Treptanje brojača km
- kiki
- Garaža: Alfa Romeo 147ts 1.6 (103CV)
Počeo da mi trepti brojač km , i onaj brojač ispod njega takođe km. Sad je to prestalo , ali me zanima šta je to bilo . 

- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Ja cuo da se to javlja kada je cackano po km satu (vracanje kilometraze...) 

- kiki
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- kiki
Ako je dijagnostika u ovlašćenom servisu su gledali auto pre kupovine Auto servis Stojanov (2000din) i rekli su da je sve OK , i da sat nije vraćan pošto u ECU ima podataka koji se ne mogu menjati koji nemaju vezu sa displejom pa je tamo i neka kilometraža . Mada u to nisam bio siguran . Auto servis Stojanov
- audiotek
i meni se par puta desilo da treperi, ali kad ugasim auto i upalim ga opet, treperenje prestaje. mislim da nema veze s vracanjem kilometraze ali nikako da u kapiram sta je u pitanju.
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
neki problem sa can-busom najverovatnije... desava se da se pojavi i prestane sam od sebe, alfina struja 

http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- kiki
Ne smeta mi samo da nije neki problem ili znak . A može se voziti i sa tim , malo me čudilo jer je treptanje periodično tj. sa jednakim vremenskim razmacima .
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
pa najverovatnije se gubi komunikacija ecua i nekog od modula koji su na can-busu, moze biti svasta, podizac, grejac, prekidac itd, sve zivo ide preko can-a, uglavnom nije motorni deo ,nego periferija. examiner bi verovatno pokazao sta je u pitanju..
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- kiki
To si možda u pravu jer mi pomeranje desnog retrovizora levo desno radi samo kad su otvorena vrata (kabel je sigurno "polomljen") . 

- milans
- Garaža: Alfa 147 1.6 T.S.
Da da desava se i meni isto...
Kao sto rece ale944, a i procitao sam negde na alfaowner forumu, da neki od modula koji su na can-bus ne moze da se sinhronizuje (verovatno zbog neke greske) sa ecu signalom, a ako nemas veliki display za info [nemas boardcomp koji ti ispise gresku] to je nacin da te obavesti o gresci.
Ako se javlja samo povremeno nije strasno, reboot-ujes auto
i prestane da treperi, a ako treperi stalno -------> dijagnostika 
Kao sto rece ale944, a i procitao sam negde na alfaowner forumu, da neki od modula koji su na can-bus ne moze da se sinhronizuje (verovatno zbog neke greske) sa ecu signalom, a ako nemas veliki display za info [nemas boardcomp koji ti ispise gresku] to je nacin da te obavesti o gresci.
Ako se javlja samo povremeno nije strasno, reboot-ujes auto

- kiki
Imam bord računar i za sada sam samo jednom primetio tako nešto i nije trajalo dugo možda 30-60sec. 

I meni se desavalo par puta da mi treperi kilometraza, ali kad ponovo upalim auto sve je u redu. Medjutim, otkako sam zamenio kompjuter, ne samo da stalno treperi (nekih 5-6000 km predjeno vec tako), vec nemam ni dobru komunikaciju sa radio cd-om, ne gasi mi se automatski kad ugasim auto i vise ne pise na displeju na instrmuent tabli naziv stanice ili broj pesme.
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Meni se desavalo da se potpuno ugasi lampica na neodredjeno vreme, tjs dok ne ugasim auto pa ga upalim o5. Bio kod elektricara, kaze da je bio kontakt bio los.
- kiki
Definitivno je ta kako kažete magistrala - komunikacija. Jer je počelo da mi trepti i tada probam da li mi radi pomeranje retrovizora (koje je do tada radilo samo kada su vrata otvorena) , kad ono radi , ali radost je trajala samo dok je treptalo . Posle gecrkt . 

