tocenje, u pocetku nismo odmah provalili i auto trosio nenormalno puno, nekad skoro i do 20l u gradu
, onda smo provalili sta je, onaj osigurac(klapna ili sta vec) na cepu za tocenje kad se izvuce tocilica ne vrati se lepo i tu pusta ali zavisi kako se namesti neked dosta pa se moze i videti i cuti a nekad pomalo gotovo neprimetno i tu je ustvari gubio a obzirom da je to spolja izlazilo nije se osecao plin u autu i oko njega pa nismo odmah posumnjali na to(da je negde oko motora osecalo bi se naj pre u kabini)
a naravno moze biti i nesto drugo, kao sto su reki, los plin(smeša), kradja na tocenju, hladnje vreme,filter, itd.

a naravno moze biti i nesto drugo, kao sto su reki, los plin(smeša), kradja na tocenju, hladnje vreme,filter, itd.

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
pa ni benzina mi ne bi manje trosio,s obzirom da se tera kao tudje,prosle godine sam testirao potrosnju benzina i po lokalu je bila 12L,sledece sipanje je bilo 15L al se teralo i ubrzo sam morao i da menjam zadnje gume zbog te male potrosnje
a u razgovoru sa momcima iz HR koji jos uvek teraju karburatorke i tvrde da potrosnja benzina moze da ode i na 20L u extremnim rezimima ali ispod 12L nikako,mada realno mislim da oko 15L plina je sasvim solidna potrosnja kad bude tolka,a to bude uglavnom leti kad u mestu ne radi duze od 5 minuta
ne znam gde sam procitao oglas gde pise prodajm alfu 75 uvek vozena pun gas,slatko sam se nasmejao ali je covek iskreno rekao
a u razgovoru sa momcima iz HR koji jos uvek teraju karburatorke i tvrde da potrosnja benzina moze da ode i na 20L u extremnim rezimima ali ispod 12L nikako,mada realno mislim da oko 15L plina je sasvim solidna potrosnja kad bude tolka,a to bude uglavnom leti kad u mestu ne radi duze od 5 minuta
ne znam gde sam procitao oglas gde pise prodajm alfu 75 uvek vozena pun gas,slatko sam se nasmejao ali je covek iskreno rekao