i meni se to desavalo. treperi neko vreme ili samo ponovo upalim auto i nestane sve bude normalno,ali jednog dana je pocelo da treperi i nisam nikako mogao da ga prekinm. pustim ga, ugasim pa upalim auto ma ni da cuje. e eto i posle par meseci i dalje treperi. nosio sam kod majstora i rekao mi je da je neki cip pregoreo u instrumen tabli. zbog toga moram da kupim celu tablu jer cip nema ili bar ja nisam nasao. inace meni je obicna tabla bez borda znaci samo kilometraza i one sitnice. po otpadima je ista cena bilo ove ili one oko 150 jera mene zanima kad vec moram da menjam da li moze ona sa bordom da se poveze ili ne moze. ako zna neko nek mi kaze bio bih mu zahvalan. pozzzz
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Imao sam to kada je akumulator počeo da se prazni - to je i osnovni razlog za problem komunikacije između ECU i nekih periferija... Posle nekoliko dana sam morao da nabavim nov akumulator... Možda sam mogao i da ga punim, ali... Uglavnom, više ne trepće!
Alfa je stil... ostalo je status...
- horvec
- Garaža: Alfa 159 1.9 JTDM
ALFA 147 2.0 - Lokacija: Subotica
Pozdrav svima
taj problem sa treptanjem sata na alfi sam video na vise auta, ima vise uzroka od kojih su neki da sat nije od tog auta ,pa sve do neodgovarajuce eprom memorije jer prilikom UGLAVNOM vracanja kilometraze neki "novi " majstori znaju da pobrljave memoriju pa ubacuju memoriju od nekog predhodnog auta kojeg su radili al neznaju da mora da se dijagnostikom sinhronizuje sat sa autom!!!zato treperi ,a zna da se desi da je komunikacija sa nekim modulom u autu u prekidu npr klimom ili slicno...inace sat koji nema board kompjuter ima u sebi vrlo problematican NEC uPD 780826 koji zna da pobrljavi i tu NEMA POPRAVKE uglavno na mestu gde je kilometraza pokaze samo crtice ... inace nemoze da se stavi sat sa board kompjuterom umesto ono bez , prijavljivace mnogo gresaka ...i nece raditi...
taj problem sa treptanjem sata na alfi sam video na vise auta, ima vise uzroka od kojih su neki da sat nije od tog auta ,pa sve do neodgovarajuce eprom memorije jer prilikom UGLAVNOM vracanja kilometraze neki "novi " majstori znaju da pobrljave memoriju pa ubacuju memoriju od nekog predhodnog auta kojeg su radili al neznaju da mora da se dijagnostikom sinhronizuje sat sa autom!!!zato treperi ,a zna da se desi da je komunikacija sa nekim modulom u autu u prekidu npr klimom ili slicno...inace sat koji nema board kompjuter ima u sebi vrlo problematican NEC uPD 780826 koji zna da pobrljavi i tu NEMA POPRAVKE uglavno na mestu gde je kilometraza pokaze samo crtice ... inace nemoze da se stavi sat sa board kompjuterom umesto ono bez , prijavljivace mnogo gresaka ...i nece raditi...
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
To sam gledao na jednoj 166,samo crtice.......Licno,crkla mi je bila sjalica u kontrolnoj tabli,i mene jako to nerviralo.Uzmem ja...otvorim...zamjenim i prije nego vratim tablu,dam kontakt da spustim stakla prednja jer je uzasno bilo vruce.Vratim ja sve,upalim....radi sve,al se lampica od air baga ne gasi...ne pomaze nista,nego auto mora na comp.Prijavilo gresku.Pa,je morala da se obrise....Znaci,ako nesto radite sa strujom....NEMOJTE DA DAJETE KONTAKT....

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Kada se na 147ci otkači sa napajanja "centrala" za regulisanje rada prozora i za još neke funkcije, koja se nalazi u vozačevim vratima, pošne da trepti kilometraža... To je znak da neki element el. sistema ne funkcioniše...
Alfa je stil... ostalo je status...
- levca5
- Garaža: 147 120 TS
I meni je treptala kilometraza, ali sam imao problem sa otvaranjem i zatvaranjem vozacevog prozora i posle popravke istog, na dijagnostici je resetovana greska koja je prijavljivala da nesto nije u redu sa levim prozorom i treptanje je nestalo, a bogami nerviralo me jedno mesec dana.
POZZ
POZZ
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Evo ovdje da pitam:Bratu se na 156 1.8 TS redovno desava da mu se u voznji upale svjetla u kabini i upale signalne lampice vrata na kontrolnoj (kao da su vrata otvorena),sta bi mogao biti uzrok toga?

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”